Zdravim,
budem potrebovat programovanie na skole a velmi ma zaujima, co za jazyk si vybrat.
Zatial som sa ucil v Turbo Pascale a aj sa mi celkom pacil, ale, viem, ze je uz stary.
Preto sa chcem spytat, s akym jazykom by som mal zacat?
Najlepsie by bolo, aby sa ten programovaci jazyk, co navrhnete, prilisne neodlisoval od pascalu - aby som nemal taky tazky prechod.
Viem, ze chcem asi nemozne veci, ale chystam sa zakupit knihu a zacat sa ucit.
Este jedna vec, nebol by som proti, keby som v tom jazyku mohol programovat aj na macu a nemusel pouzivat emulator na win programy.
DAKUJEM
Aky programovaci jazyk
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aky programovaci jazyk
už zase téma "aký programovací jazyk"? To snáď nie 
ak chceš podobné pascalu, skús delphi
ak chceš podobné pascalu, skús delphi
a nemusis si kupovat knihu, na nete ich najdes haldy, ak vies po anglicky, tak tu je 59 tutosov na delphihttp://www.pixel2life.com/tutorials/delphi/, aj ked osobne by som ti odporucal, bez tvojich podmienok C++/C#, jedno z toho.
nikdy programátor nebude z človeka, ktorý sa pýta na fóre v akom jazyku ma pracovať. toď môj názor. Už dávno si si mohol všetko naštudovať a je viac menej jedno v akom jazyku začne, programovanie je aj tak o niečom inom, syntax sa dokáže naučiť každý ale programovať nie
v podstate suhlasim s propernex.Turbo Pascal je nie prave najlepsie prosterdie na programovanie aplikácii(ale delphi je uz lepsie), je to skôr pre študentov a začiatočníkov(spolu s pythonom jeden z najľahších jazykov). z Hwip nesuhlasim, lebo tie tutorialy nestoja zavela, a knizka overena a predavana je ovela-ovela lepsia, a je ti zarucene, ze zdorjaky funguju, lebo to odskusali uz nejaky ludia.... .NET je dobrý, C#-ckari zarabaju, ale C++ je podla mna systematickejsie a ma priehladnejsiu strukturu.
Z prispevku, ktory napisal hwip, usudzujem, ze v C# alebo C++ nikdy neurobil viac ako kalkulacku. Podla jeho odporucania sa tam ani nepozrel, niektore(prvych par
) linkov nefunguje
. Ten sa do pascala rozumie ako moja prastara mama do nukleárnych hlavíc. 
hwip, velmi nepomôžeš svojim vedomostiam, ak mi budeš pravidelne znižovať karmu!!!!!
//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:56)
Z prispevku, ktory napisal hwip, usudzujem, ze v C# alebo C++ nikdy neurobil viac ako kalkulacku. Podla jeho odporucania sa tam ani nepozrel, niektore(prvych par
hwip, velmi nepomôžeš svojim vedomostiam, ak mi budeš pravidelne znižovať karmu!!!!!
//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:56)