IPTV Gaya

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Gyrxiur
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

IPTV Gaya

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

Ahojte, mate niekto skusenosti s TV od Gayi v Martine?
(Viem, ze tema o Gaya internete tu je, no ja sa pytam na telku, tak mi nenadavajte.)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: IPTV Gaya

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ja mám tú, čo je zadarmo.
Máme doma aj Martico a myslím,že gaya je lepšia.
Máš tam aj to pretáčanie na 3 dni dozadu.
Inak doma rozmýšľame o zrušení Martica a necháme možno len Gayu za tých 6€ či koľko.

Inak myslím, že ak bývaš v Martine tam kde je optika, tak nemáš nad čím váhať. To platí pre TV aj pre net.
Momentálne si myslím najlepšia voľba.
Ak to vyznelo ako reklama tak sa ospravedlňujem. :?
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Diky za odpoved, chcem sa opytat, ako je privedeny signal do settopboxu? Treba to cez router, alebo mas v stene dvojzasuvku? Lebo ja od nich mam net uz od 2005, a vtedy tahali rovno kabel az do pocitaca, nerobili zasuvky. A este jedna vec, ake vystupy ma settopbox? Ma scart? A co VGA (d-sub)? Diky
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ja som mal zásuvku na stene (neviem akým spôsobom :D , či to dali oni alebo to niekto doma vyrepoval, je to už tiež dlho).
Akurát som mal 1-zásuvku, tak ju vymenili za dvoj. Jeden kábel si ťaháš potom do PC alebo routra a tým druhým ideš do STB.
Konektormi si nie som istý ale určite to ma hdmi a scart. Idem sa pozrieť.
Možno ich ale majú v ponuke viac,aspoň SD alebo HD.
Ale nespravíš chybu keď tam zabehneš, určite ti povedia.

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2011, 14:04)
Sry včera som to už nejako nestíhol.
Takže má to
- SCART
- hdmi
- vstup LAN
- USB(asi najskôr na pripojenie myši, kedže to má v sebe net ale ešte som to neskúšal takže neviem čo všetko zoberie)
- nejaký 3,5mm jack. Neviem na čo. Je taký oranžovo červený, ak by niekto vedel.

Inak na ich stránke máš dokument no výstupy tam nie sú. A majú dva druhy. Ja mám ten vyšší model.
richardl
Novice
Novice

Príspevok od používateľa richardl »

Caute.
Ma niekto z MT doma IPTV od firmy Gaya?
Jedna sa mi o to, v akej kvalite je v tejto sluzbe obraz, pripadne by som bol vdacny, ak niekto vie, aky datovy tok sa vyuziva pri tejto IPTV, alebo neviem ako to je - kazdy kanal ma datovy tok iny, tak ako na satelite?
Potrebujem doma poriesit novu TV pripojku a Martico uz nechcem z dovodu, ze nie su schopni mi dat na 1 pausal 2 dekodovacie cam moduly a 2 pausaly ja v 1 domacnosti platit nemienim.
Preto sa rozhodujem medzi Skylink-om, UPC a IPTV.
IPTV by bolo v podstate idealne, ale obavam sa o nizku kvalitu obrazu, kedze som bol v ich predajni a videl som tam bezat IPTV na nejakom 37 palcovom LED Samsungu 5000 rady a nebolo to nic moc...(este k tomu set top box motorola mal katastrofalny dialkovy ovladac - ale to by som vyriesil kupou ineho ovladaca)
Z hladiska kvality by bol asi idealny Skylink, kde je datovy tok pri HD programoch aj 10Mb/s (napriklad na Eurosporte HD je neskutocne krasny obraz) a pri SD maju z hladiska kvality normalne programy (STV, Markiza a pod.) bezne 4-6Mb/s, shitove programy 2-4Mb/s.
Preto by som bol poprosil niekoho, kto mal martico a presiel na gayu, nech mi napise, ci sa mu to kvalitou obrazu zlepsilo, alebo naopak, alebo ci to je podobne...
Dakujem.
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ahoj, Gaya má oproti Marticu neporovnateľne lepší obraz, nechápem, ako niekto môže doteraz trčať na Marticu. Dátový tok neviem, ale vraj by mal byť vyšší než trebárs Mágio, ale overené to nemám. Ovládač je také UFO, ale keď si zvykneš, je fajn.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

richardl napísal:Martico uz nechcem z dovodu, ze nie su schopni mi dat na 1 pausal 2 dekodovacie cam moduly a 2 pausaly ja v 1 domacnosti platit nemienim.
Mna by zaujimalo, co to maju na stranke pri multipakoch (Klasik az Standard). Doplnkove sluzby: extra cam. Nie je to nahodou dalsi cam modul ?
richardl
Novice
Novice

Príspevok od používateľa richardl »

Ano, to mas pravdu, ale musis od nich mat aj internet. Pri samotnej kablovej telke to nie je mozne...nerozumiem preco, ale je to tak - bol som sa tam predtym, ako som si objednal IPTV opytat.

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2013, 14:19)
tak uz mam iptv a som vcelku spokojny - oproti marticu sa mi paci ta interaktivita, i ked po novom uz v set top boxe nie je internet, co sa tyka obrazu je to zhruba rovnake, vo velmi malych detailoch bol v marticu obraz lepsi, ale naozaj len v skumani obrazu z uplnej blizkosti - 10-20cm od obrazovky - kedze mam teraz subezne martico a gayu, porovnaval som STV 1 HD prepinanim HDMI vstupu zo set top boxu a DVB-C tunera v TV.
Este jeden "problem" - na STB mi technik nastavil video vystup na 1920x1080p 24Hz a sport bol uplne nepozeratelny - bez ohladu na kvalitu obrazu, ktory je ale zly uz od vysielatela, obraz ako keby nestihal - pri futbale, ci hokeji, pri rychlejsom pohybe normalne hracmi sekalo, ale po zmene na 1920x1080i 50Hz sa to zlepsilo.
Kvalita obrazu niektorych programov je dost biedna - taky Sport 1 (ten ma daleko od SD kvality, ktorou vysiela napriklad STV, Markiza a pod.) - napriklad pri niektorych zapasoch KHL je velakrat horsi obraz (ostrosť), ako pri pozerani prenosu cez net na Sopcaste a to som trochu prekvapeny
Napísať odpoveď