Minecraft

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
opo32
Light Expert
Light Expert

Re: Minecraft

Príspevok od používateľa opo32 »

Jo to je update na 1.6 by mal byť dnes alebo včera :)
Ovecka
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ovecka »

Inak sa mi zda ze je omnhoho narocnejsia na server :/ a mapy z 1.5 strasne laguju :/
felko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa felko »

lidí potrebujem poradit.... uz dlhsiu dobu som hral singleplayer na verzii 1,5...a dnes jak som si ju spustil tak mi hned stiahol verziu 1,6...lenže! za 1. zmyzli mi všetky moje savy:( ale ok to by som prežil..ale s*rie ma to že mi začala celá hra hra lagovať...asi každé tri sekundi mi to lagne na asi dve sekundy..a sa to nedá hrať...neviem prečo mi to robí..vedel by mi niekdo pls poradit?
Nexus1903
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Nexus1903 »

felko napísal:lidí potrebujem poradit.... uz dlhsiu dobu som hral singleplayer na verzii 1,5...a dnes jak som si ju spustil tak mi hned stiahol verziu 1,6...lenže! za 1. zmyzli mi všetky moje savy:( ale ok to by som prežil..ale s*rie ma to že mi začala celá hra hra lagovať...asi každé tri sekundi mi to lagne na asi dve sekundy..a sa to nedá hrať...neviem prečo mi to robí..vedel by mi niekdo pls poradit?
No ak ti zmizol save, skús toto:
http://www.hojko.com/post1622106.html#p1622106
ohľadom sekania, ESC - Options, Video a nastaviť (ak nemáš):
Graphic - Fast
Render distance - normal
Bobbing - off
Smooth light - off
Advanced OpenGL - off
ďalej skús púšťať MC keď nič iné nebeží (prehliadač, antivirák), ak dačo, napíš, dakto snáď už poradí
felko
Light Expert
Light Expert

tie nadstavenia grafiky som už skušal všetky možné ale stále mi to seká...ale nepáči sa mi to že mi to seká aj original na minecraft.net stránke(tam kde maju tu hru na vyskusanie)....aj javu som skusal preinstalovat no stále nic:(
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

mc je jedina hra, kde je update utrpenim, ja si neviem predstavit aky musia mat v tej hre doje*** kod, ale pravidelne na jednu pridanu vec ci jeden fix pripada nasledne 5 bugov....
TeaPack
Star
Star

Príspevok od používateľa TeaPack »

Aj mne to updatlo automaticky ale tam myslim ze zo zlozky staci vymazat jvwar.jar ci ako sa to vola a nespustat cez odkaz na Minecraft+updater lebo bude stale robi aktualizacie
felko
Light Expert
Light Expert

ok jako mne nevadi ze to updatlo...mne vadí to že mi to laguje jak svina a neviem preco..a popri tom tu hru maju odomna este dvaja kamaráti a moj brat a setkym to v pohode ide len mne to blbne:(...prosím nejaké riešenie alebo aspon radu:/
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nerobis ty nahodou server?

este ku MC, na MC fore ma najviac dojimaju ludia co dokazu neustale obhajovat MC a notcha, aj ked hadam kazdemu polo inteligentovy musi byt jasne, ze notch dosiera hru a nema na to aby ju vobec niekedy dokoncil !

a tie argumenty "ved to je beta" do boha, ktoru hru si kedy ludia kupovali v stave beta za 15€ ?

podla wiki: It passed a million units sold on January 12, 2011,[8][9] less than a month after reaching Beta. By April 23, 2011, the game had sold 2 million units

neviem ci od zaciatku hra stala 15€ tak dam, ze stala 10€
2,000,000 x 10 = 20,000,000 € (slovom pre pomalsie chapajucich dvadsat milionov eur !)

kde dal tie peniaze preboha ? do hry? urcite nie
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Fortune, každopádne z mc stále ostáva jeden z jedinečných kúskov, ktoré sú predsa len nejak funkčné a 15 eur za takto rozsiahlu a velice kreatívnu hru nie je až tak veľa.
Hrám to teraz na ntb ktorý nie je moc výkonný a nakoľko som zalieval tunel, nenormálne mi to v ňom laguje. Bude to pravdpeodobne tou vodou a lávou ktorá je v ňom použitá tiež.
Som veľmi zvedavý či bude výsledok rovnaký na omnoho výkonnejšom PC, čo sa dozviem tento víkend.
Čo vadí tebe na MC tak silne, že si sa takto vytočil?

PS: počítaj s tým, že som obyčajný "raz za čas" hráč MC s "neoriginálom", takže si len ťažím a staviam nejaký konštrukcie, žiadne brutálne schémy neviem čoho, takže do MC až tak nevidím. To čo tam mám mi však stačí.
Nexus1903
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Nexus1903 »

felko napísal:ok jako mne nevadi ze to updatlo...mne vadí to že mi to laguje jak svina a neviem preco..a popri tom tu hru maju odomna este dvaja kamaráti a moj brat a setkym to v pohode ide len mne to blbne:(...prosím nejaké riešenie alebo aspon radu:/
Skús hru downgrade-ovať na verziu 1.5_1, stačí nahradiť minecraft.jar v zložke minecraft
minecraft.jar si stiahni z prílohy, je to verzia z Mac-u ale mala by fungovať.

8)
Prílohy
mc_1.5_1.zip
minecraft.jar verzia 1.5_1 (from mac)
(1.26 MiB) 80 stiahnutí
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

lekoklatik napísal:Fortune, každopádne z mc stále ostáva jeden z jedinečných kúskov, ktoré sú predsa len nejak funkčné a 15 eur za takto rozsiahlu a velice kreatívnu hru nie je až tak veľa.
Hrám to teraz na ntb ktorý nie je moc výkonný a nakoľko som zalieval tunel, nenormálne mi to v ňom laguje. Bude to pravdpeodobne tou vodou a lávou ktorá je v ňom použitá tiež.
Som veľmi zvedavý či bude výsledok rovnaký na omnoho výkonnejšom PC, čo sa dozviem tento víkend.
Čo vadí tebe na MC tak silne, že si sa takto vytočil?

PS: počítaj s tým, že som obyčajný "raz za čas" hráč MC s "neoriginálom", takže si len ťažím a staviam nejaký konštrukcie, žiadne brutálne schémy neviem čoho, takže do MC až tak nevidím. To čo tam mám mi však stačí.
to mi vadi, ze hlavny pan programator guru notch funguje systemom ktory ti popisem troska inak ako priamo na hre, aby si si vedel obraznejsie predstavit ako sa mu dari "vylepsovat" hru

mamka ta poziada aby si pribil do steny klinec lebo si tam chce zavesit ozdobu, ty pribijes klinec pritom orypes stenu, rozbijes zrkadlo, strhnes omietku a spadnu nastenne hodiny, asi tak vyzera posledny update 1.6 teda 1.6.1 teda 1.6.2 teda 1.6.3 teda 1.6.4 teda...

mne sa minecraft strasne paci, hram to vo velkom, ale akonahle vyjde update tak sa clovek netesi, ale akurat tak zistuje co sa zasa dosralo, mne vadi to, ze ten clovek pracuje totalne nekoncepcne a velmi velmi ho upodozrievam, ze zdrojovy kod je jeden bordel na dvadsiatu piatu, to ako pri 1.5 dodal do hry vlka, ale zrazu zahadne neslo kraftit 3 ine veci, ako je to mozne? ako je mozne, ze prida vec A a nejde vec XYZ ?
erik25
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa erik25 »

Ved notch slubil ze uvolnu kod hry ked sa uz nebude predavat tak potom sa uvidi ci v tom ma bordel :D
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

tak to nehraj ... jesus,,, mat tvoje problemy
je to beta, preto sa vzdy daco poserie, ked tam nieco prida/zmeni. stazuj sa, ked to bude final
craftak
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa craftak »

hey že prečo my teraz nejde urobiť server? cez canarymod ... dám načítavať server a ono to vypíše niečo že mam vymazať zložku no poznatkový blok version.text ked som to vymazal niečo iba vyskočilo ono je to divné... a stiahol som si patch 1.5 a nejde to kks.. nechapem
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

vyser sa na to keď to nevieš. Máš pocit že ťa bude niekto vodiť za ručičku pri každom probléme keď u teba je problém na dennom poriadku?
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Minecraft

Príspevok od používateľa krankenwagen »

lekoklatik - presne tak.. Preco si proste nenajdes nejaky cracknuty
server, ktory ta bude bavit a mas pokoj.. Alebo sa potrebujes vychvalovat pred tvojimi 13 rocnymi kamaratmi, ze mas "server"?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Dnes sme skúšali rozbehnúť MC cez Hamachi podľa jedného návodu na nete:
Spoiler
1. Stiahnite si Hamachi.
Kód:
http://www.hamachi.cz/downloads/Hamachi ... 2.5-cz.exe
2. Nainštalujte(postupujte podľa inštrukcií.
3. Stiahnite si Multiplayer clienta.
Kód:
http://www.upnito.sk/subor/f242c9a8580b ... 0c7bb.html
4. Vytvorte si zložku (hocikde), napríklad Minecraft MULTIPLAYER
5. Nakopírujte tam MPClienta.
6. Spustite.
7. Keď sa v ňom všetko dorobím čiže vám napíše
Citácia
[INFO] Done! For help, type "help" or "?"
8. Napíšte tam Stop.
-8.5 Potom si stiahnite server proxy a dajte do zložky so serverom
Kód:
http://mineshafter.appspot.com/download ... lsZRjC2xMM
9. V zložke Minecraft MULTIPLAYER sa vám vytvorili nejaké veci, spustite server.properties, cez notepad, alebo iný textový editor.
10. Všetko zmažte(až na dátum) a dajte tam
Citácia

level-name=world
hellworld=false
spawn-monsters=true (ak chcete mať príšery)
online-mode=false
spawn-animals=true
max-players=20
server-ip= [vaša Hamachi IP]
pvp=false
server-port=25565
verify-names=false

11. V Hamachi kliknite na taký trojuholník v pravom doľnom rohu a dajte Vytvoriť sieť.
12. Napíšte meno a heslo siete napríklad
Kód:
Minecraft Sieť
Kód:
123
13. Potom nakopírujte svoji IP do server.properties (ak ste ešte nie), zvyčajne niečo ako 5.xxx.xxx.xx
14. Vaši kamaráti sa potom už iba pripoja na
Kód:
Minecraft Sieť
Kód:
123
15. Spustite server.
16. Spustite mineshafter-server kilenta.
17. Prihláste sa pod Minecraft.net účtom.
18. Dajte MP, v menu.
19. Vpíšte svoju hamachi IP.
20. STE TAM
21. Vaši kamaráti tiež iba vpíšu vašu hamachi ip
Všetko som spravil, no keď už priamo v hre vypisujeme IP adresu, napíše Error: End of Stream, a samotný klient napíše "Disconnected". Taktiež neviem či som správne pochopil kroku 15 a 16. V kroku 15 mám spustiť súbor minecraft_server.jar, a v ďalšom mineshafter_server.jar? Totiž ten prvý súbor naloaduje, ale pri druhom hneď napíše, že na aktuálnom porte už jeden server beží, nebude chyba v tom, že som to zle pochopil?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Dnes som narazil na toto a hoci MC nehravam, pripada mi to ako skvely vykon :)

http://www.minecraftforum.net/topic/335 ... t-quality/
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tak to je paráda. Už sťahujem mapu a idem si to pozrieť "naživo". :)
Napísať odpoveď