Norwegian Black Metal

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Arcturus24
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Norwegian Black Metal

Príspevok od používateľa Arcturus24 »

Rad by som tu podebatoval o tomto žánri, a vecami s ním spojenými :)

Aky mate názor na nórsku, pomerne kontroverznú hudobnú scénu ?
Aký máte pohľad na konanie z čias Burzum, Mayhem ?
Stojíte a činmi , ktoré vykonal Varg Vikernes a jeho stúpenci ?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Norwegian Black Metal

Príspevok od používateľa axxis »

Cisty black metal mi nikdy nijako extra nesedel ( jeho rozne subzanre uz ano). A co sa Varga tyka tak ma statocne vyje*ane hlave a trve pvre satanic NS metalisti co si maluju tvare aj do obchodu a piju krv koz maju v hlave nasrane tak isto :)
Arcturus24
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Arcturus24 »

Ja osobne si zase myslím, že človek, ktorý to nemal v hlave v poriadku bol určite Maniac.

Čo sa týka Varga, treba si pozrieť Until The Light Takes Us, kde vysvetluje svoje konanie.....nie je to celkom normálne, ale dôvody určite neboli satanistického charakteru.....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja netvrdim, ze vsetko co urobil bolo cisto satanistickeho charakteru nic to vsak nemeni na fakte, ze jeho spravanie bolo totalne mimo realitu. Dobre, ze ho zavreli.
inac chudak chlap sa volal Christian :lol:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Do tohto štýlu nevidím vôbec, avšak mal som česť cestovať vlakom z BB do Ostravy s jednou Folk/Black Metalovou Ruskou kapelou zvanou Temnozor. Celkom fajn som sa s povyprával s ich textárom + nejakým vačším supportom priamo na koncertoch, ohľadne ich tvorby a celkového vnímania fanúšik vs. kapela.
Nejdem vás nudiť nejakými poviedkami ktoré sme preberali, avšak zaujal ma jeden jeho názor,
ohľadne toho, že black metal na koncerte nie je to pravé. Black metal je dosť "pocitový" stýl
hudby, kde si black metal naplno užijete niekde v kľude, so slúchadlami v ušiach. Keď môžete
zatvoriť oči a nechať sa viesť tónmi hudby. Na koncerte je samozrejme nejaká tá atmosféra,
ale dosť vraj urobí, dajme tomu počítačovo upravený zvuk, ktorý či kapela chce, naživo prosto
nedokáže vytvoriť s takou silou.

Čo si o tom myslíte?
Nakoľko nie som poslucháč black metalu, neviem to posúdiť. Stretol som sa však s pozitívnou
aj negatívnou reakciou na tento názor. Žeby to bolo nejak moc individuálne od fanúšika alebo kapely?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja som mal o tomto inak tiez debatu ked som vrave, ze nejake kapely maju uzasne studiovky tak som bol zdrbany, ze studiovky su o hovne a pravu vahu maju live-ka. Osobne si vsak myslim, ze studiovka ma svojej podstate vacsiu cenu, lebo moze byt urpvana presne do tej podoby ako ju umelec chcel. Livka maju svoje caro ale myslim, ze kazdemu je jasne, ze v realnom case nikdy nikto nevyprodukuje nieco tak dobre ako ked ma cas to ladit
ist na zivy koncert je o srande kde sa nejake pokazene tony, zle ozvecenie a nejaky maly vypadok textu lahko ospravedlnia
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

ja som mal asi pred dvomi tyzdnami na recenziu novy album od Norskej formacie Insense - Burn In Beautiful Fire, je to taka zvlastna, svieza zmeska blacku a melodiky, co sa mne ako fanusikovi agra celkom pacila, takze mozem odporucit.

@leko: dobra otazka. je to individualne. podla mna ma zas vacsie caro live, ale preto, ze ako zazraty fanusik nejakej kapely moze byt mojim snom ju vidiet nazivo a uzit si vystupenie spolu s kapelou, co sa vsak hudobnej stranky tyka, tam su na tom samozrejme lepsie albumy.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Mne prave ten chalan hovoril, ze ich skladby, ich tvorba urcite chyti viac na CD nosici.
Koncerty samozrejme hraju najlepsie ako sa da, ale tam len tazko navodia taku tu spravnu
atmosferu.

Heh este som nasiel fotku. Fotene SE K750i
Rozpraval som s chalanom uplne v lavo.
Neradi sa fotili, ale kamarat bol na nich v BB, tam im niekto rozdupal dodavku, tak museli vlakom.
Ked si sadli do kupe ku mne, uplne som vedel a nedalo mi sa neopytat. Som bol v rozpakoch a tuto
foto som chcel tomu kamaratovi, ze aha chalan :P

btw je ich samozrejme viac ako 3ja. Myslim ze 6 alebo 7? Neviem presne.
Prílohy
27231_1302045525664_1666255055_714785_7175360_n.jpg
Danielson
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Danielson »

No, tak ja si black metal čas od času vypočujem. K názoru, že Black Metal je lepší v štúdiových nahrávkach než na live koncertoch, tak k tomu by som sa aj priklonil. Ako som spomínal, tak tú hudbu si rád vypočujem, ale nechýbajú mi k tomu baranie, prípadne prasačie hlavy nabodané na koloch :)

A ešte k tomu Vargovi o vražde Euronymusa. To nebolo satanistické dielo. Na súdnom procese predsa niekoľkokrát povedal, že tak, ako neverí na Boha, tak neverí ani na Satana. Len média a sudca to nejako nebrali do úvahy a aj záverečný rozsudok spomínal uctievanie Satana.
satan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa satan »

lekoklatik napísal:Mne prave ten chalan hovoril, ze ich skladby, ich tvorba urcite chyti viac na CD nosici.
Koncerty samozrejme hraju najlepsie ako sa da, ale tam len tazko navodia taku tu spravnu
atmosferu.

Heh este som nasiel fotku. Fotene SE K750i
Rozpraval som s chalanom uplne v lavo.
Neradi sa fotili, ale kamarat bol na nich v BB, tam im niekto rozdupal dodavku, tak museli vlakom.
Ked si sadli do kupe ku mne, uplne som vedel a nedalo mi sa neopytat. Som bol v rozpakoch a tuto
foto som chcel tomu kamaratovi, ze aha chalan :P

btw je ich samozrejme viac ako 3ja. Myslim ze 6 alebo 7? Neviem presne.
http://belzebubmedia.blogspot.com/2008/ ... apely.html

super chalani veru. a potom, ze preco sa nechceli fotit :lol:
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ináč už dávnejšie som chcel založiť tému o black metale, no netušil som že to tu aj niekto počúva :roll:

trve kvlt norwegian black osobne nemusím... pomaľované xichty, chrchlanie o satanovi a kvalita nahrávky na úrovni lacného
skype mikrofónu, no nie ďakujem :D

rád si vypočujem skôr ambient black, depressive suicidal black metal alebo bľakec kombinovaný s doom metalom...

a ešte dáke mňamky :D

Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Mňa si nielen nórsky, ale vôbec black metal ako celok nikdy nezískal. Počúval som trochu Mayhem, Immortal a Burzum, ale o nejaké ďalšie zväčšenie rozhľadu nejako nestojím, v tomto štýle je strašne veľa sračiek, slabých hudobných výkonov a nápadov a o mizérii zvukovej kvality jednotlivých nahrávok by sa dalo tiež čo hovoriť, a tá imidž ako pre deti je tiež kapitola samo o sebe. Takým Dimmu Borgir sa úspešne doteraz vyhýbam :)
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Nórsky BM mám celkom rád, hlavne Mayhem, Immortal alebo Emperor. Klipy sú kategória sama o sebe ( :lol: ). Čo sa týka tých šialenstiev z 90. rokov - nesúhlasím s tým, ale to pre mňa nie je dôvod, aby som takú hudbu nepočúval.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

bm celkovo velmi mozem, co nemam rad z bm sceny je mayhem, wargove skreky s vynimkou posledneho albumu.. celkovo z bm mam najracej asi immortal, dimmu komplet tvorbu(a novsie veci sa mi pacia viac nez stare) a potom vypekacky ako behemoth, tam neje o com, belphegor, mozem aj veci s orientalnymi prvkami - rotting christ a pod. alebo napriklad septic flesh, len to uz s blackom vela spolocneho nema.. inak suhlasim s tym ze studiovky su lepsie nez live, az na niektore vynimky, napriklad satyricon live odohrali uplne popi*i...
Napísať odpoveď