Inštalácia xp na notebook hp s integrovanou vistou
Inštalácia xp na notebook hp s integrovanou vistou
Ahoj,kúpil som si nedávno notebook HP s windows vistou. Ale kedže ja pracujem s Xp chcel som si nainštalovať na notebook xp. Zmenil som botovanie na cd,dal som do notebooku cd s xp. Všetko išlo v pohode,ale keď sa CD načítavalo,tak vybehla nejaka chybná hláška a musel som notebook reštartnuť. Preto chcem poprosiť o radu,čo mam urobiť,aby som si nań mohol nainštalovať XP. Ďakujem
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Inštalácia xp na notebook hp s integrovanou vistou
problém je so sata radičom, riešené x krát na fóre..
koľko má ten NB ram ???
koľko má ten NB ram ???
No ja som to pred založením hĺadal,ale nepochopil som na internete timveciam čo tam pisaly. Notebook ma ram 1 GB
Hodí ti BSOD? (modrá obrazovka smrti) ... Ak hej, ako hovorí Hrban, treba prepnúť v BIOSE SATA mode z AHCI na IDE.
No naisel som tam ten SATA tak som ho vipol,a skusil som to od znova,ale zase vipisuje toto (vid 1 obrazok. V Biose som nenasiel to co pises ze AHCI na IDE. V biose mam len toto. Vid obrazok 2 a 3
Skúšal si dať ten SATA Native Mode enable?
Ano,urobi to presne to iste 
Skús prekontrolovať RAM (cez memtest86).
Ak nejde o original inštalačné CD, skús iné.
//Tak skús ešte ten memtest
//Inak to inštalačné CD máš aj nejaký SP?
Ak nejde o original inštalačné CD, skús iné.
//Tak skús ešte ten memtest
//Inak to inštalačné CD máš aj nejaký SP?
No ja som skusal uz 2 cd s xp a aj tak nic 
// da sa to nabotovat aj cez usb? Nemam moentalne CD
// da sa to nabotovat aj cez usb? Nemam moentalne CD
Malo by to isť aj cez USB, ale nemám to odskúšané.
Skús ísť sem http://www.memtest.org/#downiso stiahni "Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)". S tým by si mal byť schopný nahodiť memtest na USB.
Skús ísť sem http://www.memtest.org/#downiso stiahni "Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)". S tým by si mal byť schopný nahodiť memtest na USB.
Pass Complete NO ERRORS.
Cize 15 minutovy test a 0 errorov.
Cize 15 minutovy test a 0 errorov.
A čo to inštalačné CD? Aký má Service Pack?
Ach teraz som nasiel anglicky navod. Ponukali tam na stiahnutie ISO s SP2,tak som to stiahol,vyhrabal som nejake ciste DVD a prave sa mi to instaluje. Dufam ze to pojde. Diki moc Denco za pomoc. ESte mam jednu otazku. ak mam vsetke ovladace na original CD,tak pojdu nainstalovat aj na xp ze? ci?
// V podstate treba vypnut SaTA MODE,a treba mat xp s SP2 bez toho to bude vyhazdovat tu obrazovku a csetko pojde nainstalovat v pohode
// V podstate treba vypnut SaTA MODE,a treba mat xp s SP2 bez toho to bude vyhazdovat tu obrazovku a csetko pojde nainstalovat v pohode
Ak to bolo k tomu notebooku, tak budú s najväčšou pravdepodobnosťou na Vistu. Ale aj tak si nájdi radšej ovládače na stránke HP, tam by mali byť najnovšie.
Ok dik uz to stahujem