Teraz mi pise toto :
Nenabehne bootovanie na notebooku !
-
norwell
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Nenabehne bootovanie na notebooku !
Caute od vcera vecera sa trapim s notebookom Samsung N-145 vcera som sem pisal prispevok o pomoc s drivermi to by som uz mal len mi neijde vobec odinstalovat wind.7 starter som uplne na nervy vzivote som sa stakymto niecim nestretol ked si chcem nastavit napr.z biosu boot uplne zbitocne stlacam delet f11 a cojaviem co jednoducho ma to nepusti ani do biosu nedokazem to rozbehat a dat tam to XP poradte pls !!! 
Teraz mi pise toto :
Teraz mi pise toto :
Re: Nenabehne bootovanie na notebooku !
Skúšal si nejakou klávesou spustiť boot menu? Skús F12, prípadne iné F (F8, F10).
Rozhodne to neinštaluj z windowsu, ako vidím na screenoch.
Rozhodne to neinštaluj z windowsu, ako vidím na screenoch.
Nechápem, ako chceš instalovať XP z chodu W7. Treba nabootovať NB z instalačky XP. Klasicky, s odstránením W7. Ináč sa to nedá.
-
norwell
Amateur
To vsetko chapem ale ja mozem pouzit klavesovu skratku aku chcem nespusti sa mi bootovanie ani za svet vypise mi to chybu a potom hore windows 7 a dolu defregmentovat disk vobec tomu neviem prist na chut uz som uplne v koncoch nie a nie bootovat ani do biosu sa nedostanem zbitocne davam del.proste nic nereaguje uz som bol v tom ze mi neijdu klavesi ale vsetko je v pohode tak som bezradny !!!
Pomaly a porade.
1. Je to CDčko vôbec bootovatelné? (skús na inom PC, prípadne skús iné CD)
2. Spraví niečo klávesa F12, ako som písal?
3. Nepíše ti zo začiatku štartu notebooku "press ... key to menu" alebo čokoľvek podobné? Ak to náhodou píše, no nestíhaš čítať, stlač ESC alebo Pause, malo by to pozastaviť štart.
1. Je to CDčko vôbec bootovatelné? (skús na inom PC, prípadne skús iné CD)
2. Spraví niečo klávesa F12, ako som písal?
3. Nepíše ti zo začiatku štartu notebooku "press ... key to menu" alebo čokoľvek podobné? Ak to náhodou píše, no nestíhaš čítať, stlač ESC alebo Pause, malo by to pozastaviť štart.
-
norwell
Amateur
Je bootovatelne samozrejme neinstalujem xp prvy krat ale jednoducho co mi vipise je len to ze program je blokovany koli kompatibilite uz si neviem rady vidim to tak ze je notebook jednoducho zablokovany na samotny wind.7 inak by to tuto hlasku nevipisovalo !
Z chodu W7 sa nedá nahodiť XP, veď sme to už dvaja povedali, to je tá blokácia. Treba z bootu CD! Klasická modrá DOS obrazovka.
-
masterdead
SysAdmin
Do biosu sa na tom booku vchadza pomocou F2 (staci si precitat manual). Zjavne nevies citat pretoze uz 2ja ludia ti napisali ze instalacia sa nespusta priamo z prostredia. Je jasne ze tu hlasku vypise, pretoze nahradzovat novsie starsim je kravina.
-
norwell
Amateur
No tak bootovanie uz mam nastavene aj sa mi spusti vsetko to nacita ako ma a potom sa restartne a zasa som pri wind.7 co dal ???
Čo sa načíta? Restartne sa bez akejkoľvek chyba?
Ešte ma tak napadlo prečo chceš inštalovať XP?
Ešte ma tak napadlo prečo chceš inštalovať XP?
-
norwell
Amateur
Nacita behaju tam dovtedy pismena dolu kym nedojde k rozdeleniu disku teda k bodu F8 a tak a vtedy to proste zhasne a nacita mi wind.7 odznova.! A preco chcem wind.xp ? lebo som z wind.7 maximalne sklamany to akoze vista je pri wind.7 prehladny OS.!
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 19:38)
Nepusti to nainstalovat ani vistu teraz som to skusal to iste ako pri xp !
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 19:38)
Nepusti to nainstalovat ani vistu teraz som to skusal to iste ako pri xp !
Ten prechod z W7 na XP je zaujímavý, ale neriešim to. Keď to chce.
Po boote z CD je potrebné zrušiť dosavadnú partíciu a urobiť novú, a až následne inštalovať.
Po boote z CD je potrebné zrušiť dosavadnú partíciu a urobiť novú, a až následne inštalovať.
-
Soviet
Darca
Boha chlape, ty trepes jedno za druhym. Vsak ty nevies najprv co robis a automaticky z toho obvinujes system..Potom nevies ani zrozumitelne vysvetlit co vlastne robis a potom ani citat nevies.
Ak chces na novom notebooku pouzivas XPcko tak musis v Biose taktiez nastavit SATA mode na native, alebo niecco v tom zmysle by tam malo byt. Inak tam XPcko nedas ak sa nemylim.
Ak chces na novom notebooku pouzivas XPcko tak musis v Biose taktiez nastavit SATA mode na native, alebo niecco v tom zmysle by tam malo byt. Inak tam XPcko nedas ak sa nemylim.
-
norwell
Amateur
OK aj tak diky za rady !
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 20:45)
Inak ja som chcel v postate odpoved na to ci dany notebook moze blokovat instalaciu wind.xp respektive ho nepodporovat nainstaloval som asi stovku xp -cok stym problem nemam ja som mal inu poziadavku ako na temu ktoru som dostaval odpovede dost chore urazky ako nevies co trepes a nauc sa citat a pod. a system neobvinujem len mi nic nevravi nicim ma nenatchol a na to co to potrebujem ja tak to okrem XP ziadny OS nezvladne tak asi tak ale aj tak diky moc aj ked sa mi len potvrdilo to ze je proti instalacii xp blokovane a ver tomu ! Rano to beriem kamaratovi mal uz tento problem a neviem ako ale prelomil to tak potom napisem ako to bolo a mimochodom
kedysi som este neml take skusenosti s instalaciou xp a robil som to len schodu OS na OS neviem co je na tom divne ale to bolo volakedy takze ist to ide ako po masle len ked to zopakujes viac krat nezostane ti na disku miesto asi tak caute a diky ! 
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 20:45)
Inak ja som chcel v postate odpoved na to ci dany notebook moze blokovat instalaciu wind.xp respektive ho nepodporovat nainstaloval som asi stovku xp -cok stym problem nemam ja som mal inu poziadavku ako na temu ktoru som dostaval odpovede dost chore urazky ako nevies co trepes a nauc sa citat a pod. a system neobvinujem len mi nic nevravi nicim ma nenatchol a na to co to potrebujem ja tak to okrem XP ziadny OS nezvladne tak asi tak ale aj tak diky moc aj ked sa mi len potvrdilo to ze je proti instalacii xp blokovane a ver tomu ! Rano to beriem kamaratovi mal uz tento problem a neviem ako ale prelomil to tak potom napisem ako to bolo a mimochodom
-
masterdead
SysAdmin
Nieje blokovany, len tebe chybaju vedomosti. Pred instalaciou si ale over ci mas vzdy dostupne ovladace aj na aktualny system.
Tam netreba nic prelamovat. Ako pisal Soviet, ist do biosu, SATA Mode prehodit s Native/AHCI na IDE a instalacka nabehne.
Osobne by som Win 7 nemenil za XP. Uz len fakt ze ten system je legalny a ty tam tlacis nejaky warez je padnute na hlavu.
Tam netreba nic prelamovat. Ako pisal Soviet, ist do biosu, SATA Mode prehodit s Native/AHCI na IDE a instalacka nabehne.
Osobne by som Win 7 nemenil za XP. Uz len fakt ze ten system je legalny a ty tam tlacis nejaky warez je padnute na hlavu.
-
norwell
Amateur
Priatelu z warezu xp ty ja ho mam z obchodu !!!