Vymenit EUR na CZK
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vymenit EUR na CZK
Potrebujem previest do CR vacsi obnos EUR (radovo 20k) a samozrejme hladam sposob ako to spravit s co najmensou stratou, ked pominiem fakt, ze EUR je proti CZK hadam na historickom minime 
-
Andi_Cibula
Addict
Re: Vymenit EUR na CZK
zo slovenskej do českej ČSOB mi zoberú za prevod presne 6 kč.
Najväčšiu sumu ktorú som posielal bola nejakých 300€, ale určite to ide aj s väčšou sumou a keď nie, tak sa to spraví na viac rázy a tá strata nie je taká krutá.
// pardon, až teraz som si všimol že to je 20 tisic € a nie 20 tis. kč
tak potom prepač, neviem exaktne poradiť
Najväčšiu sumu ktorú som posielal bola nejakých 300€, ale určite to ide aj s väčšou sumou a keď nie, tak sa to spraví na viac rázy a tá strata nie je taká krutá.
// pardon, až teraz som si všimol že to je 20 tisic € a nie 20 tis. kč
tak potom prepač, neviem exaktne poradiť
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... idealne pockat, kym sa to viac vyplati
a postup by som videl tak, ako Racius, tiez som pouzival vzdy CSOB / CSOB ... este myslim ze celkom dobre podmienky ma ceska / slovenska sporitelna ?
a postup by som videl tak, ako Racius, tiez som pouzival vzdy CSOB / CSOB ... este myslim ze celkom dobre podmienky ma ceska / slovenska sporitelna ?
-
pryja
Darca
Keby si si otvoril v niektorej ceskej banke euro ucet? Ak by si tam odoslal 20 kil, tak by ti tam tych 20 kil aj malo dojst, +/- nejaky poplatok za prevod.
-
audiotrack
VIP
a keby tých 20 kíl neposiela potom, ale ich dá hneď ako vklad pri zriaďovaní účtu, tak pochopiteľne tieto poplatky za prevod nebude platiťpryja napísal:Keby si si otvoril v niektorej ceskej banke euro ucet? Ak by si tam odoslal 20 kil, tak by ti tam tych 20 kil aj malo dojst, +/- nejaky poplatok za prevod.
-
pryja
Darca
Lenze ak ma tie peniaze ulozene v nejakej inej banke, tak to bez prevodu asi nepojde. A platit bude v tej banke, odkial peniaze odchadzaju. Pokial by bol ten euro ucet v kamennej banke, tak sa daju tie peniaze pravdaze preniest aj v kufriku napr. a pri zakladani uctu hned vlozit, ale ak by to bol ucet v nejakej internetovej banke na styl mbank, tak tam to ide len prevodom. Ci nie? Aspon si myslim, nebudem sa hadat.
Ja som to tak riesila, ked som pracovala v Rakusku a mali sme na SK este koruny. Ked bol blby kurz, tak som peniaze doma vlozila na euro ucet a cakala som. A len co kurz vysplhal nahor, tak som vybrala vacsiu sumu. Ale vzdy sa to oplatilo viac cez ten ucet menit ako v ktorejkolvek zmenarni.
Ja som to tak riesila, ked som pracovala v Rakusku a mali sme na SK este koruny. Ked bol blby kurz, tak som peniaze doma vlozila na euro ucet a cakala som. A len co kurz vysplhal nahor, tak som vybrala vacsiu sumu. Ale vzdy sa to oplatilo viac cez ten ucet menit ako v ktorejkolvek zmenarni.
-
kukiak
Addict
Zmenilo sa v tom nieco? Potreboval by som dostat 15000e na CZK, jak to urobit najlepsie?
jednorazovo alebo pravidelne?
-
kukiak
Addict
Jednorazovo... ked si porovnam kurzy bank a nbs spravi to cca 500e
Skus si to prepočitat VIP kurzom cez tuto zmenaren, zvykne mas daleko najlepšie kurzy akurat treba ist do Liptovskeho Mikulaša osobne
http://www.zmenaren-mikulas.sk/sk-zmena ... -mien.html
http://www.zmenaren-mikulas.sk/sk-zmena ... -mien.html
Tymto smerom som neprevadzal, iba opacne, ale malo by byt mozne vo FIO bezplatne odoslat z uctu EUR na ucet v CR v CZK bez poplatku, len neviem ci je tam vyhodny kurz. Inak je potrebne vlozit o 10 € viac, to je potrebny min. zostatok pre EUR ucet, ktory sa po pripadnom zruseni uctu vracia.
-
kukiak
Addict
To som kukal a ak som to ratal spravne, bol by som tiez 500e v minuse oproti nbs. Kurz tam je 25,80
ja posielam pravidelne cez transferwise.com a vždy dopohody, oproti ČSOB ušetrím vždy radovo stovky € na rozdiele v kurzoch.kukiak napísal:To som kukal a ak som to ratal spravne, bol by som tiez 500e v minuse oproti nbs. Kurz tam je 25,80
15000 EUR to CZK, dnes
ČSOB - 387240,-
FIO - 387000,-
transferwise - 393046.18,-
V čase keď toto píšem transferwise počíta s kurzom 26.38650
currencyfair, ktory pouzivam ja, ma nasledovne cisla:
15 000 EUR = 394 125 CZK
ako bonus davaju 1 transfer zdarma (v hodnote 3 eur) a cez referral aj 30 euro pre obe strany
15 000 EUR = 394 125 CZK
ako bonus davaju 1 transfer zdarma (v hodnote 3 eur) a cez referral aj 30 euro pre obe strany
-
kukiak
Addict
jj beardie nic lepsie som na tom nenasiel. Dikes. Horsie je, ze to nakoniec zatial potrebovat nebudem :-/. Auto, ktore som chcel sa predalo.
Ja tiež odporúčam Transferwise. Poplatok máš 0,5% z prevádzanej sumy, inak je tam spravodlivý kurz. A ten poplatok ti tiež pri prvom prevode odpustia, keď ideš cez nejakého referrala. Ak chceš, umožním ti to spraviť cezo mňa, ale nechcem tu spamovať mojim referral linkom, nech sa nepovie, že som zaujatý.
Fio má síce účet v korunách zadarmo (až na tých 10 eur ako minimálny vklad, ktorý môžeš neskôr vybrať), ale to ti nijako nepomôže. Bankový poplatok je síce nulový (a ten zvykne byť nulový v každej banke vrámci SEPA), ale stratíš približne 3% na konverzii meny!
S CurrencyFair skúsenosť nemám. Každopádne, aj keď nepôjdeš cez referrala a Transferwisu poplatok zaplatíš, 0,5% je lepšie, ako 3%.
Fio má síce účet v korunách zadarmo (až na tých 10 eur ako minimálny vklad, ktorý môžeš neskôr vybrať), ale to ti nijako nepomôže. Bankový poplatok je síce nulový (a ten zvykne byť nulový v každej banke vrámci SEPA), ale stratíš približne 3% na konverzii meny!
S CurrencyFair skúsenosť nemám. Každopádne, aj keď nepôjdeš cez referrala a Transferwisu poplatok zaplatíš, 0,5% je lepšie, ako 3%.
-
javatar
Hardcore addict
Su to 3€ nie 3% takze vsetko nad 600€ sa viac oplaca cez CurrencyFair. Pouzivam ich uz vyse 2 roky a ked som si vyberal sluzbu na svoje prevody tak volba na nich padla prave pre fixny poplatok namiesto percenta z prevadzanej sumy. Kurzy mali tusim porovnatelne.hruska7 napísal:S CurrencyFair skúsenosť nemám. Každopádne, aj keď nepôjdeš cez referrala a Transferwisu poplatok zaplatíš, 0,5% je lepšie, ako 3%.
ta kalkulačka čo tam je už je v nej zaratane aj to 3€ fee ?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Nedavno som prevadzal nejakych 45k EUR do CZ na moj eurovy ucet. Normalne som zavolal do banky a poziadal ich o lepsi vymenny kurz, zlepsili ho o 0,50KC oproti uvadzanemu (Equabank). Prevod z Tatar banky zadarmo.