Xenony
Xenony
Caute, chcem sa spytat jednu vec. Je pravda ze vsetky seriove xenony musia mat ostrekovace ? Cize ked je na inzerate v popise Xenonve reflektory ale na foto nema vyrezy na ostrekovace tak tam xenony niesu seriovo = momentalne uz protizakonne ? Alebo tie ostrekovace mat nemusia aj seriove. Dik.
- Prílohy
-
- 2007-3-23_13-44-6.jpg (8.28 KiB) 2572 zobrazení
Re: Xenony
áno musia mať, čiže ak xenony, tak treba origo svetla stavané pre xenon, ostrekovače a čidla na nápravách pre automatické nastavovanie výšky...
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
podla vyhlasky by mali byt, ale niektore auta mozu mat vynimku, nespomeniem si na konkretnu, ale napr. vybojky by mali byt v projektorovom svetle, teda sosovke a taky nissan pathfinder ich mal v parabole, popr. preFL quashqai ich mal tiez v parabole
ked nema auto ostrekovace xenony niesu povolene. jedine menit cele svetlo
odporucam philips diamond vision svietia ako xenony
odporucam philips diamond vision svietia ako xenony
-
RATZINGER666
Darca
Trussardi: dik za tip, vyskusam... vedel by si porovnat s osram nightbreaker?
prd menit cele svetlo. viete ako funguju xenony a preco su tam ostrekovace?
ostrekovace su tam preto lebo teplota xenonovej vybojky nezohreje svetlo natolko aby sa roztopil lad a spadol zo svetla taktiez pri dazdi ta teplota halogenu pomaha. tak preto su tam ostrekovace lebo pomahaju ocistovat studene "sklo"
no a po druhe: xenony su robene tak ze sa "inteligentne" naklanaju podla toho ako je auto zatazene respektive ako skace po ceste. ku xenonom patria aj snimace ktore si davas niekde na napravu ci niekde ku tlmicom a tie ti meraju ako mas auto naklonene a podla toho nastavuju sklon svetiel. z toho vyplyva ze vo vnutri auta uz nemas to koliesko ktorim si nastavujes sklon svetiel.
suma sumarum: jedina moznost ako prejst z halogenov na xenony legalne je kupit original sadu (vybojky, senzory na sklon auta, "startery", a niesom si isty ci aj nie cele svetlo.) vymenit naraznik+dorobit tak aby ostrekovace fungovali, vymenit v aute to koliesko na sklon svetiel a zapisat do TP.
dufam ze pomohlo. niesom isty ci presne napisane ale podstata tam je!
ostrekovace su tam preto lebo teplota xenonovej vybojky nezohreje svetlo natolko aby sa roztopil lad a spadol zo svetla taktiez pri dazdi ta teplota halogenu pomaha. tak preto su tam ostrekovace lebo pomahaju ocistovat studene "sklo"
no a po druhe: xenony su robene tak ze sa "inteligentne" naklanaju podla toho ako je auto zatazene respektive ako skace po ceste. ku xenonom patria aj snimace ktore si davas niekde na napravu ci niekde ku tlmicom a tie ti meraju ako mas auto naklonene a podla toho nastavuju sklon svetiel. z toho vyplyva ze vo vnutri auta uz nemas to koliesko ktorim si nastavujes sklon svetiel.
suma sumarum: jedina moznost ako prejst z halogenov na xenony legalne je kupit original sadu (vybojky, senzory na sklon auta, "startery", a niesom si isty ci aj nie cele svetlo.) vymenit naraznik+dorobit tak aby ostrekovace fungovali, vymenit v aute to koliesko na sklon svetiel a zapisat do TP.
dufam ze pomohlo. niesom isty ci presne napisane ale podstata tam je!
-
mato951
Star
Chcem sa spitat jednu vec na niektorých feliciach aj hondach acord som videl tie ostrekovače a nemali vobec xenony načo im to tam je?
-
PAuLi3
Darca
aby to zmylo nalepe muchy na svetlach
-
Mrk
Professional
tak ma napadlo, nebolo to kedysi tak, ze xenony museli mat ostrekovace az od roku vyroby auta 96 a automaticke nastavovanie vysky od roku 98 ?
mam taky pocit, ze som kedysi davno o niecom takom cital
ked ste tu zabrdli do tych žiaroviek.... ma niekto konkretne (dlhodobejsie) skusenosti s tymi Philips Diamond Vision ? vedeli by ste porovnat s Osram NightBraker ? ako to svieti v hmle, daždi ?
na nete som sa dočital ze Phillipsky maju o nieco dlhsiu životnost (cca pol roka) co sa mi však vidi docela kratka doba
uvažoval som o nich, pripadne by som to skombinoval s dennym led svietenim a tieto by som využival len po tme... tym by sa snad zivotnost predlžila
skušal to niekto ?
na nete som sa dočital ze Phillipsky maju o nieco dlhsiu životnost (cca pol roka) co sa mi však vidi docela kratka doba
skušal to niekto ?
Header: uz sa to tu riesilo
http://www.hojko.com/search.php?keyword ... Eada%C5%A5
http://www.hojko.com/search.php?keyword ... Eada%C5%A5
to som si aj myslel...ale ked uz tu je tema o xenonoch tam som to sem šupol...co uz.. dik
-
Hotwire
Addict
som myslel ze s xenonmi prislo BMW u radu 7 v roku 1997 tak v tom pripade to mas nejak divne napisane ten rok 96Mrk napísal:tak ma napadlo, nebolo to kedysi tak, ze xenony museli mat ostrekovace az od roku vyroby auta 96 a automaticke nastavovanie vysky od roku 98 ?
niektore volva dokonca mali aj stierace na svetlach nie?PAuLi3 napísal:aby to zmylo nalepe muchy na svetlach
-
RATZINGER666
Darca
SchYzo: ano, a nie len volva, ale napr aj bmw a mercedes
s tymto vynalezom sa prvy prezentoval saab s modelom 99 
-
Mrk
Professional
ked som bol vasnivy internetovy tuner a snival o tok ako si za kazdomesacnu vyplatu kupim nejaky ten "doplnok" tak som cital mnoho a mari sa mi, ze takto to niekde bolo prezentovaneSchYzo napísal:som myslel ze s xenonmi prislo BMW u radu 7 v roku 1997 tak v tom pripade to mas nejak divne napisane ten rok 96
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ale ved aj zigule mali stierace na svetlach nie ? 
-
RATZINGER666
Darca
tak tak, dokonca aj niektore nivy
bolo toho vela 
cauko, mam na prednom narazniku tie klasicke ostrekovace xenonov, co mi vycnievaju z narazniku, a teraz otazka:
ked ho mam ulomený, mozem dostat pokutu?
ked ho mam ulomený, mozem dostat pokutu?
-
Hotwire
Addict
asi vpodstate rovnako ako keby si mal rozbite svetlo => skus to ukecat ze sa ti to stalo len teraz
tak hej...to je v podstate taká univerzálka vyhovorka