Smerovanie IP
Smerovanie IP
Zdravím páni, mám taký menší problém...Mám tlačiaren, ktorá funguje vo vnútornej sieti ked je zapnutý dhcp tak jej priradí napr. (192.168.1.5)..ostatné ip rozhádže normálne a všetko funguje...ale ak sa náhodou tlačiaren vypne tak tá ip čo bola priradená tej tlačiarni expiruje a je priradená inému pc, lenže problém je v tom že tá tlačiaren chce fungovať stále na tej 192.168.1.5 a ona je obsadené, čiže kolidujú a padá sieť...
nevie mi niekto poradiť, čo by som s tým mohol spraviť?
Re: Smerovanie IP
Máš tlačiareň na routri/switchi, alebo na print servri? Máš tam server? Tak sa to robieva.
Na routri (ak sa ten šmejd od t-comu tak dá nazvať)...
A nemáš v tej sieti žiadnen server, na ktorý by si tu tlačiareň napojil?
Zrovna v tej sieti nie...mám na druhej printový server a tam to ide v pohode...len problem je, že tá firma resp. inštitucia už nechce dávať peniaze na print server..
Tak to daj na stanicu, ktorá je stále zapnutá, alebo ktorá sa zapína ako prvá, a daj sdieľanie tlačiarne.
neda sa mac adresa tlaciarne priamo priradit ip?
ako pise "beardie" - vytvor na routri staticky lease pre tlaciaren podla jej MAC adresy. Pripadne nastav v tlaciarni staticky adresu!
imho nedá, respektíve som nič také v tom d-linku nenašiel, myslím ale ,že vigor by to mohol mať len už neviem presne ako sa táto featurka volá...