myslíte, že už niekto za toto sedí?
Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
myslíte, že už niekto za toto sedí?
Pochybujem, pri takejto "kolektívnej" vine ťažko nájsť toho/tých, ktorí by sú za to zodpovední. A vôbec si nemyslím, že to má niečo spoločné s tým, že išlo o cigánov.
a s cim to ma potom spolocne?
S tým, že ak ťa v na ulici prepadne 20 ľudí a dobije ťa a nie sú žiadni svedkovia, ťažko sa nájde vinník/vinníci.Son-Goku napísal:a s cim to ma potom spolocne?
nie dostanes pokutu a este ta poslu do basy
-
yoggy
budú mať bytovky z kontarjnerov
už je jedna postavená
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2011, 21:29)
http://tvnoviny.sk/spravy/regiony/svidn ... atora.html
ešte za starého primátora
nie len v tvojom meste ale skoro vsade!!a my vsetci na nich makame jak otroci..nahadzu za barak smeti a povedia ze gadzovia im to tam nahadzali..
-
yoggy
ja viem
Niečo som počul že Lúnik 9 budú rozpúšťať
čo je na tom pravda? 
Niečo som počul že Lúnik 9 budú rozpúšťať
a poslu ich medzi normalnych ludi..maju sa naco kosicania tesit
-
yoggy
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2011, 21:48)
rómovia sú bratia všetkých teroristov
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
yoggy čo to znamená, že sú slušní?
-
yoggy
píše sa slušný alebo slušní
myslel som to tak že sa vedia začleniť do spoločnosti
myslel som to tak že sa vedia začleniť do spoločnosti
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
množné číslo => slušní 
su aj taki?pitbullko napísal:yoggy čo to znamená, že sú slušní?
-
pitbullko
Light Star
to, že sa vie niekto začleniť je v civilizovanej spoločnosti samozrejmosťou, nie slušnosťou
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
pitbullko vystihol hlavný problém všetkých pseudohumanistických organizácií ako Ľudia proti rasizmu: považujú začlenenie sa cigánov do bežnej spoločnosti, ich zamestnanie sa, živenie detí, platenie daní... za niečo výnimočné, skvelé, chválitebné a slušné. Hovno hovno, zlatá rybka! Je to predsa samozrejmé. Kto chváli bieleho človeka, že si nájde prácu, uživí rodinu a snaží sa žiť slušný život? NIKTO! Každý normálny človek to považuje za normálne, prirodzené. Tak prečo niektorí poukazujú na to, že medzi cigánmi sú aj slušní ľudia, ktorí sú neviem ako dokonalí. Veď robia len to, čo sa od nich očakáva - žijú slušný život! Alebo ideme teraz vychvaľovať cigánov z osady za to, že si nezdemolovali svoju chalúpku a majú aspoň strechu nad hlavou?
-
javatar
Hardcore addict
ide o to ze u romov sa tento pohlad na standard znizil tak ze tych par co zije normalne sa povazuje za nieco vynimocne...
ono asi najefektnejsi sposob riesenia romskej otazky nie je ani lacny, ani humanny, ani demokraticky - izolovat novu generaciu a vychovat ju podla standardov pracujucich - ale to je utopia
osobne vnimam ako dobre navrhy davat socialne davky len tym ktory sa snazia pracova, resp. vyplacat im ich denne, dam im moznost zamestnat sa pod minimalnu mzdu s tym ze nepridu o davky - ale ani to im neukaze to co ma (rob a budes sa mat lepsie) ale mnoho si povie "nakradnem si a budem sa mat lepsie a ani robit nemusim"
ono asi najefektnejsi sposob riesenia romskej otazky nie je ani lacny, ani humanny, ani demokraticky - izolovat novu generaciu a vychovat ju podla standardov pracujucich - ale to je utopia
osobne vnimam ako dobre navrhy davat socialne davky len tym ktory sa snazia pracova, resp. vyplacat im ich denne, dam im moznost zamestnat sa pod minimalnu mzdu s tym ze nepridu o davky - ale ani to im neukaze to co ma (rob a budes sa mat lepsie) ale mnoho si povie "nakradnem si a budem sa mat lepsie a ani robit nemusim"
-
pitbullko
Light Star
tomu sa tiež vraví rasizmus naopak.javatar napísal:ide o to ze u romov sa tento pohlad na standard znizil tak ze tych par co zije normalne sa povazuje za nieco vynimocne...