Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa Stoporko »

stealth - presne si to vystihol: nezastaviť pri cestnej búračke, kde z auta vyteká krv, hrozí výbuch... a niekomu dať včielku medzi oči je totálne to isté. Možno po právnej stránke nie, no po stránke morálnej áno. A veľmi mi je ľúto, že si ty ako človek myslíš niečo iné. Na druhej strane ma potom neprekvapuje stav naše spoločnosti - ak si to bude myslieť ľudí viacero, tak je Slovač v peknom morálnom bahne :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

seth82 - to veľmi rád čítam že sa v práci dodtrhať nejdeš, vzhľadom na Tvoj provokačný výrok platí ma maďar by som povedal že budeš ďalší z tých, ktorí nič nerobia, dostávajú slušné peniaze na úkor nejakých chudákov pod nimi...

Good job! :smt059
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

uplink: Nechcem byť neslušný, celkom úprimne - do môjho zamestnania a príjmu ťa nič nie je. Už nemáš čo v tejto diskusii vyťahovať? Ty sa zjavne ideš dotrhať, keď sa v práci hráš a "killuješ templárov", nenacikal si si práve náhodou do vlastného hniezdočka? Lebo nie si nejako diametrálne odlišný v svojej pracovnej aktivite, ako tak pozerám.

Stoporko: Slovač je v morálnom bahne bez toho, či u nás cirkev svoje "dobrá" vykonáva, alebo nie. Pretože minimálne ta naša sa čľapká v presne tom istom bahne. Morálne hodnoty nie sú totiž výsadou cirkvi, majú ich aj ateisti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

hughito - keď s to hodí Vám, tak odbáčate od témy a skáčete z kontientu na kontinent, z obdobia do obdobia, z miesta na miesto, ale keď ja alebo Stoporko poukážeme na rovnaké a väčšie svinstvo páchané mimo cirkvi, už sme OT :roll: nehnevaj sa, ale to je čistý alibizmus...
Ale tie kontinenty a obdobia sa stále týkajú cirkvi. Takže to je kóšer.

ČK a OSN nemá nič spoločné s organizáciou typu cirkev, čiže sa to nedá porovnávať.

A podľa mňa určite nedokázal, že páchajú rovnaké alebo väčšie svinstvá, teda, ak zostaneme pri ČK a UNICEF.

Stoporko: O OSN viem, o nejakých machináciách v organizáciach ako ČK či UNICEF viem tiež, aj keď nie úplne podrobne - jednoducho je mi jasné, že niektorí ľudia z toho veľmi dobre profitujú, čo je čistý hyenizmus.

O tom kde a ako mohol ČK zasiahnuť napíš presne a obšírnejšie.

Opakujem, nenávisť nepociťujem, akurát tieto organizácie nemusím (cirkev, OSN a x ďalších) - ku ČK taký vyhranený postoj nemám.
presne si to vystihol: nezastaviť pri cestnej búračke, kde z auta vyteká krv, hrozí výbuch... a niekomu dať včielku medzi oči je totálne to isté. Možno po právnej stránke nie, no po stránke morálnej áno. A veľmi mi je ľúto, že si ty ako človek myslíš niečo iné. Na druhej strane ma potom neprekvapuje stav naše spoločnosti - ak si to bude myslieť ľudí viacero, tak je Slovač v peknom morálnom bahne
Podľa mňa tam treba urobiť rozdiel, nie je to to isté. Jednoducho, nie je.

Ešte by som to ale rozdelil na viac stupňov - ak by tam bol oheň, dym, proste hrozba, že to môže vybuchnúť, tak je prirodzené, že nie všetci sú hrdinovia a boja sa o život a riskovať nebudem. V taktom prípade sa tomu človeku nedá veľa vyčítať.

Ak by tam takéto indikátory neboli a človek by aj tak nepomohol, je to už poriadne svinstvo, ale stále to nie je to isté, ako keď niekto cieľavedome niekoho zabije.

Už som tu spomínal: napr. také schovávanie Židov počas vojny. Našlo sa dosť ľudí, ktorí to riskovali, ale samozrejme aj takí, ktorí sa báli represálií, takže to neurobili. Odsúdil by si ich ? Ja nie, je to už na ich svedomí, ako s tým budú žiť.
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

seth82: ja predsa nemusim pisat kazdu vetu len ako reakciu na Teba. a ak si Ty nahodou nespomenul lakomstvo a pychu, nemozem ho spomenut ani ja.
pisal si, ze ateisti nepocituju potrebu sirit evanjelium ci tak, ze vidis pricinu konfliktov - nabozenstvo
a ja som Ti dal podnet k zamysleniu, ci nahodou vojny nevznikaju z chamtivosti, zavisti, hnevu, nenavisti a pychy a pod. co sa ti na tom nepaci?
Je to rozumna uvaha a kazdy clovek, co to tu na fore cita, vie, ze to tak je.
A vyvracia to reci, ze pricina konfliktu - nabozenstvo.
Uz len najkrvavejsie vrazdenie Stalina nevzniklo z nabozenskych pohnutok a ked prejdeme rad radom vsetky vojny, trebars len posledne dve svetove, tak to tvoje nezmysly o nabozenstve ako rakovine ludstva vyvracia.
Kazdy len moze zobrat konflikty, ktore zaziva on a zamysliet sa kolko ich je kvoli nabozenstvu a kolko kvoli spominanym ludskym 'pocitom', ktore len nabozenstva nazyvaju hriechom.

Mimochodom, ateisti vyvolaju ovela viac vojen - jedine nabozenstva nazyvaju chamtivost, zavist, nenavist a pychu hriechom a ucia proti tomu bojovat, ateista to moze nanajvys nazvat nejakym evolucnym pocitom v zaujme prezitia.

Ty si stojis za nazorom, ze nabozenstva su rakovina ludstva a ja si stojim za nazorom, ze taky ateista bez vyznania nebude nikdy nikomu nepriatelom - ani priatelom.
Moj omyl bol v tom, ze v cirkevnom alebo moslimskom state bude nepriatelom; len v sucasnych statoch, nacistickych, komunistickych a podobnych zriadeniach nedavnej minulosti taky ateista, na rozdiel od krestana, nie je dovod, aby bol povazovany za nepriatela.
A takisto Ty si stojis za nazorom, ze nabozenstva su rakovina ludstva a ja si stojim za nazorom, ze ateista nedokaze byt nikomu ani priatelom.

Ku kriziackym vypravam a vasim odkazom na wikipediu :)
Ja som si studoval historikov - profesorov, samozrejme ateistickym neverim, asi ako vy neverite krestanskym. A co sa objavi v tej ktorej ucebnici alebo v tom ktorom clanku a historickej knihe (alebo na wikipedii), bude zavisiet, ktori z nich to napise. A s vasim dovolenim budem nadalej verit krestanskym historikom a vy si verte 'ateistickym'.

Inak doteraz sa uvadzalo len to mensie dobro cirkvi, ktore sa tyka vsetkych a ktore uznaju aj potrhli ateisti, aj tu.
Lenze oni nechapu, ze cirkev nie je cerveny kriz, ani nemocnica, a nehlasa na prvom mieste lasku k bliznym - to si mozu hlasat svetski humanisti.
Oni by radi znicili Cirkev zredukovanim na ateisticku firmu:)
Cirkev - ako vsetky nabozenstva - tu je nato, aby hlasala Boha a vztah cloveka k Bohu.

Neskor sa teda snad dostaneme nielen k tomu vedlajsiemu malemu dobru, ktore sa uviedlo doteraz, ako vzdelanost, vyspela civilizacia, obrana pred islamom, alebo opora proti tyraniam, charita a podobne docasne veci.
Naozajstne dobro cirkvi (ktore sa tyka uz len veriacich) je v inych oblastiach a len tam nadobuda nekonecnu velkost.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Stoporko napísal:stealth - presne si to vystihol: nezastaviť pri cestnej búračke, kde z auta vyteká krv, hrozí výbuch... a niekomu dať včielku medzi oči je totálne to isté. Možno po právnej stránke nie, no po stránke morálnej áno. A veľmi mi je ľúto, že si ty ako človek myslíš niečo iné. Na druhej strane ma potom neprekvapuje stav naše spoločnosti - ak si to bude myslieť ľudí viacero, tak je Slovač v peknom morálnom bahne :(
K tomuto. Uplne suhlas s hughitom:
Podľa mňa tam treba urobiť rozdiel, nie je to to isté. Jednoducho, nie je.

Ešte by som to ale rozdelil na viac stupňov - ak by tam bol oheň, dym, proste hrozba, že to môže vybuchnúť, tak je prirodzené, že nie všetci sú hrdinovia a boja sa o život a riskovať nebudem. V taktom prípade sa tomu človeku nedá veľa vyčítať.

Ak by tam takéto indikátory neboli a človek by aj tak nepomohol, je to už poriadne svinstvo, ale stále to nie je to isté, ako keď niekto cieľavedome niekoho zabije.
Preto som sa pytal, aby si Papaláši ČK rozhodli, že by to nebolo politicky korektné konkretizoval Whats Going On, pretoze vies ako to chodi, vy ste tam boli, bude sa vrazdit (aj za dobrotu, to len jeden z prikladov).
Ti dal podnet k zamysleniu, ci nahodou vojny nevznikaju z chamtivosti, zavisti, hnevu, nenavisti a pychy a pod. co sa ti na tom nepaci?
Je to rozumna uvaha a kazdy clovek, co to tu na fore cita, vie, ze to tak je.
A vyvracia to reci, ze pricina konfliktu - nabozenstvo.
Tymto si anderson vobec nic nevyvratil, jedine si pridal na blacklist dalsie dovody vzniku konfliktov. Btw, chces povedat, ze teisti vyssie vymenovane vlastnosti nemaju? (Maju), t.z. ak je 10 moznosti vzniku konfliktov bez nabozenstva, a 11 s nabozenstvom, tak 11>10, matika je matika, cisla nepustia.
Mimochodom, ateisti vyvolaju ovela viac vojen
Trtikrat sa pytam, ktore vojny boli vyvolane ateistami (z dovodu ateizmu)?
Uz by to chcelo aj nejake fakty a nie tocenie sa okolo nicoho.
anderson
Expert
Expert

a este, co by si nechcel, ktore vojny vyvolali ateisti v stredu rano a ine sa nerataju?

'Ateisti' mnohokrat prenasledovali veriacich, cize len z dovodu ateizmu, ze proste si veriaci dovolili povedat, verim v Boha - len za ten vyrok. trebars aj nedavno.

Ale vacsina vojen aj tak vznika z ludskeho HRIECHU a prave najma 'ateisti' vyvolavaju tieto vojny z tychto motivov - im nedava nabozenstvo motiv, oni ani neuznavaju, ze existuje nieco ako hriech. Iste, boja sa vazenia, tak nekradnu a pod., to mozno aj veriaci, a mozno maju aj 10 dalsich motivov, ale veriaci ma aj nieco ine - nemoze kradnut, lebo sa chce mat vecne dobre.

Ako vies 10+1>10, matematika nepusti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

daj konkretny priklad
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

anderson: Tvojej prvej vete vôbec nerozumiem. Ak vo svojich príspevkoch nereaguješ na mňa, tak to nejako zvýrazni. To isté platí aj o opaku.

Ja som nikde určite nenapísal, že príčinou VŠETKÝCH konfliktov je náboženstvo, neprekrúcaj. Nie som naivný a viem, že tebou spomínané ľudské vlastnosti ku konfliktom patria, ty ale nezabúdaj, že môžu koexistovať s náboženstvom ako príčinou.

Stý krát napíšem - to, že krvavé jatky Stalina nevzniklo z náboženských pohnútok, znamená podľa teba automaticky, že ho k tomu všetkému viedol ateizmus? Trochu chybná logika, nemyslíš?

Posledné dve svetové vojny boli tak ovplyvnené náboženstvom (hlavne Nacisti), že to až pekné nie je, hádam to ideš popierať? Dôkaz o kolaborácii cirkvi s Náckami som tu už posielal, prečítaj si ho. Nijako to teda nevyvracia moju teóriu o rakovine ľudstva.

"Mimochodom, ateisti vyvolavaju ovela viac vojen" - máš nejaké konkrétne príklady tých konfliktov? Pouč ma. A netrep somariny, že IBA NÁBOŽENSTVÁ učia ľudí bojovať proti tebou spomínaným zlým vlastnostiam. Ja budem svoje deti učiť podobne a nie som kresťan a nechcem mať nič spoločné s cirkvou. A takých ľudí poznám X.

Ja si stojím za svojím názorom o rakovine, pretože ho môžem podložiť X dôkazmi. Koľko dôkazov o opaku môžeš predložiť ty? A ako ty môžeš dokázať svoj názor, že ateista nemôže byť nikoho priateľom alebo nepriateľom? Lebo túto tvoju chorú teóriu viem na základe vlastných vedomostí a známostí vyvrátiť bez problémov, napríklad ja mám priateľov, moji kamaráti majú priateľov a ty na tom nič nezmeníš. Tvoje subjektívne pocity o našom priateľstve sú absolútne irelevantné a ničím nepodložené.

Chceš nejaké konkrétne odkazy ohľadom Križiackych výprav mimo wiki? Ja ti ich pošlem zopár, ak to vážne potrebuješ. A posielal som aj knihu o reformácii a reforme v cirkvi, tá je napísaná uznávaným historikom. A je mi jedno, čo je historik kresťanský, alebo ateistický, ja nie som tak duchovne obmedzený, aby som si na ich viere/neviere derivoval svoj názor.

Ja nechcem zredukovať cirkev na ateistickú firmu. Ja chcem, aby do nej nešli povinne peniaze od ľudí, ktorí s ňou nechcú mať nič spoločné. Hádam to nie je také ťažké pochopiť, alebo áno? Ty by si asi tiež nebol šťastný, ak by štát ročne prispieval iba tak z tvojich daní 1,2 miliardy korún na rytierov rádu Jedi, ktorého predpokladám členom nie si. Inak to už vysvetliť neviem/nechcem.

Obrana pred Islamom. LOL. No to si tomu dal. Jedna viera proti druhej, brániš sa Islamu, tak by si mal chápať, prečo sa ja bránim cirkvi.

K tvojmu poslednému príspevku: netáraj už a daj sem zoznam vojen, ktoré vyvolali ateisti. A aj nejaké dôkazy o tých tvojich tvrdeniach, že ako vznikla väčšina vojen. Pretože pokiaľ to všetko nepodložíš, je to iba prd do prázdna. A hlavne sa neoháňaj matematikou, žiadna v tomto prípade neexistuje, pokiaľ sem nedáš nejaké dôkazy.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

anderson napísal:a este, co by si nechcel, ktore vojny vyvolali ateisti v stredu rano a ine sa nerataju?

'Ateisti' mnohokrat prenasledovali veriacich, cize len z dovodu ateizmu, ze proste si veriaci dovolili povedat, verim v Boha - len za ten vyrok. trebars aj nedavno.

Ale vacsina vojen aj tak vznika z ludskeho HRIECHU a prave najma 'ateisti' vyvolavaju tieto vojny z tychto motivov - im nedava nabozenstvo motiv, oni ani neuznavaju, ze existuje nieco ako hriech. Iste, boja sa vazenia, tak nekradnu a pod., to mozno aj veriaci, a mozno maju aj 10 dalsich motivov, ale veriaci ma aj nieco ine - nemoze kradnut, lebo sa chce mat vecne dobre.

Ako vies 10+1>10, matematika nepusti.
No, a mame to tu, kus LOW od teba [a este, co by si nechcel, ktore vojny vyvolali ateisti v stredu rano a ine sa nerataju?
]
, ale nic ine som necakal. Z toho si sa presunul inde co?
['Ateisti' mnohokrat prenasledovali veriacich, cize len z dovodu ateizmu, ze proste si veriaci dovolili povedat, verim v Boha - len za ten vyrok. trebars aj nedavno.] Daj k tomu daco? Mozes aj pocas celeho tyzdna nie len v stredu rano :).
nemoze kradnut, lebo sa chce mat vecne dobre. To ma vypovednu hodnotu nula bodov. Vsetci sme ludia :) Tymto sa tu snazite nahovorit, ze s pohladom na vecny zivot nemoze krestan robit to a to. Pekna teoria. Podla tvojho tvrdenia by nemal ziadny krestan spachat zlo(napisem to tak vseobecne), no to mi nejak nevychadza, co ta posuva na 10 = 10, pri najelpsom :D

K tvojmu poslednému príspevku: netáraj už a daj sem zoznam vojen, ktoré vyvolali ateisti. A aj nejaké dôkazy o tých tvojich tvrdeniach, že ako vznikla väčšina vojen. Pretože pokiaľ to všetko nepodložíš, je to iba prd do prázdna. A hlavne sa neoháňaj matematikou, žiadna v tomto prípade neexistuje, pokiaľ sem nedáš nejaké dôkazy.
seth, nema nic, odkial by aj.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

On nevie dať taký príklad, lebo taký príklad nepozná. Žiadna vojna ateistov proti veriacim nebola.

Menšie akcie, ktoré iniciovali ateisti proti kresťanom, resp. cirkvi sa odohrali počas VFBR či španielskej občianskej vojny. Ale tam tie dôvody boli iné ako to, že proste kresťania verili boha.
anderson
Expert
Expert

no vidite, odpoviete si aj sami

Ja este dodam priklad z nasich koncin, nieco ostane aj na vasej fantazii, aby som z vas neurobil uplnych idiotov, kedze 'ateisti' su vzdelani, poznaju historiu a su inteligentni a vzdy im ide o pravdu.
Predstavte si, co by nasledovalo, ked by ucitel v nedavnych dobach u nas povedal vyrok: verim v Boha
ako by nebol ateistami prenasledovany len za svoju vieru
potrebujete pocut meno ucitela, neverite snad, ze to tak bolo?:)

Dalej, sudruh Stalin, najkrvavejsie jatky v celych dejinach, to spachal katolik ci ateista?
a nikoho nezaujima z akych dovodov, vsetkych zaujima len to, ze to bol ateista.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

uplink napísal:silmarill - pretože mi na to 100% ateistov ktorých poznám dalo dôvod? Nepoznám jediného, ktorý by nebol nejakým spôsobom vyslovene je*nutý, sorry :)...každý koho poznám a považuje sa za ateistu, tak to má v hlave na istých miestach celé úplne zle, chýbajú obvykle základné morálne návyky, základné návyky "ľudského", ale aj "božského" bontónu, tak isto akýsi zmysel pre skutočnú spravodlivosť, nie len pra takú "keď sa to hodí mne" a iné...
v čom napríklad považuješ ich zlyhanie? celkom ma to zaujíma, aby som mal predstavu čo sú tvoje morálne hodnoty (nemyslím teraz vraždu či smilstvo, myslím bežné zlyhanie)
uplink napísal:zatiaľ čo ateisti popierajú neustále existenciu "akéhokoľvek boha, či dobrého Boha", čo je smiešne, takže som opäť o krok v pred :)
takže si o krok pred nami lebo veríš v nejakú imaginárnu bytosť? tak to je riadna výhra :D
uplink napísal:No a tera späť ku Vám, prečo nenávidíte cirkev? Ublížila Vám osobne za Vašu existenciu nejako? Pocítili ste to nejako? Zo 100% strany veriacich?
moje pôsobenie na fóre nie je žiadnou osobnou vojnou proi veriacim, tak ako ty vystupuješ proti veriacim z osobných pohnútok. kritizujem systém postavený na iracionálnej viere, ktorý sa staží montovať do života bežných ľudí na základe toho, že sa tvári ako nepoškvrnená morálna autorita - od ktorej má sakra ďaleko.
uplink napísal:Keď nájdem jedného ateistu, ktorý má aspoň podobné morálne hodnoty ako veriaci [skutočne veriaci] a zachová sa v kritickej situácii ako človek a nie ako zviera, tak svoj názor zmením, kvôli jedému!
a nebude problém v tom, že ich nechceš nájsť?
anderson napísal:Mimochodom, ateisti vyvolaju ovela viac vojen - jedine nabozenstva nazyvaju chamtivost, zavist, nenavist a pychu hriechom a ucia proti tomu bojovat
škoda že hriechom nenazvali aj náboženskú nenávisť a neznášanlivosť či násilné šírenie viery. určite by som tak na ne nepindal.
anderson napísal:Cirkev - ako vsetky nabozenstva - tu je nato, aby hlasala Boha a vztah cloveka k Bohu.
...neraz ohňom a mečom.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

anderson: prestaň tárať a plodiť silene ironické príspevky a daj sem ten zoznam vojen, ktoré spôsobili ateisti. Ateisti poznajú históriu minimálne tak dobre, ako kresťania, alebo už sú rozdiely aj tam? Učiteľ by bol za svoj názor prenasledovaný Komunistami, nie ateistami a nie z dôvodu ateizmu.

ROFL, ok. Je dosť možné, že Hitler bol kresťan. BOOOM, kto vyhráva? Veď nikoho predsa podľa teba nezaujíma, že z akých dôvodov konal to, čo konal - všetkých zaujíma to, či bol kresťan :)
A spomeniem ti aj ďalších kresťanov? Napr. George W. Bush, Richard Nixon. Tak teda, kto podľa tejto tvojej prízemnej teórie vyhráva :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v čom napríklad považuješ ich zlyhanie? celkom ma to zaujíma, aby som mal predstavu čo sú tvoje morálne hodnoty (nemyslím teraz vraždu či smilstvo, myslím bežné zlyhanie)
oklamanie, sklamanie, zlyhanie v kritickej situácii [keď sa človeku dačo stane, tak všetci zrazu ruky preč], podvod, vedomá nevera vo vzťahu so pseudo-morálnym ospravedlnením, návrh priniesť do vzťahu tretiu osobu a prezentácia tohto nápadu ako skvelého, zanedbanie druhého vo vzťahu, lebo sa Ti druhý zunoval, nudí Ťa, neuvedomovanie si pravých hodnôt a kladenie materiálnych a imaginárnych hodnôt nad tie skutočné [pivo, alkohol vs. rodina, šport v tv vs. normálna zdravá komunikácia s členom rodiny...], a takto by som mohol menovať do rána...

takže si o krok pred nami lebo veríš v nejakú imaginárnu bytosť? tak to je riadna výhra :D
som o krok pred Vami, lebo Vás všetkých nezatracujem, tak ako Vy zatracujete nás, ktorí veríme.

moje pôsobenie na fóre nie je žiadnou osobnou vojnou proi veriacim, tak ako ty vystupuješ proti veriacim z osobných pohnútok. kritizujem systém postavený na iracionálnej viere, ktorý sa staží montovať do života bežných ľudí na základe toho, že sa tvári ako nepoškvrnená morálna autorita - od ktorej má sakra ďaleko. pre mňa je iracionálny život založený na materiálnych/žiadnych základoch, ktorý smeruje od nikadiaľ [povedzme z darwinovej evol. teórie] nikam [zánik?].
Pre mňa je iracionálna existencia každého jedinca, ktorý nedokáže definovať svoj život, svoju bytosť a svoju úlohu tu na svete. Uznávam aspoň pokus o definíciu - nech je akokoľvek smiešny [vesmírni lidé? :)], u ateistov absentuje úplne, aspoň u tých ktorých poznám.

a nebude problém v tom, že ich nechceš nájsť?
toto je dosť trúfalé tvrdenie vzhľadom na to že moja minulosť je je jeden gigantický "večierok" kde som stretával jedného nového človeka za druhým, teraz nemyslím že som bol party lev, práve naopak, bol som utiahnutý a asociál, ale stretával som sa s ľuďmi o to viac, viacerými, s mnohými etnikami, náboženstvami a vyznaniami, vierami a cestami...gro boli ateisti, rôzne etniká, pôvody, rodiny, sociálne vrstvy, etc.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

To čo si menoval v prvom odstavci som videl aj u veriacich.Bežne sa to deje.

Ja nezatracujem všetkých veriacih.Len pokrytcov :) A pred tými som ja zas o kilometer napred.

Objektívny zmysel života zatiaľ neobjavil nikto pokiaľ sa nemýlim.To že som ateista neznamená že neviem kam smerujem a blúdim.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito a Stealth - k tomu ČK: rozvážali sme nejaké pomôcky na jednu prezentačnú akciu SČK terénnym autom (tuším to bolo Pajero, nie som si istý, je to už nejaký rôčik) a počas práce padla reč na to, prečo má to auto vzadu prídavnú nádrž, šnorchel a vyzerá dosť obité. Vysvitlo, že ten chlapík s ním bol na misii ČK niekde v Afrike. Počas vozenia sa nebolo čo robiť a tak sme kecali. Dozvedel som sa zhruba nasledovné: stalo sa im, že raz mali ísť ošetrovať do jednej dediny ľudí po bojoch. Už sa nebojovalo, všetko bolo bezpečné. Vydali sa na cestu, no zrazu dostali vysielačkou správu, že sa na to majú vykašľať, že by zásah v tej dedine bol z politického hľadiska nevhodný a že radšej majú ísť o dedinu vedľa, ktorá sa bojom vyhla a je v poriadku. Oni vraj len ostali "WTF?" a nezmohli sa na komentár. A nestalo sa im to len raz. Ako som dostal, tak odovzdávam ďalej.

Stále nerozumiem prečo nie ste ochotní dať na rovnakú úroveň úmyselné zabitie a to, že niekomu nepomôžem napr. pri autonehode. To už aj náš trestný či aký poriadok je lepší - ten prikazuje pomôcť pokiaľ nie je ohrozený život záchrancu, pričom za pomoc sa po právnej stránke považuje aj zavolanie RZP. (teda tak ma to kedysi učili)
Keď niekomu namierim na hlavu hlaveň a stisnem spúšť, tak buď mám spravodlivý dôvod toho človeka zabiť (chcel mi osúložiť manželku, znásilniť dieťa...) alebo ten dôvod nemám a som obyčajný vrah. Keď nezastavím pri nehode, tak som ľudská hyena, hovado a lump najhrubšieho zrna, proste zviera. Jednak som odmietol pomoc ľuďom ktorým ide o život a jednak môj príklad má pomerne silný demotivačný účinok na okolie. Skvelé. Keď si to tak rozoberieme na drobné a kukneme sa na tú situáciu z pohľadu šoféra havarovaného auta: počuje po ceste chodiť autá a dúfa, že nejaké konečne zastaví. Cíti ako mu z rán vyteká krv a s ňou aj život. Netuší čo je s jeho spolujazdcami, keďže ako šofér pravdepodobne schytal pecku o volant a má poranenú chrbticu = nevie hýbať hlavou. S každým autom ktoré nezastaví sa stupňuje jeho zúfalstvo, až nakoniec auto začne horieť a on sa v ňom s posádkou ktorá nie je schopná pohybu, upečie za živa. Gratulujem - nie je humánnejšie toho človeka radšej na začiatku rovno zastreliť a ušetriť ho tohto utrpenia? Ešte stále máte chuť tvrdiť, že zabiť niekoho a neposkytnúť pomoc je rozdiel?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - viera je dôležitejšia ako "vedenie" aspoň podľa mňa.

:arrow: Mind over matter...
:arrow: Faith over knowledge...
:arrow: Experience over theory.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Stoporko nič v zlom ale to nie je na rovnakej úrovni.Ak som správne pochopil inak tak ty si schopný niekoho zabiť lebo ti išiel obrábať ženu aj napriek tomu, že tvoja žena s tým súhlasila?Iné je znásilnenie a predpokladám že znásilnenie si nemyslel keďže to si použil ďalej.Inak počul som už tak rozprávať ľudí...najväčších moralistov.Strašne veľká huba samé morálne keci a keď sa stala nehoda tak oni boli tí prví čo dupli na plyn a už ich nebolo.

Mi to celkom pripomína niečo takéto:

http://files.sharenator.com/You_on_the_ ... 15-535.jpg

Uplink: Pre mňa je to zas opačne.No to je každého osobná vec.

Mind over matter...ak to myslíš tak že dôležitejšie je mať rozum ako majetok tak súhlasím ale to s vierou nesúvisí.Faith over knowledge...ja preferujem skôr vedomosti.Experience over theory znova súhlasím ale znova to nemá čo robiť s vierou.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

moj nazor a skusenost s katolickou cirkvou: organizuje ludi, ktori sa angazuju na poliach, kde uz casto ani pes nestekne. dotahuju nedostatky socialneho zabezpecenia, vychovy mladeze etc. (netvrdim, ze ini to nerobia) vyvijaju tlak na zachovanie moralnych hodnot a preberaju v spolocnosti nepopularnu rolu autoritativneho moralizatora. (niekto to robit vzdy bude)
Zamknuté