Nazdar chalani,
mám na Vás jednu otázku. Potreboval by som poradiť pri výbere SSD do Tablet PC HP EliteBook 2740p. Veľkosť 80-90GB.
Rozhodujem sa medzi:
OCZ Vertex 2 Series 1.8" 90GB
http://www.alza.sk/ocz-vertex-2-series- ... 200828.htm
a
Intel X18-M - 80GB
http://www.pcstar.sk/pevne-disky/-lt-1- ... mb-s-34nm/
-keďže potrebujem 1.8" disk, tak výber nieje veľký
-rýchlostne je na tom OCZ lepšie, je ale lepší aj v ostatnom?
-Intel X25M som mal v predchádzajúcom NTB a bol som spokojný, ale keď teraz tam vidím tie rýchlosti u OCZ, tak neviem
-disk bude len na systém a programy samozrejme
Čo vy na to?
1,8" SSD - INTEL alebo OCZ?
-
javatar
Hardcore addict
Re: 1,8" SSD - INTEL alebo OCZ?
povedzme si takto - rychlost nabiehania systemu, loadovania hier a pod. je rychlost citania (a tam ten rozdiel nie je az taky velky)
zapisovanie vyuzivas menej... ale ak ho vyuzivas hodne (save hier, vela defragmentacie a co ja viem coho este) tak OCZ
zalezi ako velmi ti zavisi na cene....
ale podla mna je sila SSD prave v citani nakolko v zapisovani je ich zivotnost
zapisovanie vyuzivas menej... ale ak ho vyuzivas hodne (save hier, vela defragmentacie a co ja viem coho este) tak OCZ
zalezi ako velmi ti zavisi na cene....
ale podla mna je sila SSD prave v citani nakolko v zapisovani je ich zivotnost
SSD disk sa defragmentuje? Mal som za to, ze pri konstantnej pristupovej dobe to nema zmysel.javatar napísal:vela defragmentacie
defragmentácia je na SSD kontraproduktívna samozrejme...ale o tom potom....mne ide skôr o tú značku no...rýchlostne viem ako to je, mal som SSD v predchádzajúcom NTB a preto hneď riešim SSD do nového
tam som mal Intel no teraz premýšľam aj nad OCZ.... 10 GB navyše poteší...
-
javatar
Hardcore addict
v kazdom pripade som asi ale princip vystihol - vyuzitie zapisu by malo byt jednym z klucovych kriterii pre vyber z tych diskov
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
SSD sa v prvom mieste nefragmentuje, nie je dôvod, vzhľadom na algoritmy, ktorými zapisuje radič dáta do jednotlivých sektorov [wear leveling]. Možno nejaké prvé SSDčka sa fragmentovali, ale tie nové nie.moroz napísal:
SSD disk sa defragmentuje? Mal som za to, ze pri konstantnej pristupovej dobe to nema zmysel.
Aj jeden aj druhý je MLC, to je viacmenej jediná vec, čo by Ťa v ich prípade mohla donútiť sa rozhodnúť pre iný [SLC]. Takže OCZ vertex je tá správna možnosť.