Zmena IP router D-Link
Zmena IP router D-Link
Dobrý deň. Dnes som kupil router značky D-Linx pretože som potreboval internet na PC aj na notebook. Zapojenie prebehlo v poriadku a ide všetko OK. Mam internet od antiku,a chcem sa spitať,či sa dá moja IP adresa zmeniť. Skúšal som to tak že vypnem a zapnem router,ale IP sa nezmenila. Dá sa to nejak,či IP zostane rovnaka hoc mam router? ĎAkujem
Re: Zmena IP router D-Link
ahoj. zalezi na tom, ci mas staticku IP adresu (pochybujem, plati sa za nu, zadarmo by ti ju nedali) - takze ked mas dynamicku, meni sa. ty to ovladat nemozes, niekedy sa dokonca nezmeni ani po restarte routra. skus ho vypnut na nejaku tu minutu alebo aj dlhsie, potom by ju uz mal zmenit. existuju aj programy na zmenu IP, ale nic moc to nie je. a to ze mas router s tym nic nema, kazdy mame router, zalezi na tom ci si platis staticku IP adresu, alebo nie 
No doteraz som mal pevnu IP adresu,ktora sa nikdy nezmenila,teda ani nedala. Mal som internet len na PC a net normalne od antika my prisli urobit a platim za to normalne plnu cenu tych 16 eur ci kolko. Tak nwm no,skusim to na dlhsie odpojit ci sa zmeni.
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
tak mas pravdepodobne staticku ip. to ze mas router nemeni nic na veci ze si dostal staticku ip od antiku.
ak by si mal nahodou dynamicku, tak v nastaveniach routru by mala byt priamo moznost renew ip. bude to asi niekde v statuse - oddelenie wan.
ak by si mal nahodou dynamicku, tak v nastaveniach routru by mala byt priamo moznost renew ip. bude to asi niekde v statuse - oddelenie wan.
Antik nepoužíva dynamickú IP. Pokiaľ chceš inú, musíš požiadať o zmenu.