Problem so zdrojom.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
draculla
Amateur
Amateur

Problem so zdrojom.

Príspevok od používateľa draculla »

Cawte. Vcera som dal do compu miesto 1GB 5GB RAM + pretaktoval procesor AMD Phenom X3 Triple-Core 8450 z 2.1GHz na 3.4 a dako mi huci zdroj a ide stade velmo teply vzduch xD

Moja zostava:
RAM : Kingston 4GB(KIT 2x2GB) 800MHz + AData 1GB 250MHz ( stara RAM )
Procesor: AMD Phenom X3 Triple-Core 8450 2.1GHz socket AM2+
Grafika: ATI Radeon HD4350 1GB
Doska: ASRock ALiveNF6G-GLAN (CPUSocket)
HDD: Western Digital WDC WD400JB-00ENA0 (PATA) 40GB ( idem dokupit SATA II 500GB )
Zdroj: Unknown - 280V

Dufam ze poradite ci sa mam bat o vybuch alebo odpalenie dakeho komponentu I:- )
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Problem so zdrojom.

Príspevok od používateľa jarda.j »

RAM by nemala vadiť, iba pre XP je o ničom nad cca 3 GB, ale to pretaktovanie je nezvyčajné, čudujem sa, že to nabehlo.

Tú starú RAM daj preč. A zo zvyšku urob RAM disk. A daj silnejší zdroj, píšeš 280V, ale azda máš na mysli 250 W. Daj alespoň 400 W.
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sapo »

Ako píše jarda. 32bit XP zoberie max 3.25gb RAM. Aby si využil 5GB, tak musíš mať 64bit OS...
Je normálne že ti zdroj huči a že ti z neho ide teplý vzduch. Ten zdroj je v záťaži (možno aj v 90%-tnom). A ozaj. to že tam je napísané 280w nemusí byť vôbec pravda. Reálne môže mať kľudne 200-220w. Je to celkom bežná záležitosť čo sa týka takýchto no-name zdrojov.
Či sa máš o niečo báť? Áno máš. Ak Ti na tom PC záleží, tak okamžite vymeň zdroj. Totižto ten zdroj to nemusí vydržať a môže sa pokaziť. A pozor, nebol by to prvý prípad, keby odpálil aj ostatné komponenty. (MoBo).

Doporučujem Ti čo najrýchlejšiu výmenu zdroja.
draculla
Amateur
Amateur

Tu RAM som kupoval kvoli tomu ze som mal WIndows 7 pred preinstalovanim. Teraz mam zatial win XP lebo nemam miesto na WIN7 + aktualizacie ale ked kupim HDD tak si dam zase WIN7. Zdroj mam 280W a zacal sa mi prehrievat a vypina mi comp kazdych 10 min.

A RAM potrebujem lebo hram WoW: Cataclysm a ten potrebuje minimalne 2GB RAM a WIN7 mi bral 98% s 1GB RAM cize ked to tak berem tak win7 (zatazuje) 1GB Ram. Len stale mi seka WoW neviem cim to bude vymenil som uz vsetky komponenty okrem zdroja a HDD a dosky ( doska DDR2 co ma viac nez 2 sloty na RAM a je na AMD procesory neexistuje takze mi bude muset postacit tato). Ale uvazoval som ze kupim lepsiu grafiku aspon ATI Radeon HD 5570 1GB

Idem kupit o mesiac:
chladenie na procak: http://www.alza.sk/chlazeni/na-procesor ... 135346.htm
Zdroj: http://www.alza.sk/skrinky-a-zdroje/zdr ... d47899.htm

Bude stacit? xD

Info o zdroji co tam je napisane xD : PREMIER MODEL:LC-B300ATX, Voltage: 115V - 230V Frequency: 60-50Hz
MAX. 280W
FOTO z netu: http://pc.bazos.sk/inzerat/7953111/kupi ... -na-PC.php
Sapo
Addict
Addict

draculla napísal:doska DDR2 co ma viac nez 2 sloty na RAM a je na AMD procesory neexistuje
Ale existuje. Ja jednu mám. Gigabyte M720-US3, no už sa asi nepredáva...

Zdroj kúp nejaký 400w, ale iba značky Enermax, Corsair, Seasonic, Fortron, Be Quiet!, Zalman.
Eurocase je sračka, kúp radšej 400w Fortron. Tie nie sú až také drahé. Pozeraj po zdroji čo má 80+% účinnosť.
Grafika radšej nVidia GeForce GT240.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

draculla napísal:Tu RAM som kupoval kvoli tomu ze som mal WIndows 7 pred preinstalovanim. Teraz mam zatial win XP lebo nemam miesto na WIN7 + aktualizacie ale ked kupim HDD tak si dam zase WIN7. Zdroj mam 280W a zacal sa mi prehrievat a vypina mi comp kazdych 10 min.

A RAM potrebujem lebo hram WoW: Cataclysm a ten potrebuje minimalne 2GB RAM a WIN7 mi bral 98% s 1GB RAM cize ked to tak berem tak win7 (zatazuje) 1GB Ram. Len stale mi seka WoW neviem cim to bude vymenil som uz vsetky komponenty okrem zdroja a HDD a dosky ( doska DDR2 co ma viac nez 2 sloty na RAM a je na AMD procesory neexistuje takze mi bude muset postacit tato). Ale uvazoval som ze kupim lepsiu grafiku aspon ATI Radeon HD 5570 1GB

Idem kupit o mesiac:
chladenie na procak: http://www.alza.sk/chlazeni/na-procesor ... 135346.htm
Zdroj: http://www.alza.sk/skrinky-a-zdroje/zdr ... d47899.htm

Bude stacit? xD

Info o zdroji co tam je napisane xD : PREMIER MODEL:LC-B300ATX, Voltage: 115V - 230V Frequency: 60-50Hz
MAX. 280W
FOTO z netu: http://pc.bazos.sk/inzerat/7953111/kupi ... -na-PC.php
zdroj má byť max. 280W? máš to v inzeráte
draculla
Amateur
Amateur

Nie :D to som nasiel jeho FOTO z dakeho inzeratu XD lebo sa uz nevyraba aby som vam ho skopiroval s dakejo obchodu. a ludia ja asi idem kupit este graficku kartu na ktorej mi wowko pojde na plne detaily v pohode je to uplna pecka a sialena cena za taku grafiku.
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... #popis-tab

Idem kupit zdroj a toto tu.

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2011, 22:51)
Viete ja mam problem este aj taky ze tato grafika bude podla mna rychlo vypredana a preto o mesiac ju chcem co najrychlejsie kupit no nwm ci mi mama da tolko penazy aj na zdroj aj grafiku zaroven. Viete keby som kupil len grafiku tak zdroj caka ista smrt xD ved teraz ledva ide a ni este 2GB grafiku tam dat. Ja uz neviem. Ta grafika je pecka a chcem konecne hrat WoW bez jedineho lagu.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

:lol: grafika nezáleži na tom že či je 2GB alebo 10GB :lol: a pochybujem že bude vypredaná :lol: keď teraz majú 11ks a nikto nekupuje :lol:
Sapo
Addict
Addict

Ach bože. :nono:
draculla
Amateur
Amateur

no kupim zdroj no neviem ktory :D A ta moja grafika ma zbernicu len 64-bitovu a priepustnost dat ma len 8GB/s
a tato ma 128-bitovu zbernicu takze neviem ako. Teraz mam na wowku na full detailoch FPS 8-15 a to je strasne malo. jediny problem bude grafika lebo troj jadrovy procak a 5GB RAM je dost na wow

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 12:23)
Takze dalsi problem a neviem co s tym. Takze mam 5GB RAM ked kuknem kolko majuspolu MHz tak je to dake divne. ukazuje ze maju frekvenciu 290MHz. Najprv som si myslel, ze je to stou starou RAM co mala tolko frekvencie a ze mi ich brdzi no vybral som ju von a mam teraz 4GB a frekvencia je stale 290. Ako to je mozne ked RAMky maju frekvenciu 800MHz
Napísať odpoveď