Prepojenie 2 routerov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
zemkor
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prepojenie 2 routerov

Príspevok od používateľa zemkor »

Zdravím, rieším taký menší technický problém okolo sieti a neviem si poradiť. Mám doma sieť, hlavný router je Asus RT-N16 a je na ňom firmware "DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) mega - build 14896" a ide o to že chcel som dostať wifi signál von aby mi dočiahol aj po záhrade tak som si zohnal TP-Link TL-WA5210G je to 2.4GHz High Power Wireless Outdoor CPE má aj funkciu routeru tak som to pozapájal nasledovne. Do asusu do WAN portu som dal kábel z konvertéru čo mám od orange ten ASUS má 5 LAN portov, do 1 portu som zapojil kábel a poťiahol do toho TP-linku, všetko pozapájal a išiel testovať. PC ktoré sú v LAN porte ASUS ok PC ktoré sa pripoja na WIFI ASUSU ok ale ked sa pripojím na WIFI TP-linku tak tam nejde internet. Pripojím sa na TP-link normalne na wifi siet aj mám prístup ku konfigurácií routeru, ale internet tam nefunguje. Je tu niekto kto by mi poradil ako to nakonfigurovať ? Už si naozaj neviem pomôcť. Ešte doplním keď pripojím priamo kábel z konvertéru do TP-linku tak ide všetko ok, ale keď to ide cez ten ASUS ako by to niako blokoval a nepúšta tam internet len sieť. Za každú radu ďakujem. :)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Prepojenie 2 routerov

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

do toho tp-linku si to zapojil do wan alebo lan portu? da sa to oby dvomi sposobmi, len sa lisi nastavenie.
jednoduhsie to budes mat, ked si to zapojis do lan portu na tom tp-linku. v tomto pripade si na tp-linku vypni dhcp server, LAN IP adresu nastav na nejaku, v rozsahu toho Asusu. otvor si nastavenia asusu, daj si dhcp a pozri si rozsah. povedzme ze tam mas 192.168.1.2 - 192.168.1.255. to znamena ze LAN IP adresu tp-linku si das napr 192.168.1.2.

WAN ip adresu na tp-linku si daj zistovat automaticky..to je asi vsetko.

ps: vsetky tieto nastavenia na tp-linku si sprav iba pripojenim jedneho lan kablu ku pc. kabel od asusu pripoj k nemu az ked to nastavis.

//autoeditácia príspevku (27 Feb 2011, 0:28)
neviem nakolko mas v tom jasno, tak preto som tak rozpitval taku jednoduchu vec;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tu mas priklad podobneho zapojenia. Je mozne ze u teba bude v pripade WiFi routeru rozhranie WAN/LAN konfigurovane spolocne.
http://www.hojko.com/post758679.html#p758679

Skontroluj si nastavenia default gateway na vsetkych zariadeniach. Skus postupne ping na vsetky mozne rozhrania, tzn. WiFI LAN, Wifi WAN, Router LAN
zemkor
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Problém je že ten TP-Link má iba 1 port. Keď ho dám do režimu AP Router: aby plnil úlohu routeru tak sa z neho stáva WAN port. Defaultne bol ako AP vtedy bol ten port ako LAN. Ešte tam je režim AP Client Router: WISP Client Router to popravde neviem na čo slúži.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

WISP ta nezaujima. Nastav ho do rezimu AP, v tomto rezime by nemalo byt ziadne nastavenie IP a v podstate bude sluzit ako "kovertor" z kablu na WiFi
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

aha, no hej. tak to musi byt zapojene ako wan. potom ipcky mozu byt zistovane automaticky, ale radsej by som ich nastavil manualne.
lan ip daj 192.168.1.1, wan nejaku z rosahu dhcp asusu, gateway daj lan ipcku asusu, masku normalne 255.255.255.0, dhcp si zapni.
zemkor
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Paráda už to funguje ako má. ASUS: zapnuté DHCP, LAN IP: 192.168.1.1 rozsah dhcp je 192.168.1.3 a ďalej. TP-Link vypnuté DHCP, LAN IP: 192.168.1.2, Gateway: 192.168.1.1, režim: AP. Teraz mi funguje wifi aj ASUSU aj TP-Linku internet ide všade. Ďakujem všetkým za rady. :)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

tp-link vypnute dhcp?

// okej. len som bol prekvapeny;)
zemkor
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Prepáč preklep, aj na TP-Linku je zapnuté.
Napísať odpoveď