N-kové wifi, režim klient s natom funguje niekomu ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Logan22
Light Expert
Light Expert

N-kové wifi, režim klient s natom funguje niekomu ?

Príspevok od používateľa Logan22 »

Zdravím, máte niekto skúsenosti s n-kovými wifinami v klientskom režime a s NAT-om ? Hladam nejaký schopný router. Dik
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Re: N-kové wifi, režim klient s natom funguje niekomu ?

Príspevok od používateľa alafangla »

mozem odporucit mikrotik
mozno to nieje najlacnejsie riesenie ale velmi vykonne a spolahlive
doska spolu s vykonnou bezdorotovou kartou a kvalitnou kovovou krabickou a zdrojom vyde okolo 110€ aj s postovnym (z cz)
ale ponuka neporovnatelny vysielaci vykon a moznosti konfiguracie oproti hociakemu inemu wifi v tej cene
pripadne sa da kupit uz i poskladane s horsou bezdrotovou kartou (ale stale n-kovou) a v plastovej krabicke (ale vodotesnej) aj zo zdrojom za 90€
Logan22
Light Expert
Light Expert

A aku verziu mikrotiku ? teda typ zariadenia ktoré podporuje N-ko aj v clientovi ?
No hej ale ja potrebujem v jednom zariadeni min. 4 x LAN port, cez wifinu sa pripajam k isp (sused :-D a on ma N-ko , tak by som to chcel brať aj v N-ku (150 MBit) teda na 1 antenu a cez NAT)
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

tak s mikrotikom rb411 + nejaka n-kova wifi karta by nemal byt ziaden problem, ale ten ma len jeden LAN port
ina verzia je potom rb433, no tie maju sice uz tri lan porty a vyslo by ta to o 30€ drahsie
skor by som kupil rb411 a nejaky tplink gigabit switch (okolo 12€)
ale to je stale dost vykonne riesenie.
je pravda ze za polovicu by si mohol mat nejake tplinkove AP ale neviem ci podporuje NAT medzi wifi klientom a LAN
Logan22
Light Expert
Light Expert

Aha dik,

ako ja som mal aj tplink, airlive a ešte edimax, ale ide mi o to mať len jedno zariadenie. Tplink ten nevedel NAT-ko a mal len 1 LAN port , airlive ten sa pomaly na WPA2 ani pripojiť nechcel (v podstate ho stale odpajalo a pripájalo) a Edimax ten išiel v pohode až na to že mal uplne pošahany firmware (tam nešlo presmerovanie portov, client mi išiel len ked som ho dal do modu universal repeater a priamo vo WISP režime sa spraval ako repeater :-D proste sranda :-D)
Napísať odpoveď