Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Cestná cyklistika

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Myslím, že iný názov rýchlostnej cesty je aj cesta pre motorové vozidlá, takže ak na bicykli nemáš motor, tak asi nie... :D

//autoeditácia príspevku (05 Aug 2010, 18:11)
Tu je ukážka ako článku o ničom urobiť vysokú čítanosť :) V JAR sa chystajú založiť konkurenciu pre Tour de France
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

adox: A na dialnici mas znacku, ze tam nemozes ist na biku??? Samozrejme, ze nemas.

Inak sledoval niekto TdF??? Myslim, ze niektore etapy boli celkom zaujimave, aj ked Schneck mal velku smolu pri technickom probleme. V zaverecnej casovke som veril, ked naskok stiahol akurat na rovnu nulu, ale neskor mu dosli sily a nedokazal to uz zvartit.

A co sa tyka Tour of Poland, ktore sa prave ide, tak dnes som sa bol pozriet v Polsku na zavod. Videl som trapiaceho sa Sagana v prvom stupani, neskor ho hladame a uz sme ho nevideli. Vecer na nete citam, ze po prvom stupani odstupil pre zaludocne problemy.
Prílohy
IMG_1425.jpg
Peter Sagan
Peter Sagan
Peter Sagan
Peter Sagan
IMG_1438.jpg
IMG_1486.jpg
IMG_1524.jpg
IMG_1544.jpg
IMG_1546.jpg
IMG_1564.jpg
IMG_1597.jpg
IMG_1639.jpg
IMG_1706.jpg
IMG_1754.jpg
IMG_1756.jpg
IMG_1764.jpg
IMG_1779.jpg
IMG_1850.jpg
Sagittarius
Guru
Guru

Aj keď je to len po tímovej časovke, ale aj tak zaujímavý pohľad. :)

Celé výsledky: http://www.lavuelta.com/10/en/resultados/index.html?e=1

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2010, 18:11)
Dnes, v štvrtej etape Vuelty skončil Peter Velits tretí, celkovo je piaty so stratou 16 sekúnd.
Prílohy
bratiaVelitsovci.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sagittarius: Nepozeral si stvrtu etapu??? Nevidel som, lebo som uplne na to zabudol, ale kamarat mi vravel, ze mi kralovske vari 27 stupnove stupanie do ciela.
Sagittarius
Guru
Guru

No Bakalář vravel, že 27-percentné stúpanie. Asi tak 700-600 metrov pred cieľom, kopec začal tak kilometer a pol pred cieľom.

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 17:46)
Peter Velits vyhral 17. etapu Vuelty (časovku) a celkovo je na 3. mieste za Nibalim a Mosquerom!!!
Prílohy
Posledné kilometre
Posledné kilometre
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pekny vysledok, len aby nedopadol ako veduci jazdec pred par dnami, ze pride nestatny pad na rovinke skonci pre zlomeninu lakta. Mrzi ma, ze teraz nie je casu na sledovanie cyklistiky, ale snad aspon stvrtkovu etapu si pozriem a potom uz cez vikend zaver opat neuvidim.
Sagittarius
Guru
Guru

Takže Peter Velits bude možno nakoniec na Vuelte druhý. :) Len škoda tej dnešnej časovky. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla testov Contadorovej A aj B vzdorky, ktoru testovalo antidopingove centrum, mal Contator pozitivny nalez. Hodnota je vsak prilis mala, no ak by sa potvrdilo, ze dopoval, tak by to bol za posledne roky asi najvacsi skandal.

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2011, 3:19)
Nechysta sa niekto na Giro d'Italia??? S kamaratmi chceme ist pozriet, jedno auto nalozit a ist tak na piatok, sobota, nedela, v pondelok zrejme spat. Akurat to vychadza okolo 20. maja, od piatku do nedelu, v tom case sa ide v blizskosti taliansko-rakuskych hranic, presnejsie idu az do Rakuska na Grossgockner, teda zrejme len po kruhovy objazd na tejto trase, ak som si to dobre vyratal z mapky.

//autoeditácia príspevku (16 Feb 2011, 0:57)
Zaujimave veci sa deju v cyklistike, najskor dostal Contador rocny distanc, teraz mu ho spanieli zrusili. Bude zaujimave sledovat, ci sa UCI a Svetova antidopingova ag. odvola.
Sagittarius
Guru
Guru

Takže Peter Sagan vyhral Okolo Sardínie, len tak ďalej. :)

//autoeditácia príspevku (01 Mar 2011, 21:25)
Peter Sagan a Martin Velits idú na Paris-Nice, Peter Velits neviem, možno na Tirreno-Adriatico, tam som štartovú listinu nevidel...

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2011, 23:55)
Sagan si vyberie medzi Girom, Tour a Vueltou
Datsyuk13
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Datsyuk13 »

na cestnu cyklistiku som chodil asi pol roka ale potom zrusili ten klub kvoli vystavbe stadiona.. mali sme takeho trenera co si furt natrasal vajca. bola to haluz az kym vas nezacal chytat s tymi rukami v ktorych mal tie vajca
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tragédie na Giru: Belgičan Weylandt po pádu zemřel
http://www.ct24.cz/sport/123468-tragedi ... du-zemrel/

:(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes velmi dojemny zaver etapy na Gire, ked kolegovia z Leopardu spolocne s Tylerom Farrarom prisli spolu do ciela. Par jazdcov sa neubranilo slzam, ani sa im nedivim...

ŠOK! Po smrti kamaráda stáj Leopard Trek končí na Giru!
Sagittarius
Guru
Guru

Takže Etna nakoniec pustila účastníkov Gira k sebe, lebo štvrtok začala chŕliť lávu, takže osud včerajšej etapy mohol dopadnúť všelijako. A Contador už vyzerá ako jasný víťaz Gira, aj keď sú pred nami ďalšie dva týždne a on má len minútový náskok. Ale práve, preto, že je to takto skoro. Ale zase v cyklistike nie je vždy všetko jasné ani po skončení pretekov, takže ešte uvidíme.

Včera sa mala začať prvou etapou Tour of California, ale pre nepriaznivé poveternostné podmienky bola prvá etapa zrušená. Takže ako bude tento pretek, veľmi zaujímavý aj zo slovenského hľadiska, lebo tam štartujú 3 najväčšie naše esá: bratia Velitsovci a Peter Sagan, pokračovať.

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2011, 14:14)
Takže Sagan je na tom zatiaľ veľmi dobre, v pondelok 2., v utorok 4. a celkovo 3.

Cavendish čelí obvineniam z podvodu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sagittarius: Tak nieco taketo sa asi este nestalo. Su pripady, spominam si najma na posledne Tour de France, ked sa jazdi par minut vozili za autom, resp. za jeho zadnym svetlom este v akom-takom aerodynamickom tunely, avsak ani jeden z nich to nevyuzival na stupanie do kopca, resp. sa neviezol cely cas za autom.

Inak nedelna etapa na Etnu nic moc, cakal som viac od toho...
Sagittarius
Guru
Guru

No asi nie, pravda. Keby sa to stalo, už dávno by bol vylúčený, dôkazy by nebol problém získať. A mal síce 25 sekúnd od limitu, ale ten istý čas mali aspoň ďalší piati (aspoň tak si pamätám, keď som pozeral výsledky).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Prave som dopozeral Tour of California, Sagan krasne v zaverecnom spurte vytrel vsetkym kocura a vyhral etapu.
Sagittarius
Guru
Guru

Dnes bol Sagan druhý, škoda, že na začiatku špurtu zostal zavretý, ale aspoň, že vyhral zelené tričko :)

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2011, 12:06)
Zajtra sa začína Okolo Slovenska a konečne tieto preteky začínajú byť naozaj okolo Slovenska, ešte keby sa časom zlepšila kategória, v ktorej by boli, bolo by to ešte lepšie, ale to by som asi chcel veľa.

http://www.cyklistikaszc.sk/sk/okolo-slovenska
http://sport.sme.sk/c/5920406/okolo-slo ... ikova.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Uz samotny rozpocet a kategoria zavodu ukazuje, ze Okolo Slovenska je zavod, ktory je skor na smiech ako by mal byt ukazkou profesionalnej cyklistiky. V minulom roku som bol na Tour of Poland, tento rok idem pozriet posledne etapy na Tour de France, ale zrejme sa pojdem pozriet aj na Okolo Slovenska, aby som mohol porovnat tieto zavody. Ak si dobre pamatam, tak t0m4s3 bol tak pred takymi desiatimi rokmi pozriet na Okolo Slovenska, takze on by mohol zhodnotit dojmy v porovnani s Tour de France, ktore svojho casu aktivne sledoval v TV.
Sagittarius
Guru
Guru

No zase ho nemusíme porovnávať s TdF. TdF si napr. sponzorov hľadať nemusí, sponzori sa o TdF musia trhať. :) Ale napr. s Okolo Poľska by sme sa raz mohli porovnávať. No zatiaľ ešte určite nie. A keď sme pri tých sponzoroch je pekne vidieť na trase pretekov, kto sú sponzori. Štart jednej pri Kofole, štart ďalšej a dvakrát cieľ pri Tatralandii, štart etapy pri VD Čierny Váh, rýchlostná prémia pri JE Jaslovské Bohunice a posledná etapa časovka po hrádzi VD Gabčíkovo. Ale problémom je aj napr. stav v STV tým, ktorá už minulý rok mala vysielať 15-minútové zostrihy z etáp, ale nakoniec ich nevysielala (resp. asi iba 1. vysielala) a tento rok zjavne tiež nebude.

//autoeditácia príspevku (10 Jún 2011, 10:15)
Zajtra sa začína Tour de Suisse, kde sa zúčastnia aj bratia Velitsovci a Peter Sagan, zaujímavosť je, že posledná etapa je časovka, ktorá sa ide Gunderssenovou metódou.

Ináč, Okolo Slovenska má novú stránku: www.okoloslovenska.com .
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Okolo Slovenska mali riesit stranku aspon s mesacnym ci dvojmesacnym predstihom, aby boli k dispozicii informacie k tomuto preteku. Fakticky, nebyt par kratkych sprav v predvecer startu, tak ani neviem, ze sa tento zavod ide. Darmo vsak hovoria, ze ide o Okolo Slovenska, ked na vychod sa ani nedostali :)

Tu je mala spomienka na Franka Schlecka na Tour de Suisse pred tromi rokmi:
Napísať odpoveď