zla kvalita obrazu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
xixo22
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: zla kvalita obrazu

Príspevok od používateľa xixo22 »

http://www.alza.sk/22-led-lg-m2280d-pz-d170688.htm
cize tym analogom myslia DVB-C?

edit: na jednej stranke len ze ma tv-tuner na druhej ze nema dvb-c na tretej ze ma...najlepsie kazdy inac napisat aby z toho clovek bol co najmensi debil :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

DVB-C ma, ale nie je v našich končinach (ČR, SR, POL...) oficialne podporovany, preto sa neuvadza. A neuvadza sa ani na oficialnej stranke LG. Pri ladeni je treba nastaviť inu krajinu. Napr. Švedsko, Finsko... aby tie programy naladil. Takže je celkom možne že ma aj digital, ale kvôli tomu to nevie naladiť. Aj keď to by asi nekorešpondovalo s tym zlym obrazom. I keď kto vie aku kvalitu ma ten Telekom. Ale za skušku človek nič neda. Preto ti Milan odporučam pred ladenim nastaviť niektoru z tychto krajin a skusiť to takto.

Ak z toho mudry človek nechce byť debil, pozrie sa do manualu, ktory maju všetci vyrobcovia k všetkym produktom a modelom na svojej oficialnej stranke. Vtedy v tom budeš mať jasno.
xixo22
Star
Star

ono skor u nas ho asi ani nevyuzije kedze ako citam je vo forme PCMCIA karty pricom u nas vacsina providerov poskytujucich sluzby cez DVB-C dodava svoj set-top box
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

To vobec nie je pravda. STB sa dodava k DVB-T spolu so smart kartou na dekodovanie. My mame doma DVB-C cez CI modul (Common Interface), v ktorom je tiez smart karta, akurat ze takato zalezitost stoji €60 v UPC. Ma to ale vela vyhod - dostanes automaticky vsetky HD kanaly, pouzivas len jeden ovladac, teda ti netreba jeden od telky a jeden od STB kde volis kanaly a pod., aj SD kanaly maju velmi dobry obraz, kedze signal neprechadza cez ziadnu cinsku zlepeninu...
xixo22
Star
Star

som na upc stranke a nejak tam vidim len same set-top boxy skus mi dat odkaz na ten ich modul

edit:ok nasiel som ze aj satro maju v ponuke toto riesenie ale aj tak to u nas si myslim ze nie je az tak rozsirene mat PCMCIA slot na telke + vacsina ludi aj tak siahne po par eurovej alternative v podobe set-top boxu..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to pravda. Upc už ponuka aj modul. Je to ale pomerne čerstva zaležitosť, stara iba par mesiacov. Donedavna mali iba STB. V ČR sa to dalo u UPC už nejaky ten rok.
Inak ale takto funguju aj ini kablovi operatori. Je ich už asi väčšina.
xixo22
Star
Star

nuz tak som precital staru recenziu a neoveril providerov ale ako vravim ludia viac skocia na set-top box za par euro(predsa len s nimi maju aj viac skusenosti) ako na CI slot za 60€, radsej budu mat viac zariadeni za par eur ako jedno velke ale drahsie
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Aj tak je lepšie odstihnúť sa. Odstrihli sme sa od pevnej tel. linky, a dosť ľudí sa odstrihlo aj od káblovek, keď si zobrali kalkulačku a zistili, že za cca 8 mesiacov majú zaplatený satelit, a nič mesačnee nikomu neplatia, a kvalita vysoká. :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem či prave STB je za par eur. Napr. u UPC ak chceš HD programy, platiš mesačne aj za STB.
Takto kupiš modul a maš pokoj.
Inak tie STB (nielen u UPC) za veľa nestoja. Pri priamom pripojeni je ta kvalita obrazu lepšia.
xixo22
Star
Star

tu uz ide skor o menalitu ludi...zaklad je zadarmo tak musi stacit popripade tych 3€ na mesiac si vyclenim a budem mat HD
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veľke percento je aj takych, ktory dvb-c tuner v tv ešte nemaju, alebo ak aj maju, vôbec netušia, že niečo take je možne.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ale v UPC to intenzivne ponukaju. Ja som im prisiel po par mesiacoch otrepat ich senzacny UPC Mediabox o hlavu, ze co to ma za obraz - a ponukli ten modul do CI. Kvalita obrazu je neporovnatelna aj pri SD, a komfort jedneho ovladaca je tiez velmi fajn, ako som uz povedal ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie boxy su made in China, lacne sučiastky, lacne obvody, slaby prepočet signalu. Tv si s tym dokaže poradiť lepšie.
milan15
Novice
Novice

Príspevok od používateľa milan15 »

xixo
sorry ale ten monitor je M2380D ale to bude asi rovnaky ako 2280D. Aku antenu musim napojit nechapem aby som mal digital?napis mi postup.a ked ma ten monitor DVB-T aj DVB-C ako pise Ryan potrebujem set-top-box? Alebo musim zavolat do KABEL TELEKOM nech mi pustia digitalne vysielanie?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Na ich www nieto žiadnej zmienky o digitálnej TV a evidentne najpomalejší net na SK nazývajú hyperrýchlym. To tam ozaj nemáte inú možnosť? Satelit? http://www.kabeltelekom.sk/internet.html
Prílohy
Kabel Telekom.png
xixo22
Star
Star

jarda:
v sekcii o nas
Digitálna TV
Digitálna ponuka je nová služba prinášajúca digitálnu kvalitu obrazu
a zvuku do každej domácnosti vybavenej prípojkou káblovej televízie
spoločnosti KABEL TELEKOM, s.r.o.. Distribúcia je realizovaná v
osvedčenom formáte DVB-C. Výhodou tohto formátu je aj jeho
zabudovanie v čoraz väčšom počte televíznych prijímačov.
Súčasťou digitálnej ponuky (50 programov)je kompetná analógová
ponuka, ktorá umožňuje nezávislé sledovanie viac ako 40 programov
na ďalších TV prijímačoch v domácnosti. Abonenti ktorí nemajú
zabudovaný DVB-C tuner vo svojich TV prijímačoch ponúkame
do prenájmu externý Set-top box 3 € / mesiac viazanosť 24 mesiacov.

milan:
teraz je otazka ci chces DVB-T ci DVB-C....ak chce chytat len multiplex z vysielacov tak kup dvb-t antenu ...ta ma pokial viem ma vystup normalny koaxial tak to v pohode v zadu zapojis tam nas ANT IN..ak chces DVB-C tak to zavolaj im a vysvetli im ze aky mas problem a teraz zas neviem ci ten modul tam uz mas alebo je tam len slot nan to ti zistim k veceru este
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

xixo, to už si dával 27.5, ale má zlý signál, takže niekde bude problém. Azda by sa mal s nimi spojiť. Reklama je jedna vec, a funkčnosť druhá.
xixo22
Star
Star

no ale on vravel ze to ide do krabice na stene(ziadny set-top box) cize tipujem ze ma este stale analogove riesenie
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No veď, už sa to tu hovorilo viacráz. Treba ich osloviť.
milan15
Novice
Novice

Príspevok od používateľa milan15 »

xixo: ale ja nechcem kupovat dvb-t antenu ja chcem aby mi prepli anolog na digital a budem to chytat od nich na DVB-C tuner co ma v monitore ak mam. Skusim to naladit na svedsko alebo finsko ako mi poradil Ryan.A terez chytam len 21 programov tak neviem akych 50 pise KABEL TELEKOM
Asi neostava nic ine len zavolat od nich technika nech mi to pride nastavit nie?
Napísať odpoveď