Mitsubishi Pajero GLS 3.0 V6 '01 Lambda Sonda

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Mitsubishi Pajero GLS 3.0 V6 '01 Lambda Sonda

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Ahojte. Potreboval by som radu ohladom motora. Diagnostika mi vyhodila chybu Lambda Sondy na 1. Rade Valcov. Kde je ale 1. rada a kde 2. rada? motor je s usporiadanim valcov do V-cka a ked sa pozriem od predneho naraznika na motor, tak na lavo mam 3 valce a na pravo 3 valce. Neviete mi povedat, ktora je 1. Rada (prva rada) a ktora je 2. rada (druha rada)? a kolko cca stoji asi Lambda sonda?

Dakujem za pomoc

na obrazku pohlad spredu. na lavo 3. valce na pravo 3 valce.... ktora je teda prva rada? cervena alebo oranzova?
Prílohy
20322162.jpg
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Mitsubishi Pajero GLS 3.0 V6 '01 Lambda Sonda

Príspevok od používateľa Suffel »

Lambda sonda stoji 103€ a ak sa nemylim tak prva rada by mala byt ta nalavo teda cervena.. ale niesom si tym 100% isty tak si radsej pockaj aj na dalsie nazory :wink:
Fuxxo
Darca
Darca

tu cenu mas odkial? a ohladom tej rady valcov.. da sa to zistit, lebo len jedna sonda vykazuje chybu... odpojim jednu sondu na niektorej strane a podla diagnostiky budem hned vediet ktora to je, len naco sa mam zbytocne trapit v priestoroch, kde mam problem strcit ruku :) vidim to asi tak, ze zavolam technikovi do Miciaku zajtra...

a hlavny problem tohoto auta, aby som bol presny, je ten, ze zerie ako rakovina... proste zhltne to zhruba 20 litrov na 100-vku s kludnou nohou a ked mu pritlacim, tak to ani nehovorim.... predtym si potiahlo 10-12 litrikov, co je v celku normalne... o spotrebe v terene sa neodvazim diskutovat, lebo tam su katastrofickejsie cisla ako vo Fukusime...

kazdopadne diky suffel
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

aha a sviecky mas OK? ale ak diagnostika vyhadzuje zlu lambdu tak ju treba urcite pozriet teda vymenit.. cena je stadeto: http://obchod.autokelly.sk/Catalog.aspx ... T=0|LNG=0|
ale urcite by sa dala najst aj lacnejsie :) co sa tyka toho poradia tak asi bude najlepsie zavolat tomu technikovy ktory ti to povie presne..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bezne je prva rada ta vpravo v smere jazdy, teda v tejto konfiguracii na tvojej fotke je prva rada vlavo :-)
Fuxxo
Darca
Darca

bezne som jazdil na radovom 6 valci, cize som nepotreboval vediet, ktora rada valcov je prva a ktora druha.. kazdopadne diks

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 10:35)
takze nordkapp_pb mal pravdu... bola to ta na lavej strane z pohladu foto, ktore som hodil na vrchu. objednal som lambda sondu znacky FACET - neviem ci je to dobra znacka alebo nie... vymenil som ju, asi tak 5x som pobehal po okoli tu u nas a vecer kukam, konktrolka CHECK ENGINE nesvieti :D bol som milo prekvapeny, ze sa nemusim drbkat znovu na diagnostiku :) dakujem za pomoc
Napísať odpoveď