Zosilovač

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
chucknoris
Novice
Novice

Zosilovač

Príspevok od používateľa chucknoris »

Ahoj chcel by som sa s pýtať na zosilnovače som z toho debil mam tieto repra
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1024946
a neviem aky zosilovač lebo všade uvádzajú že 2x65W napríklad a nechapem to ako utiahne ten zosik iba 2x65W??
tento zosik napr. http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1014064 a ešte je tam že 4 Ohm a tie moje repraky su 6 Ohm.
Prosim o radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Zosilovač

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Watty nech ťa netrapia. Tie nie su vôbec dôležite. Nepovedia ti ako nahlas to bude hrať a už vôbec nie ako kvalitne.
Pokiaľ ide o ohmy, repro môže mať viac ohmov ako zosilovač. Nie však naopak.
Aky maš rozpočet?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Celkom isto tie bedničky nemajú "výkon 210 W", azda takých 20W? A nikde nieje napísané, že musí byť aj zosilňovač 2 x 210 W, to by si zdemoloval miestnosť. Takých 2 x 1 W v miestosti 4 x 4 m /panelák/ je už obťažujúce.
chucknoris
Novice
Novice

diky moc, a rozpočet no neviem necham si radšej poradiť nekupim zasa nejaký šuvix radšej kupim už niečo lepšie len je mi zasa dať blbé viac peňazí za zosilovač ako za repro :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Prečo blbe?! Po čase sa možno rozhodneš pre niečo kvalitnejšie a môžeš repro predať a kupiť nejake lepšie. Navyše s lepšim zosilovačom budu tie repro hrať lepšie. Investovať viac do nejakeho komponentu nikdy nie je na škodu. Samozrejme všetko ma svoje limity a isť do nejakeho zosilu povedzme nad 500-600€ pri tychto reprakoch už zmysel nema, kedže by tie repraky kvalitativne brzdili zosilovač. Samozrejme pokiaľ by si v buducnosti neplanoval nejaky upgrade. Vtedy by to zmysel malo. Ale nejakych 300-400€ si myslim je v pohode. Samozrejme ak je taka finančna možnosť.
Každopadne odporučam nejaky Denon, NAD, Marantz, Onkyo pripadne Yamaha. Okolo 250-300€ už sa najdu relativne slušne kusky.
chucknoris
Novice
Novice

diky moc za pomoc ;) už iba niečo obzrieť
Napísať odpoveď