Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Čaute, chcel by som sa informovať, potreboval by som vyčistiť zrkadlovku PENTAX K-10D na internete som sa dopátral, že servisné stredisko je v Michalovciach a to je cca 100km od môjho bydliska, potreboval by som vedieť či to robia na počkanie, aká je približná cena, a či niekto už má skúsenosti s firmou EXAPRO.
Ďakujem.
Ďakujem.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ak len vycistit senzor.... tak to ti spravia v kazdom lepsiom foto-obchode kde to bezne ponukaju
Neviem nejak sa nevyznám ale na foto vidno v ľavom hornom rohu akoby prach tak mi odporučili aby som dal fotoaparát prečistiť, foťák ma nacvakané okolo 9000 záberov a nikdy nebol čistený tak nejak kompletne prečistiť by to netrebalo ?
-
chlapec10
Addict
90% ludom staci vycistit len senzor... predpokladam ze tebe takisto 
Jasne že stačí, len som sa chcel informovať, lebo tu moje vedomosti nesiahajú 
-
chlapec10
Addict
ako, ak citis potrebu, a mas eura navyse, tak nech sa paci, nechaj si ho precistit kompletne.... ale kvoli zrnku prachu na fotke to vazne netreba
suhlasim...
stava sa to hlavne ak menis skla v prasnom prostredi, ako napr ja mam realtivne novy fotak ale pri rekonstrukciach je prachu prilis vela a menim skla v bojovych podmienkach a objavuju sa mi casto skrvny na fotkach vdaka tomu...
zatial sa to vzdy vyriesilo vycistenim senzoru...
stava sa to hlavne ak menis skla v prasnom prostredi, ako napr ja mam realtivne novy fotak ale pri rekonstrukciach je prachu prilis vela a menim skla v bojovych podmienkach a objavuju sa mi casto skrvny na fotkach vdaka tomu...
zatial sa to vzdy vyriesilo vycistenim senzoru...
-
chlapec10
Addict
ono na 80% si to dokazes odstranit sam, co uz balonikom alebo vzduchom v plechovke, URCITE ALE NEFUKAJ USTAMI!
no ja uz som videl aj ludi co tam strkali na dlhu uzavierku palicky do usi tie vatove... aj ma zimomriavky presli...
ono to az tak vela nestoji nato to dat spravit urobit profesionalom, ktory ked nieco pokazi musi skodu nahradit...
ono to az tak vela nestoji nato to dat spravit urobit profesionalom, ktory ked nieco pokazi musi skodu nahradit...
-
chlapec10
Addict
ako, palicky sa daju tiez... ale na to ja uz nervy nemam... to radsej nech spravi profik...
a tu v Bratislave, to stoji celkom dost 23 resp 28(na pockanie).
Dost na to aby som to chodil kazdy tyzden cistit
a tu v Bratislave, to stoji celkom dost 23 resp 28(na pockanie).
Dost na to aby som to chodil kazdy tyzden cistit
Jasne, sam by som sa do toho nepúšťal určite radšej to nechám na servis. Obetujem pár € ale viem, že to mám spravené kvalitne.
ma byt sice zamracene, ale mozno sem tam vykukne aj mesiac. http://veda.sme.sk/c/5811898/superspln- ... esiac.html chystate sa fotit?
deti moje... nema tu niekto este okrem jina osobnu skusenost s trigripom a triflectorom od firmy lastolite? ze by mi napisal svoje dojmy a pojmy....
Neviete ci niekde na vychodnom slovensku opravuje niekto aj stasie fotaky ako je zenit? a ci sa da kupit film do Lubitelu a Vilia ?
callop > Ak by bolo jasno tak určite budem vonku s foťákom 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
mozno napr. http://www.matunak.sk/ skus im napisat. do lubitela ide zvitkovy film 120. skus sa ist pozriet do nejakeho foto obchodu alebo napr. na ebay vyhladaj "film 120".Spirite napísal:Neviete ci niekde na vychodnom slovensku opravuje niekto aj stasie fotaky ako je zenit? a ci sa da kupit film do Lubitelu a Vilia ?
-
Jeremy
Medium Professional
Nazdar chalani,
chysta sa niekto z vas fotit maraton v BA v nedelu? Mam jednu ponuku ktora by mozno zaujala (non-profit).
chysta sa niekto z vas fotit maraton v BA v nedelu? Mam jednu ponuku ktora by mozno zaujala (non-profit).
-
klm16
Medium Professional
chcem sa opýtať...
blesk canon 430 Ex II pri potení pracuje super no keď nefotím a je zapnutý, stane sa že občas blikne.... len tak sám od seba... robí to aj keď je na aparáte aj keď je na externom odpaľovači.
čím to je ???
blesk canon 430 Ex II pri potení pracuje super no keď nefotím a je zapnutý, stane sa že občas blikne.... len tak sám od seba... robí to aj keď je na aparáte aj keď je na externom odpaľovači.
čím to je ???
-
triple
Guru wannabe
mam ten istý blesk a vôbec to nerobí