Tenda W311R+
Tenda W311R+
Zdravím. Mám fibernet od orange. Máme ho 2ja, napísaný na suseda, ktorý ma u seba doma aj d link a router. od neho mám natiahnutý kábel ku mne a u mňa doma je switch z ktorého mám zapojené ďalšie 2 pc. Ale sestra si kúpila notebook tak sme si kúpili wifi-router Tenda W311R+. Absolútne už netuším ako ho mám nastaviť. Fibernet má statiskú IP, a netuším čo kde ako, akú IPčku dať routru, akú PC a ako spraviť aby tento môj router komunikoval s routrom u toho suseda aby mi išiel internet.
Re: Tenda W311R+
a co si uz skusal?
vyhodit switch, namiesto neho zapojit router, na routry by malo stacit nastavit heslo(nech ti tam nelezie ktokolvek) a vsetko by malo fungovat
vyhodit switch, namiesto neho zapojit router, na routry by malo stacit nastavit heslo(nech ti tam nelezie ktokolvek) a vsetko by malo fungovat
Switch som odpojil. kábel od internetu som zapojil do routru, z routru kábel do PC a internet nejde. v pravo dole na ikonke "siete" mám taký žltý výkričnik
Si si istý, že internet máš zapojený vo WAN porte? Vo Switchi môžeš internet zapojiť do ktoréhokoľvek LAN slotu, ale do WiFi routeru musíš do WAN. V Routeri nastavíš automatickú metriku a malo by to šlapať. Samozrjeme ho nezabudni zabezpečiť WPA2 ochranou. WEP je sračka.
hej mám internet vo WAN slote a skúsim nastaviť ten router ako wirelles switch, uvidím čo to povie a automatickú metriku? NerozumiemSapo napísal:Si si istý, že internet máš zapojený vo WAN porte? Vo Switchi môžeš internet zapojiť do ktoréhokoľvek LAN slotu, ale do WiFi routeru musíš do WAN. V Routeri nastavíš automatickú metriku a malo by to šlapať. Samozrjeme ho nezabudni zabezpečiť WPA2 ochranou. WEP je sračka.