BIOS Nenabehne
BIOS Nenabehne
Dobry den. Mam problem s PC. V biose som pretaktoval procesor z 2.7 na 2.9 ghz. Dal som save and exit a resetoval pc. Ked som zresetoval pc nenabehol mi windows. Tak som zresetoval bios skratom jumpera. Ked zapnem pc tak vidim ze bios sa mi podarilo resetnut lebo na uvodnej obrazovke mi pise ze procak vratilo do povodneho stavu ale do winu sa opat nedostane a nie je tam ani moznost ist do biosu. Skusal som uz aj vybrat baterku na isty cas.ale stale nic. Preto by som bol vdacny keby ste mi pomohli. Dakujem
Re: BIOS Nenabehne
co myslis tym nenabehne windows? ostane cierna obrazovka, alebo sa zastaci ked ho nacitava? neskusal si ist do nudzoveho rezimu ?
Nie. Zapne sa, nabehne instrukcie : Press F11 to boot menu. Nad tym je napisane aky mam
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2011, 11:07)
Nie. Zapne sa, nabehne instrukcie : Press F11 to boot menu. Nad tym je napisane aky mam Procor a to je vsetko. Ako keby ani nevnimalo bios lebo tam by malo naskocit :Press F2 to run Setup menu (bios). Ale nenaskoci. A z tejto obrazovky sa dalej pohnut nemozem.
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2011, 11:07)
Nie. Zapne sa, nabehne instrukcie : Press F11 to boot menu. Nad tym je napisane aky mam Procor a to je vsetko. Ako keby ani nevnimalo bios lebo tam by malo naskocit :Press F2 to run Setup menu (bios). Ale nenaskoci. A z tejto obrazovky sa dalej pohnut nemozem.
a neskusal si sa dostat do biosu aj ked po zapnuti nemas ponuku ist do neho?
Skusal ale nejde
Akoze vobec nenabootuje nic tam nevidis,ani ked mackas F8?
Sory uz ma kolega predbehol.
Sory uz ma kolega predbehol.
Nie. Absolutne nic.
Zeby sa nieco stalo ked si skratol jumper....?
neviem ci ta rada pomoze a ci je vobec platna, ale ja by som asi skuil ho rozobrat a pomaly skladat a skusat ho zapinat s jednotlivymi komponentami,napr vsetko odpojim,zapojim procak a grafiku a zapnem a uvidim co to povie,potom pridam ramk,hdd.na niektore chyby pomaha aj niekedy ked ho cely rozoberes a znova poskladas, ale to su take neuzitocne rady, lebo nic ine ma nenapada.
Prikladam screen:
EDIT: Je mozne zeby som odpalil procesor ked som nezvysoval voltaz?
Kód: Vybrať všetko
http://uploader.imghost.sk/imagehosting/8vffk00z5lb4571ql9dt.jpgRe: BIOS Nenabehne
keby sa ti odpali CPU tak ti ho tam ani nenahodi, taktiez to je s biosom, ale je zaujimave ze tam nemas memory test, skus povytahovat ramky a zapat iba s jednou,bo prehodit ich do slotov inych
Nie procak urcite nie.Podla mna sa nieco stalo ked si resetol ten bios,jedine este ako vravi kolega,skusit tie ramky.
Ano. Nechal som tam len jednu ramku a uz to ide
tak teraz tam skus nechat tu druhu s kto. by to asi neslo ak to nepojde, tak asi s nou nieco nebude v poraidku
Asi si budete mysliet ze som blazon ale moj pc si zomna striela
. Dal som tam kazdu jednu ramku postupne ze ktora je chybna. Nebola ani jedna tak som dal naspat vsetky tri rovnako ako boli a uz to vsetko ide.
Tak je potom OK, ako hovorim niekedy len pomoze nieco vytiahnut a znova dat naspat
, hlavne ze to fici ako ma.
Ono někdy pomůže vyčistit štětečkem a popř lihem kontakty RAM.