základ css vzhladu
základ css vzhladu
Chcem sa spytat, ci sa da niekde najst css subor so zakladnymi nastaveniami rozlozenia stranky
Jenoducho zakladny tento layout v css subore. Vdaka
Jenoducho zakladny tento layout v css subore. Vdaka
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: základ css vzhladu
Kód: Vybrať všetko
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="sk-SK" xml:lang="sk-SK">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>
</title>
<style>
body {background-color:#333333; margin-top:0;}
#body {width:990px; height:auto; margin-left:auto; margin-right:auto;}
#header {background-color:#FF0000; width:990px; height:150px;}
#left_sidebar {background-color:#00FF00; width:350px; height:600px; float:left;}
#content {background-color:#CCCCCC; width:640px; height:600px; float:right;}
#footer {background-color:#0000FF; width:990px; height:50px; float:left;}
</style>
</head>
<body>
<div id="body">
<div id="header">
</div>
<div id="left_sidebar">
</div>
<div id="content">
</div>
<div id="footer">
</div>
</div>
</body>
</html>Re: základ css vzhladu
dakujem moc krat, len toto je html subor, potreboval by som prave ten css. Aby to slo zobrazit az po tom ako vlozim css
<link href="xxx.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
<link href="xxx.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
-
audiotrack
VIP
do toho xxx.css daj všetko čo je medzi <style> a </style> vo werorovej ukážke
čo tak pouzit google http://www.google.sk/search?hl=sk&clien ... =&aql=&oq=
Chcem sa este spytat nieco ohladom odkazov v menu (vertikalne)
Chcem tam nahodit Uvod, Kontakt, Galeriu.
No na kazdy odkaz chcem ine vlastnosti (a:link, a:visited,a:active).
Cize ine na Uvod, ine na kontakt a ine na galeriu..
Ako teda v html a css definujem Uvod zvlast, kontakt zvlast a galeriu zvlast ? Aby som v Cssku mohol nastavovat kazdemu ine atributy
Chcem tam nahodit Uvod, Kontakt, Galeriu.
No na kazdy odkaz chcem ine vlastnosti (a:link, a:visited,a:active).
Cize ine na Uvod, ine na kontakt a ine na galeriu..
Ako teda v html a css definujem Uvod zvlast, kontakt zvlast a galeriu zvlast ? Aby som v Cssku mohol nastavovat kazdemu ine atributy
-
audiotrack
VIP
pomcou tried a/alebo identifikátorov: http://pabi3.com/blog/css-triedy-identi ... re-3-diel/
Vďaka, zvládom som to všetko. Ale mám problém ešte s dvoma vecami. Prvá je tá pätička, potreboval by som ju dať vedľa modrého menu, pod šedý obsah.
Mám to takto ako vidíte v prílohe a v css takto:
A ešte jedna vec: Ako položky v menu (vertikálne menu) odsadím o 60px zhora a 8px zľava ??
vďaka
Mám to takto ako vidíte v prílohe a v css takto:
#footer
{
height:105px;
width:500px;
background-color:#DC5629;
clear:both;
display:block;
overflow:auto;
}vďaka
-
audiotrack
VIP
pomocou top:60px; a left:8px;
Neviem akú pozíciu má to vertikálne menu, tak možno budeš musieť zmeniť position na relative alebo absolute
Neviem akú pozíciu má to vertikálne menu, tak možno budeš musieť zmeniť position na relative alebo absolute
-
weroro
Flash coder
Audio: Ja by som na to odsadenie použil padding, ale ak by si ty použil top - left, tak to bude asi lepšie riešenie, a do budúcna sa ho budem držať.
Sajmon: na to zarovnanie použi float aby si mal to modré vľavo, vedľa neho to sivé a pod tým sivým oranžové.
Sajmon: na to zarovnanie použi float aby si mal to modré vľavo, vedľa neho to sivé a pod tým sivým oranžové.
dik, bolo treba zmeniť tú position..
Ale to odsadenie mi nechce ísť
Moje HTML
<div id="Telo"><h1>Telo</h1><p>texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext</p> </div>
<div id="lavemenu">
<div id="odsadenie">
<a class="UVOD" href="index.html">Úvod</a><p>
CSS:
#odsadenie
{
top: 50px;
left: 10px;
}
a.UVOD:link {font-family: Verdana; font-size: 12px; color:#00688B; fred#00688B; font-weight:bold; text-decoration: underline;}
a:UVOD:hover {font-family: Verdana; font-size: 12px; color:red; font-weight:bold;}
a.UVOD:visited {font-family: Verdana; font-size: 12px; color:green; font-weight:bold; text-decoration: underline;}
Moje HTML
<div id="Telo"><h1>Telo</h1><p>texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext</p> </div>
<div id="lavemenu">
<div id="odsadenie">
CSS:
#odsadenie
{
}
a.UVOD:link {font-family: Verdana; font-size: 12px; color:#00688B; fred#00688B; font-weight:bold; text-decoration: underline;}
a:UVOD:hover {font-family: Verdana; font-size: 12px; color:red; font-weight:bold;}
a.UVOD:visited {font-family: Verdana; font-size: 12px; color:green; font-weight:bold; text-decoration: underline;}
-
weroro
Flash coder
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="sk-SK" xml:lang="sk-SK">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>
</title>
<style>
#menu {background-color:#ADD8E6; width:150px; height:640px; float:left;}
#polozky {padding: 60px 8px;}
#cont {background-color:#8A8A8A; width:750px; height:540px; float:left;}
#foot {background-color:#DC5629; width:750px; height:100px; float:left;}
</style>
</head>
<body>
<div id="menu">
<div id="polozky"">
POLOZKA 1<br />
POLOZKA 2<br />
POLOZKA 3<br />
POLOZKA 4
</div>
</div>
<div id="cont">
</div>
<div id="foot">
</div>
</body>
</html>Re: základ css vzhladu
díky, ešte ma štve jedna vec, že keď nadefinujem a:visited, a raz na to kliknem tak sa toho nemôžem zbaviť a tým pádom stále ten link vidím visited a neviem si čeknúť či mám správne ostatné veci ako a:link a podobne. Nedá sa to nejak odstrániť, že mi to vždy clearne visited link?
-
audiotrack
VIP
tak si visited nedefinuj a naštýluj ho až na konci. Prípadne si vždy zmaž historiu prehliadaných stránok
na odsadenie by som urcite nepouzival absolutne, alebo relativne poziciovanie. na to sluzi margin, popripade padding. budes potom robit vyskakovacie menu, prehliadanie fotiek, videa, atd... a budes muset nastavovat z-inexy, pretoze ti jedno bude prekryvat druhe, atd... Takze podla mna jednoznacne margin, alebo padding
Sajmon napísal:dik, bolo treba zmeniť tú position..
Moje HTML
<div id="lavemenu">
<div id="odsadenie">
CSS:
#odsadenie
{
}
Kód
medzi tagy codeRe: základ css vzhladu
Budem zase otravovat, prestudoval som si vytvaranie tabuliek, prikazy, vsetko ale ani za tu svinu nemozem nemozem spravit peknu galeriu.
Nech tam zadavam prikazy akekolvek nikdy nedosiahnem takehoto rozlozenia
a este potrebujem vediet, ako nahodim videjko z X:\nieco\video.avi na stranku. aby sa zobrazilo to video. Nie formou odkazu, ale priamo na stranke
Nech tam zadavam prikazy akekolvek nikdy nedosiahnem takehoto rozlozenia
a este potrebujem vediet, ako nahodim videjko z X:\nieco\video.avi na stranku. aby sa zobrazilo to video. Nie formou odkazu, ale priamo na stranke
Môžeš to jednoducho spraviť takým spôsobom, že aj medzipriestor bude bunka, ale s iným štýlom . Takže si spravíš napr. class .foto a .prazne. Pre .foto si nadefinuješ šírku, výšku, border ak chceš a background-color. Pre .prazdne si nadefinuješ to isté. No a už to budeš len striedať a do buniek s triedou .foto hodíš nejaký obrázok. Do práznych nie.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional