TOSHIBA Satellite L350-10B
TOSHIBA Satellite L350-10B
Zdravim Vas. Mam problem s NB TOSHIBA Satellite L350-10B a to taky ze mi zacala blikat obrazovka a nastavil som plny vykon avsak mi to komplet padlo a kaput. Nedobija bateriu /blikanie kontroliek napajania a baterie/ a ani priamo na sieti mi nechce nabehnut po vybrani baterie. Adapter je studeny ako psi cumak co inokedy bol horuci. Neviem ci sa da priamo bez baterie. Tak ak mate niekto nejake skusenosti a rady budem vdacny co s tym.
Re: TOSHIBA Satellite L350-10B
cize vobec nereaguje ked ho das do siete ?
ziadna znamka zivota, vetraky, nejaka kontrolka, nic ?
ziadna znamka zivota, vetraky, nejaka kontrolka, nic ?
Ak ho máš v záruke, išiel by som do reklamácie.
Nie ziaden zivot iba ak pripojim adapter tak obcas blikaju kontrolky napajania a baterie. Aj ak sa mi podari start tak to ani do BIOSu nevydrzi a padne a mrtvo. Zaruka je davno minulost 
Vyzerá to na závadu v tom sieťovom adaptéri. Je to spínaný zdroj, a potrebuješ alebo kúpiť nový, alebo odborníka, ktorý ho zvládne opraviť. Tá vysoká prevádzková teplota je podstatou následných problémov, skracuje životnosť. Ja som to viacráz riešil navrtaním otvorov pre chladenie, naposledy predvčerom. /po rozobratiu adaptéra/
Prevádzka NB bez vloženej aku batérie nie je odporúčaná!
Prevádzka NB bez vloženej aku batérie nie je odporúčaná!
podla mna doska odisla do vecnych lovist 
// no skusit iny adapter je dobry napad, potom budes vediet na com si....
// no skusit iny adapter je dobry napad, potom budes vediet na com si....
To nieje lotéria. Treba zmerať výstup adaptéra a jeho odber. Pokiaľ nič, rozobrať, kontrola poistky, následne prezrieť s lupou prípadné zhorené súčiastky, pomerať polovodiče... a servisná dokumentácia neuškodí.
Tiež som toho názoru, že už to rozbeháš len veľmi ťažko.
V BA je isto servis, donies to tam, isto budú mať adaptér, a zistíš, či je chyba v adaptéri, alebo v NB. Skúsenosť hovorí, že ide o poruchu adaptéra. Dá sa použiť aj iný s obdobnými parametrami, ale bacha na polaritu. Keby nič, tak súkromka.
V manuále z netu som tak narýchlo nezistil výstupné parametre zdroja, ale máš to na ňom napísané. S vybitým AKU a nefunkčným zdrojom neide samozrejme nič. Stačí hociaký regulovatelný zdroj a konektor /bacha na polaritu/, pokiaľ si trúfaš.
http://static.compusa.com/pdf/Toshiba_S ... rGuide.pdf
V manuále z netu som tak narýchlo nezistil výstupné parametre zdroja, ale máš to na ňom napísané. S vybitým AKU a nefunkčným zdrojom neide samozrejme nič. Stačí hociaký regulovatelný zdroj a konektor /bacha na polaritu/, pokiaľ si trúfaš.
http://static.compusa.com/pdf/Toshiba_S ... rGuide.pdf
No najrozumnejsie bude ze to dam zajtra otestovat do servisu a uvidim co a ako. Nemam moznost ako premerat ten adapter a ani nic podobne nemam kde zohnat.
Vyžiadaj si technika a na počkanie... predsa len, skúsenosti
Jasne ak by to malo byt financne narocne tak asi to rozchodim aj ked na net to bol v pohode NB pre deti. Tiez neviem ci by ten NB mal frcat aj bez baterie iba cez nabijacku. Ak ano tak ani vtedy sa nerozbehne aj ked napajanie mi svieti. Mame doma sice staru nabijacku od IBM NB ale ja tomu vobec nerozumiem ci sa s tym da odskusat ak su hodnoty na nabijacke TOSHIBA OUTPUT 19V--3.95A a to IBM ma zas OUTPUT 16V--3.36A
potrebujes mat take iste napatie t.j. 19V na inom adapteri, najlepsie by bol aj taky isty prud, ale ked to potrebujes len na vyskusania tak to staci, keby to bolo na dlhsie pouzivanie tak to by si musel najst s takymi istymi hodnotami,ako ma tvoj stary adapter
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
adaptéri medzi sebou nepasujú ....potrebuješ nabíjačku na toshibu, aj keby boli hodnoty dobré, tak konektor nebude pasovať
a čo takto napojiť hocičo na ten adaptér (žiarovku na 12V alebo tak) a zistíš či nabíjačka ide abo nie
a čo takto napojiť hocičo na ten adaptér (žiarovku na 12V alebo tak) a zistíš či nabíjačka ide abo nie
hej hej,este som zabudol na konektor, na tom adapteri mas aj to napisane aky typ konektoru tam je pouzity, ja som raz na mojej starej toshibe skusil adapter z NB lenovo a pasoval konektor a aj napatie