Zdravím, potrebujem radu ako skrátiť takýto kábel. Robí sa to nejako špeciálne? Sú na to nejaké kliešte alebo sa to iba odcvakne a nasadí naspäť ako obyčajný analogóvy TV kábel? Totižto originálny kábel ktorý nám namontoval Antik (spoločnosť poskytujúca internet) ide z chodby do ségrinej izby a odtiaľ cez úzku dieru v stene (neprejde cez ňu RJ45 koncovka) ide ku mne do izby kde predpokladám chlapík, čo to bol robiť, to tu aj poskladal. Lenže router by som chcel presunúť k sestre do izby, pretože zbytočne ťahám momentálne z mojej izby späť k nej kábel cez chodbu a ja si už fičím bezdrôtovo (pred tým to bolo inak, ale situácia je teraz takáto)
Čiže, potreboval by som odštiknúť koncovku v mojej izbe, pretiahnuť ten kábel cez stenu späť k sestre a tam tu koncovku znovu nasadiť (po prípade úplne novú). A u nej by som potom zapojil router pre celý byt.
Poradí niekto?

Prípadne ak sa to robí nejakými klieštami, nie je niekto z KE (alebo okolia), ktorý má také kliešte a bol by to ochotný spraviť? Je to práca podľa mňa na pár minút.
Dík.