fotoaparát došiel po rekordných 3!!! dňoch domov. Myslel som, že reklamáciu zamietli, nakoľko to došlo fakt rýchlo čo som až prekvapený. Nakoniec bolo niečo s matnicou, takže opis práce: výmena matnice. Už všetko ide ako má
Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Ak niekoho ešte zaujíma výsledok reklamácie zo strany 187 tak výsledok je tuna:
fotoaparát došiel po rekordných 3!!! dňoch domov. Myslel som, že reklamáciu zamietli, nakoľko to došlo fakt rýchlo čo som až prekvapený. Nakoniec bolo niečo s matnicou, takže opis práce: výmena matnice. Už všetko ide ako má
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to su dobre spravy.... tak teda pekne fotky prajem
chlapec10 > No jo, dikes.
Dobry den prajem, trochu som si tuto temu prebehol a zaujalo ma niekolko veci tak som sa zaregistroval. Hned ako prva vec objednavanie filtrov hoya z ebayu za super cenu, no zda sa mi to dost malo za novy HDckovy filter, nieje to nejaka napodobenina alebo nieco podobne? Takisto by ma zaujimalo objednavanie objektivov, je to bezpecne? Nikdy som z ebayu neobjednaval takze neviem, ako to funguje.
Inak vsimol som si, ze je tu viacero ludi, ktori vlastnia olympus e520 a bohuzial aj ja. Myslel som si, ze bude lepsi ale tak som trochu sklamany a takisto je nanho malo objektivov. Ja som prednedavnom kupil objektiv 14-42 f2.8, ako som s nim spokojny, vela som sa naucil, ale ako som povedal malo objektivov a neviem preco, ale niekedy aj dost sumi a to aj pri ISO 100, neskor mozem poslat fotku, len musim pohladat. Nastastie sa ho coskoro zbavim a planujem kupit nikon d90. Je to podla vas dobra volba? Predsa uz je na trhu vyse 2 roky tusim. Este som pozeral canon 550D niesom stale rozhodnuty, ale viac som prikloneny k nikonu ako canonu. Zatial vsetko. Dakujem velmi pekne za odpovede.
A este som zabudol jednu vec, robert656: ak som dobre precital mas len setove objektivy a neviem, ale moj nazor je, ze s tym dobry portret nevyfotis.
Inak vsimol som si, ze je tu viacero ludi, ktori vlastnia olympus e520 a bohuzial aj ja. Myslel som si, ze bude lepsi ale tak som trochu sklamany a takisto je nanho malo objektivov. Ja som prednedavnom kupil objektiv 14-42 f2.8, ako som s nim spokojny, vela som sa naucil, ale ako som povedal malo objektivov a neviem preco, ale niekedy aj dost sumi a to aj pri ISO 100, neskor mozem poslat fotku, len musim pohladat. Nastastie sa ho coskoro zbavim a planujem kupit nikon d90. Je to podla vas dobra volba? Predsa uz je na trhu vyse 2 roky tusim. Este som pozeral canon 550D niesom stale rozhodnuty, ale viac som prikloneny k nikonu ako canonu. Zatial vsetko. Dakujem velmi pekne za odpovede.
A este som zabudol jednu vec, robert656: ak som dobre precital mas len setove objektivy a neviem, ale moj nazor je, ze s tym dobry portret nevyfotis.
-
chlapec10
Addict
vela otazok
tak podme postupne

ja mam setky filtre(s vynimkou 1 HD ked bola sialena akcia na amazon.de) z hong kongu(ebay aj nie-ebay) a vsetko su original
Ono, tie filtre sa nevyrabaju v Nemecku
nemusis posielat... verim
Ano je trocha starsi, a uz sa predava aj nastupca D7000. Takisto mozmo si kukni D3100 sice ma menej funkcii ako D90 ale ma lepsi senzor
Vidis to naopak, nie tam je lacno, u nas je drahospeedy000 napísal:Hned ako prva vec objednavanie filtrov hoya z ebayu za super cenu, no zda sa mi to dost malo za novy HDckovy filter, nieje to nejaka napodobenina alebo nieco podobne?
ja mam setky filtre(s vynimkou 1 HD ked bola sialena akcia na amazon.de) z hong kongu(ebay aj nie-ebay) a vsetko su original
Ono, tie filtre sa nevyrabaju v Nemecku
Ak kupujes od bezpecneho predajcu tak neni problem... zas, mam 90% vybavy z AzieTakisto by ma zaujimalo objednavanie objektivov, je to bezpecne? Nikdy som z ebayu neobjednaval takze neviem, ako to funguje.
na to ti nemam co povedatInak vsimol som si, ze je tu viacero ludi, ktori vlastnia olympus e520 a bohuzial aj ja. Myslel som si, ze bude lepsi ale tak som trochu sklamany a takisto je nanho malo objektivov. Ja som prednedavnom kupil objektiv 14-42 f2.8, ako som s nim spokojny, vela som sa naucil, ale ako som povedal malo objektivov a neviem preco, ale niekedy aj dost sumi a to aj pri ISO 100, neskor mozem poslat fotku, len musim pohladat.
Samozrejme, vsetko sa toci okolo penazi. D90ka je lepsi stroj ako E520 rovnako ako 550D.Nastastie sa ho coskoro zbavim a planujem kupit nikon d90. Je to podla vas dobra volba? Predsa uz je na trhu vyse 2 roky tusim. Este som pozeral canon 550D niesom stale rozhodnuty, ale viac som prikloneny k nikonu ako canonu. Zatial vsetko. Dakujem velmi pekne za odpovede.
Ano je trocha starsi, a uz sa predava aj nastupca D7000. Takisto mozmo si kukni D3100 sice ma menej funkcii ako D90 ale ma lepsi senzor
Veru, s tymi filtrami mas pravdu pozeral som aj na amazon.de a tam stoji uv 58mm 32€ ja som dal okolo 50€. Inak aj ked budem objednavat z amazonu, kolko cca zaplatim za postu? A este otazka je tam Neu kaufen tam je cena 34.89 a pod tym 21 neu a cena 30,50€. Aky je medzi tym rozdiel?
K tomu sumu myslis, ze to sumi preto, ze to je nekvalita? Pozeral som tu d7000 ale ta stoji uz vela. Vies poradit este nejaky model v cenovej kategorii okolo 750€ ? Ci uz canon alebo nikon. Dakujem velmi pekne
K tomu sumu myslis, ze to sumi preto, ze to je nekvalita? Pozeral som tu d7000 ale ta stoji uz vela. Vies poradit este nejaky model v cenovej kategorii okolo 750€ ? Ci uz canon alebo nikon. Dakujem velmi pekne
-
chlapec10
Addict
z amazonu som bral len raz filter... inac hlavne ebay, takze s ebay moc neporadim....
ano, preto to sumi
750 eur? to je uz slusna suma... co sa tyka canonov presne neviem co je aktualne, 50d alebo 60D? neviem ani kolko co stoji.... to ti skor poradi niekto iny...
co sa tyka nikonov tak teda ta D90 aleb D3100
ano, preto to sumi
co sa tyka nikonov tak teda ta D90 aleb D3100
Olympusy maju inak riesene snimace na rozdiel od konkurencie, mensie a nie su CMOS co je najvacsie minus. Prve zrkadlovky mali CCD snimac, sumelo to dost vyrazne od ISO400, potom zacali pouzivat nejake LiveMOS snimace, sum sa zmensil a podla testov bol na porovnatelnej urovni ako konkurencia, taky stav bol niekedy pred dvoma/troma rokmi, teraz uz nemam prehlad. Olympus ma pre menej majetnych biednu ponuku, lebo nie je nic medzi standartnymi a profi objektivmy, ktore su sice kvalitne, ale prilis drahe. Ja som si volakedy tiez chcel kupovat vela objektivov a vsetkeho, potom som zistil, ze to nepotrebujem, staci mi setak. Mam e300, uz siesty rok a vyzera ako novy a aj tak funguje, takze spokojnost.
Tak pozeral som si tie canony, no tie su uz vo vyssej cenovej kategorii. V uvahu pripada akurat 550d, co sa tyka ceny. K tomu nikonu ty ako profesional, keby si si mal vybrat, ktory by si bral? Dakujem
-
chlapec10
Addict
zalezi co by som fotieval..... ale ja by som asi bral ASI D90
Je lepsia vo vsetkom okrem senzora
Je lepsia vo vsetkom okrem senzora
Tak ja fotim vsetko, prirodu, makro, architekturu atd... V akych fotkach by ten d3100 bol lepsi? Kedze hovoris, ze zalezi od coho by si fotil. A nevies, ci sa nepripravuju nejake nove modely v blizkej buducnosti? Dakujem
-
chlapec10
Addict
zhruba viem 
pripravuje sa D5100 (nastupca D5000), D400 (natupca D300S), D4(nastupca D3S) a mozno tento rok bude aj D800(nastupca D700)
D3100 ma nizsi sum, takze pri situaciach kde je vysoke ISO.
Okrem foto kvalit, ma D3100 aj 1080p video(D90 ma 720p) a ma video autofocus, to ale s fotkami nic nema
Napriek tomu by som bral D90 lebo vsetko ostatne ma lepsie, a aj ked 1 svetelna stopa je dost... stale si myslim ze D90 je lepsia na vaznejsie fotenie...
D90ka ma takisto moznost pouzitia gripu, ktory o dost zlepsi kvalitu drzania
pripravuje sa D5100 (nastupca D5000), D400 (natupca D300S), D4(nastupca D3S) a mozno tento rok bude aj D800(nastupca D700)
D3100 ma nizsi sum, takze pri situaciach kde je vysoke ISO.
Okrem foto kvalit, ma D3100 aj 1080p video(D90 ma 720p) a ma video autofocus, to ale s fotkami nic nema
Napriek tomu by som bral D90 lebo vsetko ostatne ma lepsie, a aj ked 1 svetelna stopa je dost... stale si myslim ze D90 je lepsia na vaznejsie fotenie...
D90ka ma takisto moznost pouzitia gripu, ktory o dost zlepsi kvalitu drzania
Tak video natacat urcite nebudem, mozno vynimocne niekedy. Co sa tyka tych nastupcov pre d7000 nic? Dakujem
Akurat som cital, ze ta d90ka ma problemy s novymi tamronmi, nevies ako sa to prejavuje?
Akurat som cital, ze ta d90ka ma problemy s novymi tamronmi, nevies ako sa to prejavuje?
d7000 vysla pred pol rokom... ako nastupca spominanej d90...
No to viem, pytal som sa preto, lebo keby sa chystal novy model, d7000ka by mohla ist s cenou dole. Dakujem za odpoved
nikon pusta nove modely do sveta v priemere raz za 2 roky, takze by som to nevidel v najblizsej dobe vobec svetlo...
-
chlapec10
Addict
Ake problemy? To pocujem 1. Krat...
A ohladom nastupcu d7000 tak
ved to ije aktualne najmladsi model
A ohladom nastupcu d7000 tak
ako otazka - co sa rozumie pod novymi tamronmi? pred rokom vysiel 17-50 f/2,8 so stabilizatorom... mam ho na D90 a problem ziadny nevidim... a tamron odvtedy tak vela skiel do sveta nepustil pokial viem...
-
hojko
Site Admin
Trochu mimo, co je toto za fotak na fotke v zrkadle??? Nejaky D3100??? D7000??? Da sa to indetifikovat podla tejto foto???
tipol by som to na d90/d7000 - d5000 a d3000/3100 maju kolecko pri spusti...