Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Acer01
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa Acer01 »

Punkton taku chybu som urobil presne ja,... v novembri som kupil D5000 zo setakom a predvcerom D90... par objektivom uz mam sigma 70-300 atd ale niesu to AF-S (pre D5000) takze ich vyuzijem na D90...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

no ludia, mam dilemu... rozhodujem sa medzi nikonom D5100 a D90 a neviem si vybrat... na d5100 ma odrazda to, ze podporuje len AF-S objektivy, inac by bol fajn, hlavne ten displej sa hodi pri netradicnych uhloch. Zatial planujem k tomu kupit pevny 50mm 1.8 objektiv. Co si o tom myslite? Mam ist radsej do starsej D90, alebo novej D5100 za priblizne rovnaku cenu? :-/
xaxaxa
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa xaxaxa »

chlapec10 napísal:argumentovat vyber fotoaparatu rychlostou snimania videa? no neviem neviem...
ak chce fotak vyuzivat aj na tocenie videa tak ano, pretoze obrazovo iny rozdiel medzi fotakmi tejto (cca rovankej) urovne v podstate neuvidis - ani pri videu (dokonca ani pri fotkach).

//autoeditácia príspevku (14 Máj 2011, 17:35)
pevnu 1.8 kupis uz aj s AF, cize to ze D5100 nema zaostrovanie v tele ta nemusi trapit. Dnes je uz skor umenie kupit objektiv bez AF. 5100 je prdsa len vyvojovo novsi srroj (D90 ma uz 3 roky) a viacere veci su posunute dalej ako boli v D90. Ak mas velke ruky tak bacha, 5100 je skor mensi objemom ;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

nejak ti ale vypadol detajl ze D3100 ze ma autofocus pri video, a pri 550d ostrenie mas len manualne ;) co ani detajl neni, skor dolezita vec... pri toceni videa ;)

Rozdiel tam este mame nikon ma nizsi SUM resp lepsi AF...

Canon ma ale viac, 17 mpx oproti 14 nikonu..
Lukmasto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lukmasto »

zdravim pani,

poradili by ste mi prosim fotak tak okolo 100 eur, chcel by som aby mal stabilizaciu obrazu, a vedel nahravat video v hd. Myslite ze tento je dobry samsung st70 ? Alebo aky by ste si vy vybrali ?
Dakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Konečne sa mi uvoľnili nejaké finančné prostriedky, ktoré by som veľmi rád minul na novú zrkadlovku a nahradil starší ultrazoom Panasonic Lumix FZ18, na ktorom mi začína prekážať hlavne ten sprostý interný blesk bez možnosti rozšírenia o externý blesk a tiež dosť obmedzené hrátky s hĺbkou ostrosti.

Mal som vyhliadnutý Canon 550D s klasickým setom a k tomu blesk SpeedLite 430EX II, čo by mi akurát vyšlo do 1000€. Časom by som dokúpil statív, brašňu a podľa potreby ďalšie objektívy.

Lenže ako tu čítam, radšej doporučujete kúpiť D3100. Čo som zatiaľ tak z rýchlika videl, nízky šum pri vysokých ISO a AF pri videu sú pre mňa dosť podstatné výhody. Len teraz nemám vybratý žiadny blesk pre tento strojček.. čo by ste povedali na SB-700. Je o +/- 100€ drahší, ale zase D3100 je o +/- 100€ lacnejší, takže by sa to vyrovnalo.

Fotiť plánujem jednak prírodu, ale hlavne sa teším na rodinné oslavy, posedenia s kamarátmi, fotenie malých detí do rodinného albumu, nejaké detaily, kde by sa dala dobre využiť hĺbka ostrosti a iné zaujímavé veci, ktoré sa mi dostanú pred objektív aj za znížených svetelných podmienok (preto kvalitný blesk s možnosťami otáčania hlavy a dobrá kvalita pri vyššom ISO).

Aký máte názor na vybrané produkty a môj plán? Prípadne by ste mi doporučili teraz kúpiť lepší foťák a časom došetriť na blesk a ďalšie vymoženosti? :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sb-700 je super blesk ktory ti bude stacit na veeelmi dlho :)

co sa tyka hlbky ostrosti, tak nemaj velke ocakvania, lebo to je vec objektivu... a kit sklo, neni zrovna to najlepsie na hranie sa s DOF...

co sa tyka d3100 tak tiez super fotak, takze si myslim ze budes dlho spokojny
brm
Darca
Darca

Neočakávam zázraky, ale si myslím, že to určite bude omnoho lepšie aj s kitovým objektívom ako s ultrazoomom.. či? :)

Inak aký je rozdiel medzi:
Nikon D3100 + objektív 18-55 AF-S DX VR
http://www.pixmania.sk/sk/sk/6864196/ar ... dx-18.html
http://datacomp.sk/nikon-d3100-18-55-af ... 85290.html

Nikon NIKON D3100 + 18-55 II AF-S
http://www.pixmania.sk/sk/sk/8757421/ar ... -af-s.html
http://datacomp.sk/nikon-d3100-18-55-ii ... 85289.html

V čom sa tieto dva objektívy líšia?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

v rychlosti co som kukol, je rozdiel vo VR, teda stabilizacia objektivu, co sa urcite oplati mat.. zvysok neviem

ano, urcite to bude lepsie o niekolko tried ako ultrazoom, len som narazal na to ze na pracu s hlbkou ostrosti ten objektiv nebude naj...
brm
Darca
Darca

Som z toho celého už vážne jeleň, nenávidím rozhodovať sa pri kúpe medzi dvoma vecami! Inak čo by bolo lepšie?
D3100 + objektív 18-105
D5100 + objektív 18-55
Momentálne sa skôr prikláňam k druhej alternatíve, nemám problém si o 1-2 roky kúpiť nový objektív podľa požiadaviek, ktoré vzniknú v priebehu používania foťáku.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

z tychto dvoch, druhu moznost
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

D5100 + 18-105 ... sorry, ale je to tak
brm
Darca
Darca

Maki.. to verím, len tá cena je už trochu mimo... najlacnejšie som našiel v TPD za 811€ + 299€ za SB-700ku... fúúú! Ešte si to musím nechať prejsť hlavou.

http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=18212
http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=14742

Na druhú stranu, je to "iba" o 60€ drahšie. Vie niekto o nižšej cene za tieto vecičky? :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to skus porovnat na najnakup.sk,
brm
Darca
Darca

Veď práve tam som našiel TPD.. ;)

//objednané, som zvedavý, kedy to bude dostupné.. v obchodných podmienkach tvrdia do 4 týždňov!!! :shock:

///vraj mesiac až dva.. :shock: :shock: :shock: hľadám iné zdroje.. :)
K€NNY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K€NNY »

ja som dnes doniesol 3100 domov 8)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

brm napísal:Maki.. to verím, len tá cena je už trochu mimo... najlacnejšie som našiel v TPD za 811€ + 299€ za SB-700ku... fúúú! Ešte si to musím nechať prejsť hlavou.

http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=18212
http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=14742

Na druhú stranu, je to "iba" o 60€ drahšie. Vie niekto o nižšej cene za tieto vecičky? :)
fuuu, za tu cenu si uz mozes pomaly kupit pentax k5 kde uz blesk nepotrebujes ;)
blesk zabija atmosferu a na rodinne a party foto ti bude urcite stacit aj metz za 200 eur -> mas 100 eur na daku lacnu 50, aj ked na nikone 5x00 bez AF.

jak tak pozeram -> pentax k5+18-55 WR! za 1134, porozmyslaj aj nad tym -> to telo je uplne spicove, pocasiuvzdorne telo aj objektiv. oproti N5100 je posun asik o 3 levely hore.
Jasný, čistý optický hľadáčik so 100% zorného poľa -> mam doma, tak viem...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

blesk zabija atmosferu
Ale no :) ked blesk vies pouzivat(rozumej nepalim priamo na ludi) tak ti fotku vie prijemne doplnit

A ked by som zacinal s fotkou, tak ti poviem ze moje 1 dokupene prislusenstvo by bol blesk
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Dufam, ze si vzal objektiv ten 18-105, pretoze 18-55 je pre na vacsie vyuzitie katastrofa, aspon pre mna je to strsane maly rozsah.

zelovoc: Tak ako pise chlapec10, pokial vies blesk pouzit, tak sa neni coho bat. Ak ma pamat neklame, tak Kelby ma samostatnu knihu venovanu cisto bleskom. Niekto k bleskom tvrdi, ze naucit sa spravne ovladat blesk, tak to je vacsia veda ako naucit sa ovladat fotoaparat. Ked uz mam kupit blesk Metz, tak to uz radsej doplatim na SB-600 alebo rovno SB-700.

chlapec10: Kazdemu vyhovuje nieco ine, ak chces fotit sport (futbal, hokej, dostihy) alebo krajinu, tak ten blesk moc nevyuzijes. Podla fotiek, ktore sem hadzes, tak fotis skor akcie, party a tam je ten blesk nevyhnutnostou.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak, samozrejme, vtedy mi je blesk na nic, ja som hlavne reagoval na tvrdenie ze blesk kazi atmosferu....

a pri tom co brm napisal ze chce fotit si myslim ze blesk je viac nevyhnutnost ako potreba:
Fotiť plánujem jednak prírodu, ale hlavne sa teším na rodinné oslavy, posedenia s kamarátmi, fotenie malých detí do rodinného albumu, nejaké detaily, kde by sa dala dobre využiť hĺbka ostrosti a iné zaujímavé veci, ktoré sa mi dostanú pred objektív aj za znížených svetelných podmienok (preto kvalitný blesk s možnosťami otáčania hlavy a dobrá kvalita pri vyššom ISO).

PS: vzdy radsej externy ako zabudovany blesk,
Napísať odpoveď