Zdravím. Kúpil som si televízor LG (LCD, Full HD 1080p). Problém mám ale s príjmom. Doteraz som mal obyčajnú anténu na streche a crt televízor. Obraz bol OK. No ale keď pripojím nový LCD TV, obraz je nejaký nekvalitný. Ako keď púšťam z youtube nejaké nekvalitné video. TV mi píše, že obraz je v 576i.
Preto sa pýtam:
1: Aký je najkvalitnejší spôsob príjmu? Kedy bude vysielanie v HD alebo 1080p? Veď dnes sú full HD televízory štandardom. Prečo nie je všetko v full HD ale vysielajú v kvalite ako z mobilu? Je lepšie si nájsť nejaký HD film na internete ako ho pozerať z programu?
2: Kúpil som si satelit. Pripojenie satelitu k TV je cez obyčajný scart. Scart je predsa analó, však? Prečo digitálny satelit sa k digitálnej TV pripojuje cez analóg? Prečo tam nedávajú HDMI alebo čo?
3: Na obyčajnú crt (mám aj kvalitný PHILIPS) oplatí sa DVBT anténa? A aj k nej potrebujet STB?
4: Jedna vec ma neuveriteľne serie. Ale strašne. Prečo som nútený pri satelite aj pri STB používať smiešny ovládač? K TV mám taký nádherný a taký perfektný ovládač že by som bol ochotný zaň dať aj 100€... Neviete náhodou o spôsobe použitia normálneho ovládača k TV a nie debilný čínsky ovládač k satelitu (k STB pri crt TV)?
LCD TV a nový spôsob príjmu
Re: LCD TV a nový spôsob príjmu
1/ na 1080p TV vysielanie si este hodne pockas. Aktualne je vrchol 1080i.
2/ satelit, pokial nemas HDMI vystup tak mas stary SD prijimac - obraz bude stale zly. Treba kupit novy HD prijimac. Mam kvalitny prijimac co upscaluje na 1080i a aj SD obraz je velmi pekny.
3/ po prechode na DVB T potrebujes set top box na prijem digitalneho vysielania
4/ odpoved sa vola: Logitech Harmony
2/ satelit, pokial nemas HDMI vystup tak mas stary SD prijimac - obraz bude stale zly. Treba kupit novy HD prijimac. Mam kvalitny prijimac co upscaluje na 1080i a aj SD obraz je velmi pekny.
3/ po prechode na DVB T potrebujes set top box na prijem digitalneho vysielania
4/ odpoved sa vola: Logitech Harmony
preto vysielajú v SD, lebo nie každý má full HD telku ako ty. okrem toho HD programov je len pár v špeciálnom balíku SkyLinkJakub140 napísal:Zdravím. Kúpil som si televízor LG (LCD, Full HD 1080p). Problém mám ale s príjmom. Doteraz som mal obyčajnú anténu na streche a crt televízor. Obraz bol OK. No ale keď pripojím nový LCD TV, obraz je nejaký nekvalitný. Ako keď púšťam z youtube nejaké nekvalitné video. TV mi píše, že obraz je v 576i.
Preto sa pýtam:
1: Aký je najkvalitnejší spôsob príjmu? Kedy bude vysielanie v HD alebo 1080p? Veď dnes sú full HD televízory štandardom. Prečo nie je všetko v full HD ale vysielajú v kvalite ako z mobilu? Je lepšie si nájsť nejaký HD film na internete ako ho pozerať z programu?
pretože nemáš HD satelit ale obyčajný starý SDJakub140 napísal:2: Kúpil som si satelit. Pripojenie satelitu k TV je cez obyčajný scart. Scart je predsa analó, však? Prečo digitálny satelit sa k digitálnej TV pripojuje cez analóg? Prečo tam nedávajú HDMI alebo čo?
na obyčajnú CRT telku potrebuješ set top box + dvbt anténu, len anténa ti digitál nechytí. oplatí sa ti ak ešte chceš tú TV používať, po vypnutí analógu budeš mať bez STB+DVBT len zrnenieJakub140 napísal:3: Na obyčajnú crt (mám aj kvalitný PHILIPS) oplatí sa DVBT anténa? A aj k nej potrebujet STB?
pretože signál z družice zachytáva satelit a tvoja TV ho len zobrazuje. ovládať teda musíš satelit. existujú aj univerzálne diaľkové, ale nie sú moc spoľahlivéJakub140 napísal:4: Jedna vec ma neuveriteľne serie. Ale strašne. Prečo som nútený pri satelite aj pri STB používať smiešny ovládač? K TV mám taký nádherný a taký perfektný ovládač že by som bol ochotný zaň dať aj 100€... Neviete náhodou o spôsobe použitia normálneho ovládača k TV a nie debilný čínsky ovládač k satelitu (k STB pri crt TV)?
3) DVB-t anténu nepotrebuješ stačí ty obyčajná analogova, ale pozor širokopásmová anténa. Jednoducho povedané anténe je jedno aký signál chytá analog či digital. dvb-t anténa je skor reklamnný ťah. Ale stb na CRT určite potrebuješ.
4) univerzálny ovládač, ja mam skusenost s satelitom taký že ked prepnem o 1 kanal tak sat mi prepne niekedy o 2 kanaly(programy)
4) univerzálny ovládač, ja mam skusenost s satelitom taký že ked prepnem o 1 kanal tak sat mi prepne niekedy o 2 kanaly(programy)