Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: Môže to byť ich vec, to nemení nič na fakte, že väčšine sa to nepáči a basta. To, že mne vadí, že im nevidím do tváre, môže byť všetkým zrejme ukradnuté presne tak, ako je mne ukradnutý ich názor na to, či sa im to páči, alebo nie. Ako som sa už vyjadril - AK aj žena nosí Burku "dobrovoľne", je to iba výsledok dogmatického brainwashingu. Lenže to je tak - tebe vadia viac veci ohľadom kresťanov, pretože sa ťa týkajú doma viac a mne vadia tieto veci, pretože sa ma týkajú na dennom poriadku. Nemám ti to už ako inak vysvetliť. A okrem toho - ani jeden z nás na tom zákone nič nezmení.

eMPiko: ja som svoje argumenty celkom jasne vymedzil v niekoľkých mojich príspevkoch, to, že som ich v mojej odpovedi na tvoju reakciu dal dokopy, ti môže prísť ako miešanie, mne však prídu ako valídne výhrady. Dredy môžu byť vzdialeným znakom hocičoho, pričom Burka a háby sú jasným znakom moslimského fundamentalistu. A ako si sám spomenul, rastafariáni si určite v Európe nevyskakujú tak vysoko, ako Islamisti (samozrejme, doma to nevidíte, ja to vídam na dennom poriadku).

Moc väčšiny je v demokracii rozhodujúca. Tým to hasne. Nech je už obmedzovaná hoci aj bryndzovou nátierkou. Pravidelne na to dopláca menšina, je to tak a pokiaľ sa niečo radikálne nespraví s nastavením systému, neočakávajme žiadne zázraky.

Prirovnávaš teoretický rasizmus niektorých pankáčov s pravidelným porušovaním práv žien v prípade islamských fundamentalistov. Nie práve najlepšie porovnanie.

Ak nevieš ktorá sloboda je porušená dobrovoľným nosením nejakého odevu, prečítaj si niečo o tom, čo nosenie Burky znamená a ako sa k tejto dogmatickej tradícii ženy dostávajú. Potom pochopíš (priznal to aj spomínaný egyptský minister náboženstva, ktorý je Moslim).
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dobre seth, tak už kašlime na naše osobné názory a prejdime k praxi - aký si myslíš, že bude mať tento zákon dôsledok ? K čomu bude dobrý ?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

hughito napísal:Dobre seth, tak už kašlime na naše osobné názory a prejdime k praxi - aký si myslíš, že bude mať tento zákon dôsledok ? K čomu bude dobrý ?
K začleneniu ich do našich hodnôt - do našej spoločnosti s našimi pravidlami. Uvidíš hughito, že ak toto ustojíme prídu podobné ďalšie zákony.Aspoň takto to chápem ja. (možno má seth iný názor)

a ináč sorry že som včera už neodpisoval nejako nemám náladu ale k niektorým tvojím veciam by som rád niečo podotkol
Tak prečo nechceš uznať právo ženy sa navliecť do búrky ? Nech už to má akékoľvek pozadie (nezmyselné, náboženské), som si istý, že časť tých žien je s tým stotožnená a nosiť to chce.
Nikto jej pravdepodobne nedal možnosť si vybrať medzi životom s burkou a životom bez nej. Stotožnila sa, lebo musela. Otázka je či ženy ich budú chcieť ešte nosiť ak zistia aké to je nechodiť zahalené
A áno, väčšina má právo rozhodovať, ale nemala by to byť diktatúra menšiny. Demokracia je aj o tom, že rozhoduje aj menšina - svojim spôsobom. Jednoducho, aj menšina má svoje práva, ktoré má aj napriek tomu, že sú v menšinovom záujme. Je to úplne normálne. Tak ak chce muslimská menšina nosiť nezmyselný háb, tak nech si ho nosí, čo koho do toho.
Zjavne niekoho do toho je. A mýliš sa väčšina -->viac práv . Menšina --> menej práv. Jednoduchá logika. Ich základné práva nikdy nebudú porušené. Nebudú mať však všetko čo by chceli. Ty to akosi nechceš akceptovať a zjavne ťa bohužiaľ nepresvedčím .

A mimochodom milá situácia keď na dovolenke museli naše ženy chodiť v ich krajine zahalené po ulici lebo ich to "dráždi" . Tak prečo nie naopak ? Žeby mi to tá osoba čo ma nazvala úbožiakom vysvetlila?

a ty hughito si musíš uvedomiť, že je kríza a silnejú nacionalistické živly. A jednoducho moslim je ľudom nepriateľskejší než punkáč. A znova ty so svojími liberalistickými postojmi to asi nepochopíš. Na druhú stranu je pekné že ľudí vidíš rovnako. Môžem ti však povedať že takí ako ty väčšinou bývajú rozomletý medzi dvoma kameňmi. Totiž ani moslimská strana nie je tá "dobrá" a ukrivdená. Musíš si uvedomiť že VŽDY keď žijú odlišné kultúry vedľa seba sú z toho konflikty
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Pinhead napísal: jedna vec je sloboda vyznania.... to rešpektujem.... Ale náboženské príkazy predsa nemôžu stáť nad (sekulárnym) štátom a jeho zákonmi....
Veď ani nestáli, doteraz taký zákon nebol. Teraz je, s úplne hlúpym motívom. Zase sa len opakujem.

btw. Je pravda, že búrka ako taká nie je v koráne, o tom som tu už písal. Tam je napísané, že žena nemá chodiť oblečená ako štetka, v prehistorickom Afghanistane si to vyložia burkou, v Azerbajdžane chodia ženy normálne. Je to skôr o spôsobe vnímania Koránu, nie o prekrúcaní. Tak či onak, toto zakazovať a zakazovať to samé o sebe je zbytočné.
hughito
Redeemer
Redeemer

P3Bo:
K začleneniu ich do našich hodnôt - do našej spoločnosti s našimi pravidlami. Uvidíš hughito, že ak toto ustojíme prídu podobné ďalšie zákony.Aspoň takto to chápem ja. (možno má seth iný názor)
Ako tu už bolo spomenuté, tento zákon nemá veľa spoločného s našimi historickými hodnotami.

Iné zákony, týkajúce sa iných, zmysluplnejších a rozumnejších vecí prijmem, ale toto je jednoducho blbosť. Skôr by sa malo postupovať tak, aby sa vytvárali také podmienky, že tie ženy búrky zahodia sami.
Nikto jej pravdepodobne nedal možnosť si vybrať medzi životom s burkou a životom bez nej. Stotožnila sa, lebo musela. Otázka je či ženy ich budú chcieť ešte nosiť ak zistia aké to je nechodiť zahalené
To máš síce pravdu, ale táto formulka sa dá aplikovať na všetko a takisto sa dá rôzne ohnúť. Skôr by sa malo nejak upraviť trestné právo, aby napr. muž, ktorý by potrestal ženu (resp. ju nútil búrku nosiť) za to, že ju nechce nosiť, bol potrestaný tvrdšie - aby to spadalo do kategórie domáceho násilia.
Zjavne niekoho do toho je.
Áno, veľa ľudí je do veľa vecí, je to síce fakt, ale pre mňa neakceptovateľné. Niečo ako snahy katolíkov o zakázanie potratov - je ich väčšina, ale je to oblasť, do ktorej nemôžu zasahovať všeobecnými zákonmi. Toto je pre mňa niečo podobné, lebo mi jednoducho je proti srsti, aby sa zakazovalo nosiť nejaké oblečenie.
A mimochodom milá situácia keď na dovolenke museli naše ženy chodiť v ich krajine zahalené po ulici lebo ich to "dráždi" . Tak prečo nie naopak ? Žeby mi to tá osoba čo ma nazvala úbožiakom vysvetlila?
Oni tam často žijú ešte v nejakom stredovekom myslení, to sa chceš dostávať na ich úroveň myslenia a chápania ? Toto pre mňa nie je argument.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Trochu oneskorene, ale v najbližšom mesiaci sa tu budem (na radosť niektorých) zjavovať zriedkavejšie (nehovoriac o dĺžke príspevkov) - aký bude mať dôsledok? To je dosť neurčitá otázka a odpoveď na ňu by bola dooosť obšírna. Závisí na tom, vo vzťahu ku komu a k čomu sa dotazuješ na výsledok. Ale aj ak by som na všetko odpovedal, v realite by to bol tak či tak iba môj subjektívny názor, pretože o reálnych výsledkoch sa dá len polemizovať, v každom prípade to určite ovplyvní budúce diskusie v EÚ o pôsobení Moslimov, fundamentalizmu a expanzii Islamu v Európe...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Nemyslím že dôjde ku nejakému kompromisu ale k jednej veci mám výhrady
Oni tam často žijú ešte v nejakom stredovekom myslení, to sa chceš dostávať na ich úroveň myslenia a chápania ? Toto pre mňa nie je argument.
Ty hughito akosi stále nechápeš (ale neber to zle veľa ľudí nevie pochopiť) že oni s nami nebojujú gentlemansky ale úplne serú na naše ľudské práva a zmluvy. Proste v EU je taka logika pri všetkom - snažíme sa bojovať v obmedzení práv a zásad ktoré náš protivník nerešpektuje a použije ich proti nám. Ja by som len bol zvedavý ako by sme v dnešnej dobe dobyli Ameriku....

uvedomte si prosím že všetko bohatstvo telka internet a všetko čo doma máš hughito vzniklo z toho že sa porušili ľudské práva niekoho iného na tejto planéte koho si nepriamo vykoristil. Preto považujem všetky reči o ľudských právach za veľký blud. Právo môže byť spravodlivé aj bez prirodzeno právnej koncepcie.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Nemecko opúšťajú tisícky odborníkov tureckého pôvodu
http://ekonomika.sme.sk/c/5854906/nemec ... ovodu.html

//autoeditácia príspevku (18 Apr 2011, 14:23)
Alebo budeš nosiť závoj, alebo ťa zabijeme. Hádajte, kde sú takéto nálepky rozlepené. Tipujete Somálsko, alebo Čečensko? samá voda priatelia, deje sa to tu v Londone vo Whitechapeli.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... a-law.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

NJ, na tých fotkách vidno všeličo..Ale hlavne, že niekto mi tu naznačí, že tá z Dewsbury bola možno "vykonštruovaná" :) Ešteže tu žijem a viem, aké to v skutočnosti je. Tých na tej fotke, vrátane bývalého pracovníka BBC, by som vyhostil z krajiny a nech si idú, kam sa im zachce a kde sa budú mať lepšie.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

z temy multikulit
Francie: Muslimové se modlí v autobuse za smrt nevěřících
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

slay napísal:
Nepíš slovesá na konci s tvrdým y, je to nechutné :lol: . (Aspoň vidno akí degeši spravujú ten web, nezáleží na krajine, istí ľudia majú toto vždy spoločné haha)

Ale k veci, jasné že je to kravina niečo také, ale na druhej strane si treba uvedomiť, že tu hovoríme o 10 ročných detičkách v škole, ktoré ešte ani nechápu tomu čo je náboženstvo a nerozumejú tomu prečo ich rodičia učia niečo robiť a iné deti to robia naopak. Čiže dávať toto na fórum ako niečo čo by malo robiť z moslimov "zlých", je trápne. :wink: Ale, odbavuj sa na čom chceš gaštan.
Ja pracujem v Nemecku a mame v kolektive 3 Arabky/z toho 2 ortodoxne zahalene/ + sefka je stvrta a co sa tyka napriklad pitia alkoholu v praci, tak sa musime mat na pozore. Ked je aspon jedna z nich v sluzbe, tak sa neodvazime otvorit flasu sampanskeho a pripit si, ked ma niekto napr.narodeniny. Hned by bol z toho problem, ze sa v praci "pilo". A dalsia vec, co ma vytaca, ze ked su 2-3 spolu, tak bez problemov debatuju medzi sebou arabsky, vobec ich netrapi, ze je niekto dalsi v ich pritomnosti a moze sa citit neprijemne. Rusi alebo Chorvati si to nedovolia. Jedine ked su v miestnosti sami, alebo im poviem, nech sa kludne bavia vo svojej reci, ze mi to nevadi.
Tiez musela firma objednat extra uniformy s dlhymi rukavmi, lebo musia byt aj v praci zahalene a v civile pracovat je zakazane. Ja mam z toho zmiesane pocity. Keby dojdem napr. do Iranu pracovat, tak pochybujem, ze tam mozem pobehovat medzi domacimi moslimkami v kratkych rukavoch. Bud sa prisposobis, alebo tahaj spat, odkial si prisla.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Moslimske nabozenstvo je vo svojej vnutornej podstate netolerantne k druhym nabozenstvam a zvykom. Nanestastie demograficky vyvin jasne naznacuje, ze do cca 20 rokov sa Moslimovia v Europe stanu vyznamnou nabozenskou a nasledne politickou silou. Nieto proti tomu ziadneho realneho riesenia, uz je neskoro. A mozeme si byt isty, ze nebudu k nam taky zhovievavy aky sme boli my k nim.
Akonahle budu mat navrch, tak si uzakonia zakony ktore budu vyhovovat im, na ukor vsetkych ostatnych.
Bude to koniec starej Europy, ale tak uz to v zivote chodi, vid pad Rima a pod.
:!:
p.s. skuste sa niekedy prejst po mimocentralnych castiach Pariza alebo Londyna a vsimajte si ludi ktorych budete stretavat- budete dost prekvapeny.. :?

este by som dodal, ze nie som, ani som nikdy nebol pravicovo orientovany, len sa snazim interpretovat fakty.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak rozpraval som sa aj s pohode moslimami - problemom je ze extremistov v ich radoch je stale dost
Prílohy
muslimss[1].jpg
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Zeny v islamu
hughito
Redeemer
Redeemer

To video je samozrejme účelové, ale treba sa brániť akýmkoľvek vplyvom takéhoto, ortodoxného islamu v Európe. Žiadne ústupky, žiadne islamské právo šária, žiadne ich tradície, ktoré by narušovali tradície naše.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

To video je samozrejme účelové, ale treba sa brániť akýmkoľvek vplyvom takéhoto, ortodoxného islamu v Európe. Žiadne ústupky, žiadne islamské právo šária, žiadne ich tradície, ktoré by narušovali tradície naše.
To je veclku smiešne počuť od teba. pretože väčina tých čo sami seba nazývajú ľavičiari nevidí v multikulti nič zlé, práve naopak sanží sa o ešte väčšie zamorenie európy prisťahovalcami. Som zvedavý ako chceš v budúcnsoti moslimskej väčšine vysvetľovať že podľa demokracie nemajú právo aby ich väčšinové nábožentvo sa nestalo v štáte uznávaným. Naše tadície keď nás bude menšina nebudú nikoho zaujímať. Potom ti moslimovia povedia to isté, buď sa prispôsobíš alebo neprežiješ. Tam vedie tá tzv. ľavičiarská všeobecná "láska a sloboda", ktorá v skutočnsoti nieje ani láskou ani slobodou. Tak ako ľudia prijali židovský náhľad na spoločnosť a teda že zlaté teľa je najvyšší Boh, tak prijali aj židovský náhľad na slobodu. Sloboda je pre nich len to čo možu oni sami. Čím viac toho môžem, tým viac som slobodnejší. Neazujíma ma či tým neobmedzujem druhého. Pravidlá a zákony sú proti slobode. Presne okopírovaný židovský model.

Čo mňa ale najviac na tom hnevá je že európu dostanú bez boja všelijakí vandráci. O európu sa prelievala krv našich predkov potokmi a dnes sme ju len tak vydali. Je to napľutie na pamiatku našich predkov. Ale čo už treba s as tým zmieriť že zanedlho budeme vyznávať Islam.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja sa nezaraďujem do žiadnej škatuľky od ktorej by sa mali odvíjať moje názory. Proti prisťahovalcom nič nemám, som však proti tomu, aby sa iracionálne náboženské nezmysly tolerovali a dokonca vyvyšovali nad naše tradície či zaužívané systémy.

Čo sa týka tvojich demografických (hodila by sa tu predpona pseudo-) vedomostí, už viackrát som sa s k nim vyjadroval.

Podľa mňa nemusíš byť hneď taký skeptický a zúfalý - Európu zatiaľ nikto neobsadil a podľa mňa ani nikto neobsadí. A čo sa týka vyznávania náboženstva - ja odmietam akékoľvek, ako kresťanstvo, tak islam, tak judaizmus.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Europa tak ako ju pozname skoncila, zmenia /a uz aj ciastocne menia/ ju 3 veci:

1/niekolko nasobne vyssia porodnost obyvatelstva moslimskeho vierovyznania v Europe
2/emigracia z krajin sev. Afriky /vid problemy Talianska uz dnes/
3/pripojenie Turecka k EU a nasledne volny pohyb ich obyvatelstva + ich chabo strazene hranice
hughito
Redeemer
Redeemer

1/niekolko nasobne vyssia porodnost obyvatelstva moslimskeho vierovyznania v Europe
Odkiaľ vieš, že tá pôrododnosť bude takáto veľká ďalších 50 rokov ?
2/emigracia z krajin sev. Afriky /vid problemy Talianska uz dnes/
To isté. Odkiaľ vieš, že tá emigrácia bude pokračovať ešte dlho ? Teraz je špecifická situácia.
3/pripojenie Turecka k EU a nasledne volny pohyb ich obyvatelstva + ich chabo strazene hranice
Toto: http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/e ... id=1232942

Takže ešte raz: odkiaľ, vy demografi, viete predpovedať, aká bude situácia o 50 rokov ? Viete prt. Takže si nechajte svoje apokalyptické vízie na doma, lebo tieto predpovede majú len podporovať nacionalistické tendencie a najviac ich propagujú práve tieto sily. Čo by robili rôzni náckovia a ultranacionalisti bez dnešnej situácie, veď oni môžu tým moslimom čo sem prúdia ďakovať za aké také slovo. Bez tohto strašiaka by boli zaprdení v dierach.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Odkiaľ vieš, že tá pôrododnosť bude takáto veľká ďalších 50 rokov ?
maju na to vhodne podmienky
To isté. Odkiaľ vieš, že tá emigrácia bude pokračovať ešte dlho ? Teraz je špecifická situácia.
cim vacsia porodnost bude v Afrike, tym viac sa ich sem zacne tlacit, lebo budu vidiet, ze je sanca ze tu zostanu, budu sa spravat tak ako generacie pred nimi
Napísať odpoveď