beton
-
pegasusss
Light Professional
beton
ahojte , nevedel som ako nazvat tuto temu ale , potreboval by som vediet , že kolko mi treba štrku , cementu a vody na presne 1m kubický betonu resp. pomer ... zatial som sa nedoguglil k tomu co potrebujem , tak sa radsej takto spytam .... dakujem , K + ...
Re: beton
tak to je silna tema toto
moj odhad mi hovori ze tak cca 1-2 male (25kg) vrecka cementu... a asi 150 kg štrku..no a vodu samozrejme pridavas podla hustoty
taketo veci sa fakt tazko pisu...ja ked som s otcom nieco taketo robil on to daval vzdy od oka a vzdy toho bolo primerane
moj odhad mi hovori ze tak cca 1-2 male (25kg) vrecka cementu... a asi 150 kg štrku..no a vodu samozrejme pridavas podla hustoty
taketo veci sa fakt tazko pisu...ja ked som s otcom nieco taketo robil on to daval vzdy od oka a vzdy toho bolo primerane
jasne ja chapem...
ved v zasade sa dava do toho 1m3 okolo 180 az 240 kg cisteho betonu... ked tam nahadzes kamene tak samozrejme aj menej...
tu mas clanok, myslim ze je tam pisane vsetko potrebne:
http://www.jakbydlet.cz/clanek/449_prip ... etonu.aspx
ved v zasade sa dava do toho 1m3 okolo 180 az 240 kg cisteho betonu... ked tam nahadzes kamene tak samozrejme aj menej...
tu mas clanok, myslim ze je tam pisane vsetko potrebne:
-
Ryan Giggs
VIP
To nepoznaš žiadneho murara, ktory by ti vedel poradiť koľko toho potrebuješ?
-
pegasusss
Light Professional
mozno som blazon ale ten pocit stoji zato
( lacna pracovna sila sa vzdy najde .... )
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2011, 14:15)
a este jedna vec k tím kubíkom ..... je to len čisto betonovanie co treba 380 m3 betonu .... lenze do zakladov mozem nahadzať nejake veľké kamené co mi ušetri tak 1/3 z tých 380 + vnut. alebo vonk. steny vyriešiť nejakou lacnejšou alternatívou ako tehly alebo nieco ine este newm co .....
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2011, 15:10)
dik .... nasiel som o tom nieco :
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2011, 14:15)
ako to myslis ze neviem o tom v podstate nic ? projekt mam rozpracovany v 3D podobe v kompe len nemam šajny ako je to so stavebnym povolenim + naklady na skompletizovanie su este vo hviezdach ....94jakub napísal:Nerozmýšľal si nad nejakou firmou?
Ideš betónovať 380 kubíkov a nevieš o tom v podstate nič? Neviem či by som do toho išiel.
a este jedna vec k tím kubíkom ..... je to len čisto betonovanie co treba 380 m3 betonu .... lenze do zakladov mozem nahadzať nejake veľké kamené co mi ušetri tak 1/3 z tých 380 + vnut. alebo vonk. steny vyriešiť nejakou lacnejšou alternatívou ako tehly alebo nieco ine este newm co .....
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2011, 15:10)
inšpiroval si ma nak si to napisem po anglicky do googladudo02 napísal:Nie je beton,ako beton.Ak chces vediet kolko coho,tak musis uviest o aky beton sa jedna...
Inac kopec informaciiGOOGLE...
Kód: Vybrať všetko
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090424230649AAQa1TP-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ak som ťa tým nejako závažne urazil, že nič nevieš tak sa ospravedlňujem.
Bolo to myslené tak, že človek, ktorý chce betónovať 380 kubíkov na vlastnú päsť by mal poznať ako urobiť betón.
Ďakujem pekne, že len čisto betónovanie. Vieš čo to je 380 kubíkov?
Len tak zo zaujímavosti, smiem sa spýtať čo staviaš?
Bolo to myslené tak, že človek, ktorý chce betónovať 380 kubíkov na vlastnú päsť by mal poznať ako urobiť betón.
Ďakujem pekne, že len čisto betónovanie. Vieš čo to je 380 kubíkov?
Len tak zo zaujímavosti, smiem sa spýtať čo staviaš?
-
pegasusss
Light Professional
v konecnom dosledku to bude mozno dakych 140 - 180 kubikov ... planujem postavit bunker s roznymi funkciami ( sklad , pivnica , atd )
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2011, 16:55)

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2011, 16:55)
pinco napísal:No najskôr to bude nový sarkofág na Černobyľský reaktor
//pegasusss, až teraz som si všimol tvoje bydlisko, lol.
vyuzijem tuto temu ak to nerobi problem... nie som odbornik v stavebnictve, tak sa chcem opytat tu znalejsim, meni beton vyznamne vysku pocas schnutia ? napr. zaliata podlaha novym betonom cca 15 cm, ci zostane zachovala vyska ako bol beton zaliaty a zarovnany, mozno nejaky ten milimeter ako voda vystupi na povrch ? diky