ASRock - XFast USB

Informácie o software, ankety...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

ASRock - XFast USB

Príspevok od používateľa Hensym »

Zdravím, ASRock nedávno vypustil utilitku XFast USB. Ktorá zvyšuje rýchlosť zápisu a čítania USB 2.0 a 3.0 o veľké percentá. Sám som to na USB2.0 vyskúšal. Prenášal som 2x pred inštaláciou utility, a potom 2x po pri zapnutom XFast USB. Každý krát ten istý súbor, každý krát z HDD na USB. Všetko bolo vypnuté, takže bežal len TotalCmd a jeho prenos. Výsledok?

Pred inštaláciou XFast USB:
1. pokus: 4min 35sek
2. pokus: 4min 41sek

Po inštalácií XFast USB a zapnutom móde Turbo:
1. pokus: 2min 57sek
2. pokus: 3min 2sek

Takže nárast rýchlosti o vyše 40%. Išlo o ISO súbor, ktorý na veľkosti nestratil po prenose ani jeden kb, a bol plne použitelný na druhom PC, takže nedošlo k jeho poškodeniu.

Prečo som ale založil túto tému? Rád by som vedel, ako to funguje, a prípadne, či je to nebezpečné pre USB klúče, či to znižuje ich životnosť, atď... Dík :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: ASRock - XFast USB

Príspevok od používateľa jarda.j »

Vďaka, nevedel som o tom. Ešte keby to bolo aj na Linux. W nemusím. Takže iba zálohovanie na USB HDD z W bez pripojeného netu.
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Denco »

Zaujímavé, ešte som o tom nepočul. Určite to skúsim.
Btw jarda, neprehánaj to s tým Winom a vírusmy :D
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Udržiavam veľa počítačov, a moje zásahy sú cez 99 percent práve problémy s pliagou. Nenásilne urobím klientovi dualboot, predvediem, a po čase mi volá iba na likvidáciu Win, a na spoločenské posedenie. A potom už len na spoločenské posedenie, lebo konečne už nič zo SW neblbne. :D

A dokonca som aj dieťa /13 ročné/ nenásilne odnaučil hrám a warezu, keď zlikvidovalo mame účtovnictvo a videlo, čo a ako dľho s tým robím, aby som to dal do kopy. A už ide iba z Linuxu a nechce o Win ani počuť. :)
Napísať odpoveď