Edit: Najviac by ma zaujalo študovať v zahraničí, napr. Štáty v UK, Fínsko atď. Anglicky hovoriace štáty.
Vopred ďakujem za každú radu a školu
janes1507 napísal:Zdravim reagujem sice na stary topic ale chcel by som len zdielat zopar informacii co sa tyka studia grafiky presnejsie digitalne media animacie digitalne umenie pre pocitacove hry, creative lens media atd.
Takze hned na zaciatok. Studujem "Digital art for computer games" na Glyndwr Univerzite vo Walese v Spojenych Kralovstvach Velkej Britanie. Pochadzam zo Starej Lubovne a mam asi 19 rokov hehe asi urcite
Pre viac informacii o tejto skole chodte na tento odkaz http://www.glyndwr.ac.uk. Tato skola prijma vsetkych zahranicnych studentov. Rocne skolne na tejto skole sa plati vo vyske zhruba 3200 libier. NO je to dost ale vec je taka , ze ked ste z krajiny ktora je v ramci EU tak mozte zaaplikovat ziadost o platenie skolneho cize to znamena ze ak ste z EU tak EU vam zaplati studium. Neplatite nic za skolne avsak zivobitie si platite sami co nieje vobec strasne. Momentalne su na tejto skole len dvaja slovaci vratane mna. Je tam kopu roznych odborov co sa tyka umenia. Moja sestra je na Digital media co znamena ze sa zamerava na web design , packaging , printing proste vsetko co suvisi s designom pre dnesne media. Staci len cecknut stranku su tam vsetky potrebne informacie. Skola usporiadava rozne vymenne pobyty na inych skolach alebo rozne tripy napriklad do Sydney , New York za prijatelne ceny co sa celkom oplati, VIDIET SVET naucit sa dobre jazyk a este spravit dobru skolu. Co sa tyka anglictiny ..tato skola ma skusenosti so zahranicnymi studentmi ktory maju problemy s jazykom . Taktiez napriklad ked trpite dislexiou mozete dostat Apple MacBook Pro takze hura mozeme sa hrat na dislexikov
hehe nie nie srandujem mozete dostat ale iba ak fakt mate dislexiu. Tato skola samozrejme spolupracuje aj s roznymi studiami a spolocnostami ako su napriklad Electronic Arts.
Cize ak uvazujete o studiu umenia hlavne co sa tyka digitalnej tvorby tak tato skola stoji za to. Su aj ine skoly co sa tyka umenia tusim ze v Manchestri je jedna a je ich viac sice ale tak o tychto dvoch viem.
Tu sa jedna o viac rozdielnych oblasti, trochu to nacrtnem, aby sa to tu nezvrhavalo na dohady.damiamarl napísal:vsak jasne ved hore som pisal ze to asi nebude hranie s graf editormi.. Tak sa pytam ze comu by som sa mal venovat aby som v grafike aspon trosku napredoval? Nemyslim teraz tie graficke editory