Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
anderson
Expert
Expert

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa anderson »

seth82 reagoval som na Teba. Nenapisal si, ze pricina VSETKYCH konfliktov, ani si nenapisal, ze len JEDNA z pricin konfliktov. Jednoducho si napisal: vidim pricinu klonfliktov - nabozenstvo. Nabozenstvo je rakovina ludstva. Tak som nato normalne reagoval. Jednoduche a lahko pochopitelne.
Ty si prekrutil, ked tvrdim, ze ateista nie je schopny byt priatelom, ze nepovazujem ateistov za ludi a uplnik, ze tiez. Akoby mysliet si o ateistoch nieco zle, znamenalo ze nie su ludia.
seth82 napísal: Posledné dve svetové vojny boli tak ovplyvnené náboženstvom (hlavne Nacisti), že to až pekné nie je, hádam to ideš popierať? Dôkaz o kolaborácii cirkvi s Náckami som tu už posielal, prečítaj si ho. Nijako to teda nevyvracia moju teóriu o rakovine ľudstva.
Uz si ako paranoidny konspirator. ;)
Cirkev moze za nacizmus? Kolaboracia s Nemeckom? Kym - Slovenskym statom, aby si ho nerozdelili Poliaci a madari; cechmi, ktori dobrovolne odovzdali Nemcom svoj stat alebo zapadnymi statmi a ich Mnichovskou kolaboraciou s Nemeckom? Ale Ty zase - Katolicka cirkev.:)
Mimochodom, keby bola vazne Katolicka cirkev zodpovedna za nacizmus a este by bol dokaz, tak by ho tie dnesne media v rukach ..., ktore si najdu kazdu prilezistost, este aj vymyslenu, prepierali neustale a este by ju aj zakazali (samozrejme by im to nepomohlo, paradoxne by to pomohlo krestanstvu)
A netrep somariny, že IBA NÁBOŽENSTVÁ učia ľudí bojovať proti tebou spomínaným zlým vlastnostiam. Ja budem svoje deti učiť podobne a nie som kresťan a nechcem mať nič spoločné s cirkvou. A takých ľudí poznám X.
Tak ma zaujima co tomu svojmu dietatu povies: "Nekradni, sice ta nechytia, ani nijaky postih z toho mat nebudes, dokonca by si mal do smrti pohodlie, ale tak nekradni, lebo... medved". "Lebo moralne zasady. Sice nic z nich nie je, ani sa nenajes, ale tak nekradni a nezabijaj". "Lebo je to moderna moralna zasada, neskor sa mozno zmeni a bude moderne nieco ine, ale tak dnes je moderne toto."
Myslim, ze take naivne utopie, ktore vam samozrejme vacsina ludi nezerie, Ti nezozerie ani vlastne dieta.
Chceš nejaké konkrétne odkazy ohľadom Križiackych výprav mimo wiki? Ja ti ich pošlem zopár, ak to vážne potrebuješ.
Nie ja som si odkazy a zdroje zohnal a kludne verim, ze by si zohnal tie svoje, nakoniec aj sam som narazil na tie 'ateisticke' popisy kriziackych vyprav, vy verite svojim historikom, ja verim inym.
Ja nechcem zredukovať cirkev na ateistickú firmu. Ja chcem, aby do nej nešli povinne peniaze od ľudí, ktorí s ňou nechcú mať nič spoločné. Hádam to nie je také ťažké pochopiť, alebo áno? Ty by si asi tiež nebol šťastný, ak by štát ročne prispieval iba tak z tvojich daní 1,2 miliardy korún na rytierov rádu Jedi, ktorého predpokladám členom nie si. Inak to už vysvetliť neviem/nechcem.
Primitivneeeeeee... Nizkeeeee....
Tie vecne 'ateisticke' lamentacie: peniaze, peniaze, peniaze.
Myslis, ze peniaze su to najdolezitejsie a vazne vadi akurat toto? :)
V tendroch s marzami 1000% (rovna sa trhova cena 1mld sa da statnou zakazkou za 10 mld) sa postracaju desiatky miliard, davno by sme mali prebytkovy rozpocet aj v sucasnosti, ale nie som tak nizko a viac ma mrzi duchovna a moralna uroven, ako postracane prachy. Nech sa aj zadrhnu peniazmi ti milionari - vitazi statnych zakaziek. Ach ti ateisti s ich vecnym nizkym: peniaze, peniaze
A nevadilo by, keby je clenov Jedi 3,7 miliona a dostanu 1,3 mld. Ten stat ma predsa vacsinu penazi od nich.
Keby ich je 10 kusov a dostanu 1,3mld, prosim, vadilo by...
Ale 3,7 milionova skupina danovych poplatnikov, ktora tie dane predsa plati sama, obrovske sumy, ved je to vacsina obcanov statu, ked dostane od statu naspat mizernych 1,3 mld na platy duchovnych, ktory im poskytuju duchovne sluzby, ktore si tito danovi polatnici sami ziadaju... maju nato svaty narok.
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa silmarill »

uplink napísal:oklamanie, sklamanie, zlyhanie v kritickej situácii [keď sa človeku dačo stane, tak všetci zrazu ruky preč], podvod, vedomá nevera vo vzťahu so pseudo-morálnym ospravedlnením, návrh priniesť do vzťahu tretiu osobu a prezentácia tohto nápadu ako skvelého, zanedbanie druhého vo vzťahu, lebo sa Ti druhý zunoval, nudí Ťa, neuvedomovanie si pravých hodnôt a kladenie materiálnych a imaginárnych hodnôt nad tie skutočné [pivo, alkohol vs. rodina, šport v tv vs. normálna zdravá komunikácia s členom rodiny...], a takto by som mohol menovať do rána...
kresťanovi sa takéto veci nikdy nestali? každý kresťan ktorého si doteraz stretol teda nepije, má rád skutočný šport, nikdy sa mu nerozbil žiadny vzťah, nikdy nezaklamal...?

uplink napísal:som o krok pred Vami, lebo Vás všetkých nezatracujem, tak ako Vy zatracujete nás, ktorí veríme.
hm, jeden krok vpred... a dvetisíc rokov vzad :roll: by the way, to skôr veriaci zatracujú ateistov - určite ti niečo hovorí pojem "sola fide"
uplink napísal:pre mňa je iracionálny život založený na materiálnych/žiadnych základoch, ktorý smeruje od nikadiaľ [povedzme z darwinovej evol. teórie] nikam [zánik?].
Pre mňa je iracionálna existencia každého jedinca, ktorý nedokáže definovať svoj život, svoju bytosť a svoju úlohu tu na svete. Uznávam aspoň pokus o definíciu - nech je akokoľvek smiešny [vesmírni lidé? :)], u ateistov absentuje úplne, aspoň u tých ktorých poznám.
takže radšej mám žiť v klamstve, ako priznať že to neviem? uznávam že sú to veci mimo môjho chápania a nejdem si vymýšľať žiadne mystické teórie ako vesmírni lidé.
uplink napísal: :arrow: Mind over matter...
:arrow: Faith over knowledge...
:arrow: Experience over theory.
zhrniem to: ideológie nad realitou. ale je to nesprávne, tak ako ktorýkoľvek extrém - prirodzený stav všetkého je totiž rovnováha, nie extrém.

:arrow: na margo tohto: môj avatar je prienikom dvoch symbolov: "myseľ nad hmotou" a "hmota nad mysľou" čím symbolizuje ich equilibrium.

SRneC napísal:To nemyslis vazne...
kazdy jeden konflikt USA ... obidve svetove vojny
to ze krestanska krajina (USA) vyhlasi vojnu napr. moslimskej (irak, afghanistan) nemeni nic na tom ze za nou nestoja veriaci ludia ale prave ateisti a mocnari ktorych vedie moc a pycha. (niekto moze vytiahnut ze su to zidia a maju pod palcom cely svet ale tak to je uz do konspiracnych nie sem)
práveže druhá svetová bola kresťanskou ideológiou silne poznačená. a keď už vyťahuješ tých moslimov tak to ako postrieľali muslimovia tých kresťanov v kostole v turecku tiež nemalo nič spoločné s ich vierami? alebo tá odpálená bomba pred kostolom na nový rok v egypte? toto nie je následok stretu dvoch konkurenčných vier? a keď si spomenul tých židov, tak tých zase vraždili kresťania. tak sa netvár akoby nevznikla žiadna vojna či nebolo páchané násilie na základe náboženských princípov.

//autoeditácia príspevku (17 Mar 2011, 20:36)
anderson napísal:Uz si ako paranoidny konspirator. ;)
Cirkev moze za nacizmus? Kolaboracia s Nemeckom? Kym - Slovenskym statom, aby si ho nerozdelili Poliaci a madari; cechmi, ktori dobrovolne odovzdali Nemcom svoj stat alebo zapadnymi statmi a ich Mnichovskou kolaboraciou s Nemeckom? Ale Ty zase - Katolicka cirkev.:)
prestaň s tým lebo začnem ja :evil: pius xii bol veľmi hlboko zarytý v zadkoch hitlera, musoliniho a paveliča.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

uplink napísal:zeky - mind over matter - znamená že Tvoja myseľ je schopná na 100% ovládať všetkú hmotu v Tvojom tele, okolí, alebo aj samotnom "kozme" ak máme byť megalománsky.

Faith over knowledge - znamená že človek nedokáže prekonať prekážky vo svojom živote len z vedomosťami, ktoré má...ako to povedal Tony Stark, "sometimes You have to run first, before You can walk" [ja viem, povedal to aj nejaký iný borec pred ním, ale tak o Iron Manovi viem, o tom borcovi nie :)]. Čiže skrze vieru a za pomoci viery dokázali ľudia prekonať choroby, ako rakovinu, ťažké metabolické ochorniea a iné, bola to ich myseľ a viera, nie vedomosti, ktoré im zachránili život, lebo vedomosti im hovorili že umrú [lekári, veda], ale oni prežili, čiže prekonali vedomosti vierou. Teraz by si mi mal rozumieť, čo som chcel povedať.

Experience over theory - si pochopil ale nie úplne - skúsenosti s nadprirodzenom vyzbroujujú Tvoju myseľ aj telo priam nadľudsky. Si zober môjho bracha. Je tak "vysoko" že keď sme chodili na výšku a bolo vonku -15 až -20°C a on bol len v krátkom tričku a kabáte, ktorý bol rozopnutý. Len pri pohľade na neho som bol chorý a on mi len povedal: "Ochoriem, keď sa mi to bude hodiť" a ďalej spokojne odfúkol obrovský kusisko pary z úst, ktorá sa zrážala pod náporom chladu a zúrivého mrázu. Tzn. že získal skúsenosti, skrze ktoré vyraśtla jeho viera a skrze túto vieru dokázal minimálne lepšie ako bežný človek ovládať svoje telo. Si zober shaolin týpkov, mníchov a iných šialencov z ázie, proste sú nadupaní. Imunní voči chorobám, civilizačným ochoreniam a rany sa im hoja 10x rýchlejšie ako nám. Tak isto dokážu pre nás nadľudské veci. A toto všetko získali skrze spojenie tých elementov z mojich troch viet, na ktoré som patrične hrdý, akurát som ich zadefinoval :smt059 :smt033

kathleen - *ebal by som Tvojho avatara :smt047 :smt048 :aasmile23:
uplink : ja tvojho nie :smt006
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

no vsak zacni sillmaril s krcmovymi recami. bude sa to lepsie citat, ako ta zufala ateisticka maska a hra na slusnych ludi :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

kresťanovi sa takéto veci nikdy nestali? každý kresťan ktorého si doteraz stretol teda nepije, má rád skutočný šport, nikdy sa mu nerozbil žiadny vzťah, nikdy nezaklamal...?
silmarill, podla uplinkovej teorie to uz nie je krestan :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak, anderson, čo tu zavádzaš za nezmysly ? Ateistickí historici ? To sú akí ? Vieš mi takého ukázať ? Historik by sa mal vyjadrovať k faktom objektívne, nech má vierovyznanie akékoľvek.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - pojem polyhistorik, historik, sekulárny historik a cirkevný historik nič, nula bodov? :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink napísal:hughito - pojem polyhistorik, historik, sekulárny historik a cirkevný historik nič, nula bodov? :smt006
Nie, nič mi to nehovorí a v živote som to nepočul. :roll:

Vidíš v tom svojom zozname to, čo som spomínal ja ? Ateistického historika ?

A nechaj sa vyjadriť samotného andersona.

Inak, ešte niečo k tej otázke fašizmu a RKC: :arrow: http://slovakia.humanists.net/fascist&catholicism.htm
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - nájdi si iné zdroje ak chceš sekulárnych.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Anderson:Štart→Programy→Príslušentvo→Kalkulačka :)
ked dostane od statu naspat mizernych 1,3 mld na platy duchovnych, ktory im poskytuju duchovne sluzby, ktore si tito danovi polatnici sami ziadaju... maju nato svaty narok.
Aj keby bolo duchovných na Slovensku 13 tisíc čo pochybujem že ich toľko je tak by vychádzalo na každého 100 tisíc €.Pekná bilancia :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

anderson napísal:Ale 3,7 milionova skupina danovych poplatnikov, ktora tie dane predsa plati sama, obrovske sumy, ved je to vacsina obcanov statu, ked dostane od statu naspat mizernych 1,3 mld na platy duchovnych, ktory im poskytuju duchovne sluzby, ktore si tito danovi polatnici sami ziadaju... maju nato svaty narok.
poskytuju tie sluzby vsetkym platcom dani a odvodov?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - dám za to ruku do ohňa že pán farál v RKC nemá ani 600 evri netto mesačne ;) tých 100 000 evri ide niekam dopreč :)
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

No áno, ostáva už len otázka že kam zvyšné peniaze idú :) Buď to sa nahrabávajú tí čo majú "viac" rozumu.Teda tí čo vedia vymýšlať ako zaryžovať poriadne a ostatní farárikovia z toho majú možno prd.Ale aj tak je tá čiastka dosť veľká si myslím, čiže niečo nie je v poriadku.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - v mojej ex firme fungovala podobná hierarchia, majitelia - milióny, konatelia - 2-4k mesačne, poskovia konateľov/riaditeľov - 1,5k mesačne, plebs do 700 evri mesačne. Samozrejme tých do 700 evri bolo gro. Takže tak nejak to bude aj v los RKCos.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

dost vela prachov ide do sponzoringu festivalov, vystavby a rekonstrukcie kostolov + pamiatok teoreticky hospicov a dary nudznym.... isto si niekto ulieva ako vsade ... clovek je clovek a navzdy ostane
hughito
Redeemer
Redeemer

Mňa zaujíma: energie na fare si platí farár sám ?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ma na to peniaze "z hora" plus sa robia dobrovolne zbierky od veriacich ...si to myslel ze akoze zo svojho platu?
hughito
Redeemer
Redeemer

SRneC napísal:Ma na to peniaze "z hora" plus sa robia dobrovolne zbierky od veriacich ...si to myslel ze akoze zo svojho platu?
Takže ak keď zarába len 600 evry, prakticky celých 600 evry mu zostane, čiže tá reálna suma je vyššia.

A inak sekulárny nemusí znamenať nutne ateistický, aj keď sa to dnes tak prevažne chápe. Lepší význam je svetský.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - všetko ide z cirkevnej pokladničky, gro by malo ísť oficiálne z milodarov [košík čo behá po kostole]. Fara je súčasťou kostola.

V ECAV to mnohokrát býva tak, že farár sa spriatelí s obyvateľmi mesta/mestečka/dediny a ľudia keď dačo potrebujú skočia za ním a on im dá lowe, napr. opraviť strechu po katastrofe, záplavách etc.

V RKC netuším aké sú vzťahy medzi "ovečkami" a "pastierom". U nás na fu*kulte sme mali pár farálov z rôznych dedín, ktorí mali malý raj na zemi. Dokázali tak prerozdeliť tok financií v dedinke/lazoch, že mal každý dostatok, dokonca taký extrém že hospodár potreboval traktor a tak sa mu ľudia z kostola naň zložili, lebo potom dodával ľuďom v dedine/lazoch obylie a podobné srandy. Viacmenej dokázali mnohí faráli spraviť svoj "mikroštát" v rámci istej oblasti, čo pokladám za veľmi dobré. Ľudia sa v tej danej oblasti majú radi, neohovárajú sa toľko, držia pokope či pri katastrofách, alebo radovánkach. Tak isto sa mnohokrát stane že sa farál spriatelí s polícou a hasičmi a potom ich dokáže "zapriahnuť" pri pomoci jednoduchýcm a nemajetnejším dedinčanom/lazníkom. Proste dobrý farár v meste je lepší ako prezident štátu. To nevyvracia fakt že opak zlý farár môže tvoriť peklo v danej oblasti, ale aspoň v ECAV keď začnú ovečky "bääkať" tak ide farál preč...

Ale tak toto sú také rozprávkové prípady. Jasné že sú aj tie zlé, ale o tých moc neviem...
hughito
Redeemer
Redeemer

V RKC netuším aké sú vzťahy medzi "ovečkami" a "pastierom". U nás na fu*kulte sme mali pár farálov z rôznych dedín, ktorí mali malý raj na zemi. Dokázali tak prerozdeliť tok financií v dedinke/lazoch, že mal každý dostatok, dokonca taký extrém že hospodár potreboval traktor a tak sa mu ľudia z kostola naň zložili, lebo potom dodával ľuďom v dedine/lazoch obylie a podobné srandy.
Hotový komunizmus v praxi.

Inak, keď sa tak zamyslím: katolícky farár - nemá ženu, deti, teda tento druh rodiny. Energie ani nájom neplatí. Načo vlastne mína tie peniaze ? V takýchto podmienkach je aj tých 600 evry relatívne dosť.
Zamknuté