Ahojte,
potreboval by som poradiť s jednou vecou. Potrebujem zmerať oneskorenie, ktoré vzniká pri prenose medzi dvoma PC spojenými priamo kríženým káblom, a tiež keď budú tieto PC prepojené prostredníctvom switchu. Potrebujem to analyzovať z hľadiska IEEE 802.3 na úrovni frameov. Teoreticky by sa to dalo aj pingom. Len potrebujem vedieť aký veľký frame sa v skutočnosti prenáša kvôli výpočtom.
Ping používa ICMP pakety veľkosti 32 bitov. Minimálna veľkosť MTU u Ethernet frameov je 46 Bytov. Na wikipédií som sa dočítal, že ak je MTU < 46 Bytov pridá sa tam výplň, ktorá to doplní na tých minimálnych 46 Bytov. Na wikipédií sú viaceré formáty Ethernet frameov a neviem, ktorý sa v prípade takého pingu použije, teda s akou veľkosťou mám počítať. Pripojím sem prílohu z wikipédie. Vedel by niekto vysvetliť, ktorý frame sa kedy použije z tých troch možností? Prípadne aký je skutočne formát ethernet frame lebo nikde som nenašiel jednotný formát, teraz vychádzam z wikipédie.
Prípadne neviete niekto poradiť nejakú utilitku pomocou ktorej by sa dalo niečo takéto zmerať? Alebo nejaký spôsob ako to zmerať?
Díky
Ethernet frame - ktorý formát rámca kedy?
Re: Ethernet frame - ktorý formát rámca kedy?
mozno strelim vedla: co tak skusit "ping -l xx yyy" kde xx je velkost (v bajtoch) a yyy je host?
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Vidíš tak toto ma nenapadlo, lenže aj tak stále neviem koľko Bytov bude mať skutočne prenášaný ethernet frame. Tým parametrom size nastavujem veľkosť prenášaného paketu? A nedá sa nejakým spôsobom nastaviť menšia jednotka času? Napr. microsekundy.
Nie, tym parametrom nastavis data. Frame by mal byt Ethernet II.
Nainstaluj si wireshark tam budes mat vsetko co potrebujes.
nasiel som ja nejaku utilitu co meria ping v microsekundach ale mne nesla na win 7-> hrping
Nainstaluj si wireshark tam budes mat vsetko co potrebujes.
nasiel som ja nejaku utilitu co meria ping v microsekundach ale mne nesla na win 7-> hrping
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Fajn utilitka, mne funguje na win7. Máš K+.