Zahadny problem s PC
Zahadny problem s PC
Zdravim majstri.
Nasledujuci problem ktory mam s PC, je pre mna zahadou. Z nicoho nic mi rano nenabehol PC. Tak ako PC technik som zacal s diagnostikou, postupoval som vylucovacou metodou a zakazdym mi speaker pipa rovnako a to asi takto:
piiiiiiiiiiiiiip (1 sekundu ticho) pip-pip-pip (1 sekundu ticho) pip-pip (tie posledne 2 pipnutia su tak husto po sebe). neviem ci vam toto pomoze. ale znamy mi poradil ze to moze robit grafka, tak som ju skusal u znamenu. POST prebehli v pohode (speaker sa ozval 1 pipnutim) ale na monitore nic nebolo. Kamos ma rovnaku grafku, tiez POST prebehli, speaker sa ozval rovnako, ale siel aj obraz. kabel bol zasunuty v poriadku. Cize neviem teraz ci fakt moze byt chyba v grafke, alebo v doske (mam asus m2n). Kto by vedel poradit nejako, budem vdacny. Pripadne dalsie otazk zodpoviem. Vdaka vsetkym
Nasledujuci problem ktory mam s PC, je pre mna zahadou. Z nicoho nic mi rano nenabehol PC. Tak ako PC technik som zacal s diagnostikou, postupoval som vylucovacou metodou a zakazdym mi speaker pipa rovnako a to asi takto:
piiiiiiiiiiiiiip (1 sekundu ticho) pip-pip-pip (1 sekundu ticho) pip-pip (tie posledne 2 pipnutia su tak husto po sebe). neviem ci vam toto pomoze. ale znamy mi poradil ze to moze robit grafka, tak som ju skusal u znamenu. POST prebehli v pohode (speaker sa ozval 1 pipnutim) ale na monitore nic nebolo. Kamos ma rovnaku grafku, tiez POST prebehli, speaker sa ozval rovnako, ale siel aj obraz. kabel bol zasunuty v poriadku. Cize neviem teraz ci fakt moze byt chyba v grafke, alebo v doske (mam asus m2n). Kto by vedel poradit nejako, budem vdacny. Pripadne dalsie otazk zodpoviem. Vdaka vsetkym
Re: Zahadny problem s PC
Takže máš testnutú grafiku. Testni aj RAM a pokiaľ bude OK, zbýva MB a zdroj. U dvoch PC sa to dá odskúšať.
pozical som si ramky (2x1GB) - nepomohlo. stale to pipa rovnako. skusal som aj jeden zdroj co mam doma, tie sa nic nezmenilo. furt to pipa rovnako. zeby fakt bola doska????
-
vikko78
Medium Professional
n force 430 pekne hreje, tak predpokladam, že ti odišiel chipset...takže doska
na takéto veci je fajn mať diagnostickú kartu ktorá kombináciou LEDiek symbolizuje, na čom štart počítača zhavaroval.
videl som to na dealextreme za pár šupov, skús sa popýtať nejakého známeho či ju náhodou nemá...
ja som ju dostal s predchádzajúcim PC spolu s matičnou doskou.
videl som to na dealextreme za pár šupov, skús sa popýtať nejakého známeho či ju náhodou nemá...
ja som ju dostal s predchádzajúcim PC spolu s matičnou doskou.
no uz si fakt myslim ze asi doska. ale aj ked pipa ako som opisal, moze byt aj tak problem v nej??? lebo dost ludi mi opisuje, ze ramky to budu alebo grafka. ale mal som pozicane ramky aj grafku a nesiel komp. zdroj som tiez skusal druhy. kua aj s kompami
no dikes
ale to moje divne pipanie som nenasiel ani na inych strankach. 1 dlhsie, potom 3 kratke a nakoniec este 2 uplne kratucke a rychlo po sebe ... zahada
Pozri sa, ide o spoluprácu MB, MP, RAM a VGA. Najčastejšie MB. VGA a RAM si testnul, MP azda nie.
no asi teda doska bude v p. no fajne, akurat cil ked su prachy neni