MS v hokeji, Slovensko 2011

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MS v hokeji, Slovensko 2011

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

P3Bo napísal:Čítal som si názor jedného Čecha ktorý pekne okomentoval. (parafrázujem) Vy Slováci označíte všetky zlaté medaily Českého hokeja za šťastie a jeden svoj úspech označíte za normálny a zaslúžený pričom sa vám ho nepodarilo zopakovať.
Minuly rok bolo ceske hokejove stastie vo vrcholnej forme. Som zvedavy tento rok, proti Lotysom uz opat mali krasny zaciatok - dva haluzne goly.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Vlani...No neviem - pokiaľ si dobre pamätám, tak svoje zápasy proti top tímom vyhrali všetky - Švédsko 2x, Kanada, Fínsko aj Rusko...Prehrali len s papierovo slabšími tímami - Nórsko a Švajčiarsko, takže si skôr myslím, že to nebolo len šťastie...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Čo sa týka vyjadrení, tak viac ako mäkký ľad ma serie Hossa, kt. povedal, že má hokeja plné zuby. Po kixe v zápase s nemeckom som zvedavý, čo predvedie dnes. :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa by vlastne zaujímalo, čo je to to šťastie ? Podľa mňa nič také neexistuje. Ak niekto nastrelí 10-krát za zápas tyčku, tak to je preto, lebo to 10-krát namieril, resp. jeho telo ako komplexný systém dokázalo vyslať puk akurát do tej tyčky - žiadne šťastie, žiadna smola, žiadne nešťastie.

Ak má niekto za zápas 5 striel na bránku a dá 4 góly, tak opäť nejde o žiadne šťastie, proste tie 4 strely skončili za čiarou, lebo "tak boli vyslané." (Alebo sa to skĺbilo aj s tým, že napr. brankár mal slabšiu chvíľku, "nepodarilo sa mu", preto aj slabšia strela mohla skončiť za čiarou).

Na záver: žiadne šťastie neexistuje, čiže operovať s týmto pojmom v takom zmysle, že oni vyhrali, lebo mali šťastie, je absurdný.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nefilozofujme, lebo zachvíľu tu budeme mať 2 strany príspevkov o tom, čo je to šťastie a mne už poslednú dobu podobné nekonečné debaty lezú na nervy, no...

České šťastie sa preceňuje, určite si svojich pár titulov zaslúžili, niektoré viac, niektoré menej a príbeh v Nagane je pekná súčasť hokejovej histórie.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

hughito napísal:Mňa by vlastne zaujímalo, čo je to to šťastie ? Podľa mňa nič také neexistuje. Ak niekto nastrelí 10-krát za zápas tyčku, tak to je preto, lebo to 10-krát namieril, resp. jeho telo ako komplexný systém dokázalo vyslať puk akurát do tej tyčky - žiadne šťastie, žiadna smola, žiadne nešťastie.

Ak má niekto za zápas 5 striel na bránku a dá 4 góly, tak opäť nejde o žiadne šťastie, proste tie 4 strely skončili za čiarou, lebo "tak boli vyslané." (Alebo sa to skĺbilo aj s tým, že napr. brankár mal slabšiu chvíľku, "nepodarilo sa mu", preto aj slabšia strela mohla skončiť za čiarou).

Na záver: žiadne šťastie neexistuje, čiže operovať s týmto pojmom v takom zmysle, že oni vyhrali, lebo mali šťastie, je absurdný.
hugi ale my nie sme v knospiracnych teoriach :D takto to v hokeji nefunguje
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

begbeee: Zaslúžené, nezaslúžené. To je už trochu iná vec, ale podľa mňa dosť subjektívna. Dôležité je len to, kto vyhral, nie "ako" vyhral. Už aj z toho dôvodu, že to "ako" posudzuje podľa seba.

My tým Čechom tak závidíme, že neustále operujeme s nejakým šťastím. Ak chceme fakty, tak sa pozrime na medailovú bilanciu a treba povedať, že Česi sú jednoducho lepší ako my. Hotovo.

Korag: Konšpiračné teórie ? :shock: Tie, produkuješ ty a v tejto téme tí, ktorí píšu o akomsi šťastí.
Korag
Professional
Professional

dudo02 napísal:Nechapem o com tocis...
To,ze je viac kvalitnych muzstiev robi hokej ovela atraktivnejsim a zaujimavejsim-ci uz z pohladu profesionala,alebo divaka.Vid priklad tieto MS-ake su napinave a zaujimave zapasy.
To by ta bavilo sedie a cumiet na to,ako niekto nakalada druhemu 8:0???Ako sme mohli byt svedkami v minulosti-taketo zapasy boli neuveritelne nudne,teda aspon pre mna...
No tak hej ale tak to je aj rozlosovane, prve zapasy nikoho nebavia a preto sa hraju ako prve zapasy zakladnych skupin, nasledne ma prist vyvrcholenie skupiny tym ze sa stretnu dvaja hlavni favoriti, teraz je to vsetko hore nohami, outsidery drtia favoritov, neznami hraci vedu bodovanie, mne osobne sa to tak urcite nelubi. A navyse to ze boli nudne je podla mna uplne v poriadkui, zabavne zapasy maju byt ked sa zacnu stvrtfinale a dalej.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:My tým Čechom tak závidíme, že neustále operujeme s nejakým šťastím. Ak chceme fakty, tak sa pozrime na medailovú bilanciu a treba povedať, že Česi sú jednoducho lepší ako my. Hotovo.
S týmto môžem len súhlasiť.
Korag
Professional
Professional

hughito napísal: Korag: Konšpiračné teórie ? :shock: Tie, produkuješ ty a v tejto téme tí, ktorí píšu o akomsi šťastí.
Jasne uz aj stastie bude konspiracia, trocha ti to uz bije do hlavy.
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Ja v sporte za stastnu situaciu povazujem taku, ktora sa vo velkej vacsine pripadov skonci inak ako v ten dany moment. My sme mali tiez pri nasom zlate kusisko stastia. Napriklad gol v poslednej sekunde druhej tretiny vo 1/4 finale proti Kanade, ktory nas nastartoval, bez neho by sme ten zapas uz mozno ani neotocili. Dalej Lasakov naozaj stastny zakrok v predlzeni, ked len mal svedsky hrac v podstate prazdnu branu a napalil to rovno do lapacky, tak toto napriklad bolo stastie lebo v 9 z 10 pripadov by to bol v pohode gol. Nevravim, ze ten titul nebol zasluzeny, to urcite bol, len v takychto vyrovnanych turnajoch treba aj kusok toho sportoveho stastia, nejaky ten nahodny odraz puku a podobne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kubooo napísal:Ja v sporte za stastnu situaciu povazujem taku, ktora sa vo velkej vacsine pripadov skonci inak ako v ten dany moment. My sme mali tiez pri nasom zlate kusisko stastia. Napriklad gol v poslednej sekunde druhej tretiny vo 1/4 finale proti Kanade, ktory nas nastartoval, bez neho by sme ten zapas uz mozno ani neotocili. Dalej Lasakov naozaj stastny zakrok v predlzeni, ked len mal svedsky hrac v podstate prazdnu branu a napalil to rovno do lapacky, tak toto napriklad bolo stastie lebo v 9 z 10 pripadov by to bol v pohode gol. Nevravim, ze ten titul nebol zasluzeny, to urcite bol, len v takychto vyrovnanych turnajoch treba aj kusok toho sportoveho stastia, nejaky ten nahodny odraz puku a podobne.
len ide o to, že my máme to šťastie raz, dvakrát v zápase? A češi ho majú koľko? Proti lotyšom 2 šťastné goly z čiary, proti dánom 6 šťastných "odpustení" offsidu rozhodcami... A keď sme už pri rozhodcoch, naše "šťastie" na kanaďana ktorý nám vždy ukrivdí? Spomeň si na fault lašáka ktorý neodpískal a dostali sme gól. Teraz proti nemecku odpískal prerušenie hry, aj keď puk nemal brankár pod kontrolou ale mal ho jasne náš hráč na hokejke dobrých 5 metrov od brány..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:A keď sme už pri rozhodcoch, naše "šťastie" na kanaďana ktorý nám vždy ukrivdí?
Ide o svetové spiknutie proti Slovensku :sarcasm:
Treba sa vyrovnať aj s takýmito situáciami, myslím, že to odpískanie keď Patzold nemal puk pod kontrolou by v pohode vyrovnala jedna z premenených šancí Gáboríka alebo dioptrické okuliare pre Demitru. Nedokázali sme premeniť naše šance a zvaľovať to na kanadského rozhodcu nie je na mieste.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale teraz bola reč o šťastí :) keby to neodpíska, možno by ten gol práve vtedy padol
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Ale tak zas nemozeme tvrdit, ze Cesko ma tituly, len vdaka stastiu a keby ho mali menej tak by neboli tak uspesni. Lebo vdaka stastiu sa da nejaky ten zapas mozno "nezasluzene" vyhrat, ale nie vyhrat niekolko krat MS, 1xOH, 3 miesto na OH a este nejake medaily z MS k tomu. Nebyt stastia v niektorych momentoch, tak by ich mali menej, ale stale omnoho, omnoho viac uspechov ako my. A ten rozdiel medzi nasou a ceskou reprezentaciou je dlhodobo niekde uplne inde ako v tom, kto ma kolko stastia
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

kubooo napísal:Ale tak zas nemozeme tvrdit, ze Cesko ma tituly, len vdaka stastiu a keby ho mali menej tak by neboli tak uspesni. Lebo vdaka stastiu sa da nejaky ten zapas mozno "nezasluzene" vyhrat, ale nie vyhrat niekolko krat MS, 1xOH, 3 miesto na OH a este nejake medaily z MS k tomu. Nebyt stastia v niektorych momentoch, tak by ich mali menej, ale stale omnoho, omnoho viac uspechov ako my. A ten rozdiel medzi nasou a ceskou reprezentaciou je dlhodobo niekde uplne inde ako v tom, kto ma kolko stastia
hej je to v tom ze mi sme po rozdeleni isli do krasnej C kategorie a Cesi neviem z akych dovodov ostali v A kategorii...navyse mi sme mala krajina tak bucme radi aj zato co tu mame aj ked tych stadionov moze byt trochu viac ale hlavne nech deti nesedia doma za PC ale nech pobehuju vonku hraju futbal alebo hokejbal :(
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A ako to suvisi? To bolo v roku 1993, do Acka sa nasi dostali v roku 1996, ktore aj tak vyhrali Cesi. Ti ziskali v rokoch 1993-1995 iba bronz v roku 93. No a za tych 14 rokov co hrame spolocne v Acku ziskali Cesi 6 titulov a Slovaci iba 1, to uz za stastie nemoze povazovat ani najvacsi odporca Cechov :) Skor by sa dalo povedat, ze sme mali stastie my v roku 2002, ked nam vypadlo vela hracov z NHL a mohli sme mat tim v plnej sile. A len pre info, v tom istom roku skoncilo Slovensko na olympiade na 13. mieste, vtedy vela ludi na Slovensku kritizovalo Filca, ale ked o par mesiacov prisiel so zlatom z Goteborgu, tak zrazu kazdy fandil a tvaril sa ze to tak bolo vzdy. A to su suche fakty, nic viac, nic menej.
U nas je problem v podpore hokeja zo strany statu aj SZLH, ale o tom sa uz napisalo dost, proste teraz by sme sa mali pripravit na to, ze na medaily uz v dalsich rokoch nebudeme moct mysliet.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

kazdorocne daju Cesi gol odrazom puku od ramena, prilby alebo korculou a zvycajne v nie bezcennych zapasoch.
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Ukaz mi tim, ktory v semifinale MS otocil zapas s tym, ze dal gol 8 sekund pred koncom... A ako SRneC pisal, ano, tie ich goly sa nedaju oznacit inak ako nahodne, resp. stastne. Samozrejme, nehovorim, ze vsetky! Ale goly po 10x tecovanej strele, po tom co trafi do ramena vlastneho hraca a puk spadne do brany atd atd... Keby sme mali aspon 3. odmocninu z ceskeho stastia, tak pravidelne nosime domov kovy... :-D
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

Minuly rok mali slabucky kader ... a vyhrali zlato .... ale ako sa hovori stastie praje lepsim :)
Napísať odpoveď