WiFi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Marek2442
Light Expert
Light Expert

WiFi

Príspevok od používateľa Marek2442 »

chcem poprosit o radu, mam router TP-Link TL-WR741ND a používam ho na šírenie wifi netu po byte, no je možné ho nastavit na pripojenie sa na konkretnu wifi siet? Nejak som zatial na to nedosiel.

Tu je mate simulátor jeho menu>

http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR7 ... /index.htm

Ďakujem
vvoody
Light Expert
Light Expert

Re: WiFi

Príspevok od používateľa vvoody »

wifi router slúži na to aby sa na neho pripájalo, nie na to aby sa pripojil na iný router, skus lepšie popísať konkrétny problém, možno som ťa len zle pochopil
Marek2442
Light Expert
Light Expert

to viem ale ked som ho kupoval tak som este vravel tomu predajcovi aby mi dal taky s ktorým mozem chytat od kamosa wifi takze stym asi problem nebude ale neviem sa vobec zorientovat v tom menu ako to nastavit tak aby som ho chytal
vvoody
Light Expert
Light Expert

ak más v byte signál kamošovej wifiny tak prečo sa s pc/laptopom nepripojíš priamo na ňu?
Marek2442
Light Expert
Light Expert

praveze nechytam preto som si kupil toto http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr741nd-d155297.htm aby som to chytil
vvoody
Light Expert
Light Expert

No tak to ta pekne o.. okabátil predavač, neviem o žiadnych wifi routeroch ktoré by sa vedeli wifinou "spojit".

Druha vec, ak nevidíš na laptope kamošovu wifinu tak žiadnym wifi routerom nedocieliš to aby si tam ten signál mal. Kamošov router má proste slabí vyžarovací výkon (či ako to nazvaž) alebo je príliš ďaleko. Koľko to môže byť metrov?

Buď si tam zastrčí kamoš silnejšiu anténu alebo to spojíte vaše routre lankáblom, tým spojiť idú a tak to predajca asi aj zrejme myslel.
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa h.olub »

to zariadenie nesluzi na pripojenie k sieti ale na jej vytvorenie(teda sluzi ako vysielac a nie ako prijmac)....na to co potrebujes ty je to nepouzitelne a pravdepodobne aj predajca ta zle pochopil :?

http://sk.wikipedia.org/wiki/Access_point
Marek2442
Light Expert
Light Expert

tak to je v prdeli a co potom sluzi na prijem wifi?
vvoody
Light Expert
Light Expert

trosku googlim a vizera to tak ze oni fakt tie routre vybavuju moznostou prepnut do modu repeater, daj mi este minutku mozno nieco najdem k tomu tvojmu modelu
Marek2442
Light Expert
Light Expert

ok diky
vvoody
Light Expert
Light Expert

jasne mam to vo [Wireless Settings] treba checknut [Enable WDS]
je tam tlacitko serch, malo by to ukazat vsetky viditelne wifiny v dosahu, najdi tam komosovu a klikni connect, aj ked myslim ze ju tam nenajdes ked si ju nevidel ani cez notas, mozno hej. Ak sa podari tak by si tam mal este vyplnit asi niekde heslo do tej kamosovej wifiny, nejdem tie nastavovacky dalej lustit, ked tak napis ci sa ti podarilo :)

heh a to by som dal ruku do ohna ze take nieco by sa s wifi routerom nedalo spravit :D
Marek2442
Light Expert
Light Expert

diky moc dost si mi pomohol ja uz som si myslel ze to pojdem vymenit fakt dik
Napísať odpoveď