ako otestovat LCD na notebooku bez notebooku?
ako otestovat LCD na notebooku bez notebooku?
Cawte .. robil som servis jedneho NTB tusim asus F3H ktory padol na zem a bol vylomeny pant na nom od lcd resp otrhnute od dosky.. tak som im to spravil ze si to napajaju na normalny CRT monitor .. vrchnu cast s LCD aj web kamerou teda komplet zatvaratelny kryt mi nechali .. chcel by som vediet ako by som ho odskusal ci je plne funkcny .. posledne viem ze obraz isiel ale podsvietenie nie lebo to bolo na tom konektore ktory vytrhlo pri pade.. chcem ho dako odskusat a v pripade funkcnosti predat
len teda to nemam ani kde napojit tak chcem poradit ci by sa to dalo dako inak odskusat
Re: ako otestovat LCD na notebooku bez notebooku?
Keď neišlo podsvietenie, tak ako vieš, že išieľ obraz?
Najjednoduchšie je to odskúšať na tom NB, ktorý si opravoval. Ako ináč?
Najjednoduchšie je to odskúšať na tom NB, ktorý si opravoval. Ako ináč?
Staci si posvietit na display nejakym svetlom,popr.dobre natocit oproti svetlu a vidis,ci obraz funguje,alebo nie.Aj ked nefunguje podsvietenie.
Vyskusat podsvietenie sa da-napojit ho z externeho zdroja.
Vyskusat podsvietenie sa da-napojit ho z externeho zdroja.
Píše, že má iba display, nie NB. Takže ho nemá kam napojiť. 
Podsvietenie displaya moze napojit z externeho zdroja.
Notebook nepotrebuje...
Notebook nepotrebuje...
Ešte raz. Má iba display z notebooku. Display je ten panel, na ktorý sa pozeráš, a čúhá z neho pružný plošný spoj, ktorý musí zapojiť do MB toho typu notebooku. Display dostal od majiteľa NB, pretrože mu nefungoval a pretože mu NB zapojil na klasický monitor Všetko toto napísal. Je to ťažké pochopiť? 
Pre pochopenie podstaty príspevku pridávam obrázok rozobratého NB s tým, že ten LCD panel je celkom hore v strede obrázku, a má práve iba toto.
Pre pochopenie podstaty príspevku pridávam obrázok rozobratého NB s tým, že ten LCD panel je celkom hore v strede obrázku, a má práve iba toto.
No neviem,kto tu ma problemy s chapanim...
Nech citam,ako citam vidim jedno
Pre pochopenie podstaty prispevku uvediem,ze cely pruzny spoj mozem uplne odstrihnut,ale to neznamena,ze po rozobrati samotneho displaya nedokazem napojit invertor napetim potrebnym na rozsvietenie sa CCFL trubic-pokial sa teda jedna o CCFL podsvietenie.Je to tazke pochopit
?
Nech citam,ako citam vidim jedno
Sice neviem co mu presne od akej dosky odtrhlo,ale pokial ma to co opisuje a co som som vyznacil v jeho citacii hrubym pismom,tak sa v tej casti nachadza aj podsvietenie.Pytal sa ako sa da vyskusat podsvietenie a ja som napisal,ze invertor je mozne napojit z externeho zdroja a tak ho odskusat.patex napísal:Cawte .. robil som servis jedneho NTB tusim asus F3H ktory padol na zem a bol vylomeny pant na nom od lcd resp otrhnute od dosky.. tak som im to spravil ze si to napajaju na normalny CRT monitor .. vrchnu cast s LCD aj web kamerou teda komplet zatvaratelny kryt mi nechali .. chcel by som vediet ako by som ho odskusal ci je plne funkcny .. posledne viem ze obraz isiel ale podsvietenie nie lebo to bolo na tom konektore ktory vytrhlo pri pade.. chcem ho dako odskusat a v pripade funkcnosti predatlen teda to nemam ani kde napojit tak chcem poradit ci by sa to dalo dako inak odskusat
Pre pochopenie podstaty prispevku uvediem,ze cely pruzny spoj mozem uplne odstrihnut,ale to neznamena,ze po rozobrati samotneho displaya nedokazem napojit invertor napetim potrebnym na rozsvietenie sa CCFL trubic-pokial sa teda jedna o CCFL podsvietenie.Je to tazke pochopit
Celkom zbytočná debata, treba osloviť servis Asus na odskúšanie.
Tá funkčnosť bola pred pádom na zem a odtrhhutím displaya od MB a nik nevie, čo to urobilo s LCD a jeho podsvietením. A následne odpočítať cenu odskúšania od možnej predajnej ceny a zisk? A kto to vlastne kúpi? Ceny sú aj na nete, a servis kupuje nové za VOC, medzinárodná distribúcia. A na doma to kto kúpi? Za 1 Euro? Ako atrapu do múzea? Aj v smetných dvoroch sú kompletné NB. Mám v dielni 2.
Zbytočná debata.
Tá funkčnosť bola pred pádom na zem a odtrhhutím displaya od MB a nik nevie, čo to urobilo s LCD a jeho podsvietením. A následne odpočítať cenu odskúšania od možnej predajnej ceny a zisk? A kto to vlastne kúpi? Ceny sú aj na nete, a servis kupuje nové za VOC, medzinárodná distribúcia. A na doma to kto kúpi? Za 1 Euro? Ako atrapu do múzea? Aj v smetných dvoroch sú kompletné NB. Mám v dielni 2.
Zbytočná debata.
No bavili sme sa o technickej stranke veci-o moznosti vyskusania podsvietenia displaya bez samotnej MB.
Ci to niekto dokaze,alebo nedokaze predat je mimo temu.
V kazdom pripade je dobre vediet,ci je to funkcy,alebo nefunkcny diplej.Ci uz ohladom moznosti pouzitia ako nahradneho dielu,alebo aj predaja...
Ci to niekto dokaze,alebo nedokaze predat je mimo temu.
V kazdom pripade je dobre vediet,ci je to funkcy,alebo nefunkcny diplej.Ci uz ohladom moznosti pouzitia ako nahradneho dielu,alebo aj predaja...
Mam vlastne toto .. pravy konektor bol zapojeny ten otrhnuty nebol a displej zobrazoval ale podsvietenie neslo .. tak si myslim ze konektor od podsvietenia bol ten nalavo ten otrhnuty ..Na povodnom NTB to neodskusam lebo tam to je doslova odlomene od plosneho spoju zakladnej dosky ..
A ci je to predajne ?? urcite ano ak to je funkcne tak je vela ludi ktorym po pade NTB praskol displej..
A ci je to predajne ?? urcite ano ak to je funkcne tak je vela ludi ktorym po pade NTB praskol displej..
Riadenie displaya je práve to odtrhnuté. Ide o ohybný plošný spoj pre riadenie LCD. Na podsvietenie stačia dva kontakty, čiže ten naľavo.
Poškodenie riadenia displayiov vzniká po určitej dobe pri sklápaniu a otváraniu LCD panela, a jeho oprava? Po domácky je to pre odborníka, a popri hodinovej robote isto prevýši cenu nového displayia. Ja to viem, a aj tak to nerobím. Je to príliš prácne, a nik to nevie zaplatiť. DTTO aj atramentové tlačiarne, tam tiež odchádzajú tie namáhané spoje od tlačových hláv ohybom. Niekde v pivnici to mám, ale neoplatí sa to hľadať a scanovať.
Nemám servisnú dokumentáciu a nemám čas rozoberať funkčný panel, čo tam je ešte iného na riadenie náchylné na pád z výšky cca 1 meter.
Dodaj kvalitnejšie foto tohto, tam je problém. Biely konektor aj zo strany LCD. Respektive aj z protikusu v NB.
Poškodenie riadenia displayiov vzniká po určitej dobe pri sklápaniu a otváraniu LCD panela, a jeho oprava? Po domácky je to pre odborníka, a popri hodinovej robote isto prevýši cenu nového displayia. Ja to viem, a aj tak to nerobím. Je to príliš prácne, a nik to nevie zaplatiť. DTTO aj atramentové tlačiarne, tam tiež odchádzajú tie namáhané spoje od tlačových hláv ohybom. Niekde v pivnici to mám, ale neoplatí sa to hľadať a scanovať.
Nemám servisnú dokumentáciu a nemám čas rozoberať funkčný panel, čo tam je ešte iného na riadenie náchylné na pád z výšky cca 1 meter.
Dodaj kvalitnejšie foto tohto, tam je problém. Biely konektor aj zo strany LCD. Respektive aj z protikusu v NB.
tak proti kus nemam ale vlastne ten kde je to R na foto ten bol OK a ten druhy co bol vytrhnuty tak bol vlastne vytrhnuty az tak ze biely konektor kde sa toto z displeja zasuvalo bolo otrhnute uplne od dosky este aj s vrstvou toho kupraxidu ci s coho to robia teraz ..
inak co mam oco stari asus tak ten ma rovnake konektory na zapojenie ale displej ma uplne iny .. a nesiel ani zapnut ked som tam tieto zapojil .. zjavne to bude inak pozapajane vnutry
inak co mam oco stari asus tak ten ma rovnake konektory na zapojenie ale displej ma uplne iny .. a nesiel ani zapnut ked som tam tieto zapojil .. zjavne to bude inak pozapajane vnutry
Podľa snímkov to vyzerá dobre, a aj text ukazuje, že došlo ku poškodeniu pripojenia na MB. Takže azda ešte problém s podsvietením /kto a za koľko to urobí/, a aj odskúšanie na danom type NB. Predsa len si to každá firma robieva po svojom.
no rozmyslal som ze by to slo odskusat jedine tak ze rozobrat to az priamo po hlavny konektor co ide na LCD tie 24 ci kolko pinove su .. a tak isto rozobrat moj funkcny HP lebo displej maju rovnaky aj rozlisenim .. tak napriamo keby to napojim by to isto tak islo .. len teda sa mi nechce tolko rozoberat ..
Pochybujem, že by HP malo rovnaký NB LCD ako ASUS. Konkurencia nepustí, normalizácia žiadna. Iba kšeft, a drahé náhradné diely a servis.