mrzne pc
-
vladko3007
Medium Expert
mrzne pc
Čaute vie mi niekto poradiť vymenila som chladič na procesor a od vtedy mi mrzne pc teploty mam 37°C na procesoru.
A dakedy ma problém aj naštartovať win.A mrzne nie vždy dakedy ide týždeň bez problémov a dakedy zamrzne aj tri razy za deň a musím dať tvrdý reštart.Neviem kde môže biť chyba.
A dakedy ma problém aj naštartovať win.A mrzne nie vždy dakedy ide týždeň bez problémov a dakedy zamrzne aj tri razy za deň a musím dať tvrdý reštart.Neviem kde môže biť chyba.
Re: mrzne pc
Nevyzerá to na súvislosť s chladičom, teplota je až moc dobrá. Nerobila si súbežne niečo iného? A test na viry a inú pliagu?
-
vladko3007
Medium Expert
Mal som ho komplet rozobratý lebo som ho vysával.Víry nie lebo keď mi to urobilo par krát tak som preinštaloval win.A už som zufali.
To si nenapísal/a. Takže odkontroluj všetko. Teplotou to nebude. A porucha je nahodilá, takže na HW to nevyzerá. Tipujem SW. Odkontroluj aj nastavenie BIOS.
-
vikko78
Medium Professional
skus ešte otestovať ramky memtestom.
-
vladko3007
Medium Expert
A ja neviem aké majú biť nastavenia v Biose tak sa až nevyznám v PC.Skusím tie ramky
Majú byť také, ktoré sú v možnostiach HW. Daj default, ulož a meň to, čo potrebuješ s uložením a reštartom, jednotlivo a s rozmyslom. A pozor na pretaktovávanie, tam bývajú problémy. A skúšaj to následne s využitím PC na doraz, ale je to náročné na čas. Lebo píšeš, že to aj týždeň ide dobre. A to na HW nevyzerá.
-
vladko3007
Medium Expert
ok skusim potom sa ozvem
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
podobny problem ako pises som mal v zime z jednym starsim PC tiez obcas siel v kuse a nic a obcas behom hodiny 3x freez. Skusal som vsetko precistit skusil vymenit VGA kedze jediny pridavny HW a stale problem pretrvaval nakoniec som zistil ze to bolo koli USB WiFi karte. :-/ odkedy som ju dal fuc a zatiahol normal kabel tak pol roka ide bez problemov. Cize moze to byt aj daco v USB
. Stretol som sa napr s jednou tlaciarnou od HP ktora ked bola spustena skor ako PC tak adko blokovala bootovanie PC
USB občas robieva problémy aj na stolových PC, radšej cez HUB, a pri štarte PC bez neho. A po štarte dať HUB s ostatným do USB portu. Ale ja mám rovnakú MB, a nerobí mi to, tak neviem. 
-
vladko3007
Medium Expert
od vtedy čo som písal my zmrzol tri krát.A teraz pred desiatimi minútami som nič nerobil s pc a on sám sa reštartoval vyhodilo tu čiernu obrazovku a dole napísané ctrl+alt+delete hardisk error potom som porúšal káble v pc a reštartol a zas ide čo to môže bit?
Treba napísať viac.
Výkon zdroja? Otáčky ventilátora? Zanesenie prachom?
HDD USB?
Teplota procesora? /BIOS/ a otáčky ventilátora? Zabesenie prachom?
Teplota CHIP a otáčky ventilátora? /BIOS/ Zanesenie prachom?
Úrovne napájania zo zdroja? /BIOS/
DTTO VGA?
Výkon zdroja? Otáčky ventilátora? Zanesenie prachom?
HDD USB?
Teplota procesora? /BIOS/ a otáčky ventilátora? Zabesenie prachom?
Teplota CHIP a otáčky ventilátora? /BIOS/ Zanesenie prachom?
Úrovne napájania zo zdroja? /BIOS/
DTTO VGA?
-
vladko3007
Medium Expert
Zanesene prachom nemam som si isty.Zdroj mam 500w. A ako mam zistit otačky ventilatorov?
V BIOS alebo SW, je ich viac, trebárs aj Sisoft Sandra na nete.
-
vladko3007
Medium Expert
-
vikko78
Medium Professional
stiahni si HD tune a otestuj si HDD. ten hitachi má vysokú teplotu...na ktorom hdd máš system?
Test neuškodí, ale 47 stupňov je v pohode.
-
vladko3007
Medium Expert
System mam na segate.Ja neviem doteraz my to nerobilo