12dBi antena nieje poznat rozdiel oproti povodnej

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Shano
Darca
Darca

12dBi antena nieje poznat rozdiel oproti povodnej

Príspevok od používateľa Shano »

splasil som zopar 12dBi vsesmer. anten. dal som jednu na vigora a pravdu povediac rozdniel skoro nulovy mate niekto nejake skusenosti? sused asi pred mesiacom dvoma kupil tiez dajaku 12ku tiez do vigora a tiez vravel ze ziaden rozdiel... jednu antenu som aj rozobral preistotu ci to nieje o e b no a spovodnych 41cm ma antena cca 35 takze relativne v norme ... Moze to sposobovat nejaka blba konfiguracia v routri ?
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: 12dBi antena nieje poznat rozdiel oproti povodnej

Príspevok od používateľa sundevil »

ak zmenis antenu len na jednej strane tak druha strana kde je antena stale slaba nezaznamena zlepsenie
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a to máš odkiaľ ??? keď ja dám silnejšiu anténu na router čo vysiela tak musím mať zákonite väčší dosah a lepší signál a naopak ak dám anténu na AP tak sa mi zlepší príjem, ale nie každý router dokáže takú silnú anténu spapať
poprípade nekúpil si 5Ghz na 2,4 ??? alebo ak máš možnosť skús na nejakom inom routri a uvidíš, na tých lacných ani ja niekedy nevidím zlepšenie alebo ak hej tak minimálne
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

zalezi od viac veci, vsesmerova s vacsim ziskom ma splostenejsie vyzarovanie, co nemusi vzdy znamenat lepsi kontakt s druhou antenou, takisto polarizacia sa ti lahsie meni z idealnej na opacnu (teda na tu nanic)

otestovat ci funguje, by sa dalo len vo volnom priestore, s oboma antenami polarizovanymi rovnako, a testovat vzdialenost so starou, a potom s novou, v idealnych podmienkach by ta nova mala na priamu viditelnost dosiahnut dalej, bohuzial ak to pouzivas doma, tak rozdiel nemusi byt vzdy viditelny, takisto, v domovych priestoroch vdaka inemu vyzarovaniu moze byt dokonca horsia, ako antena len s nepatrnym ziskom
Napísať odpoveď