Flac and Wav

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Vlado_nice
Light Expert
Light Expert

Flac and Wav

Príspevok od používateľa Vlado_nice »

zdravim mam otazku ak stiahnem niekde hudbu tak je vo formate FLAC. a ten mi napr. MP3jka neprehra preto to vsetko konvertujem do Wav. lenze ak ma pesnicka vo Flacu 25MB a dam ju do Wav tak zrazu ma 40mb ako je to mozne?

ide mi len o to aby sa nezhorsila kvalita par mega hore dole mi nevadi hlavne aby ostala kvalita. takze kvalita sa znizila alebo tie MB navyse nezkresluju.

zevraj kazdov konvertaciov sa zmensuje kvalita ale FLAC je celkovo Loos MB takze ak urobim s niecoho Normalne kvalitne stane sa to nekvalitnym alebo normalnym ide mi oto aby to ostalo kvalitov FLAC a par MB naviac mi je jedno . dik a sorry ze som sa rozpisal
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Flac and Wav

Príspevok od používateľa jarda.j »

j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa j@ro »

Pozadujes nieco nezrealizovatelne. MP3 je stratovy audio codec, ktoreho max bitrate je obmadzeny na 320kbit/s, taze pri enkodovani do thoto formatu nikdy nedosiahnes rovnaku kvalitu ako pri flac codecu s podstatne vyssim bitrateom. Pred kupou prehravaca sa preto oplati skontrolovat si podporu tohto formatu :sly:
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ripni to do mp3 320kbps a máš pokoj... stratu kvality nespoznáš (pokiaľ nemáš audiosústavu za 5000€ a uši ako netopier).
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Súhlas, je to jedno, MP3 alebo flac alebo iné, pre hudobníka to nieje. Ale keď to chce, potom bez konverzie s kodekom. :)
j@ro
Star
Star

Ano zalezi na vystupe, flac + "ting tong" sluchadla/reproduktory/prehravac je zbytocnost, ale uz pri Koss Porta Pro je rozdiel rozoznatelny. Je to obdobna situacia ako pri audiostopach u filmov. Niekomu staci DD a niekto neda dopustit na DTS.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

silmarill, jarda - to vobec nie je pravda. Ja sice FLAC-iek vela nemam, ale zato si stale kupujem CD-cka. A ked porovnam 320kbps mp3 so zvukom z CD (FLAC=CDA, totalne lossless), rozdiel je znatelny. A vobec nemam aparaturu za 5 tisic eur, dokonca ani externu zvukovu kartu. Mam repraky od harman/kardon, taky mid-end od nich a sluchadla od ultimate.ears (tie uz ale klopu na dvere high-endu, no stale su jednomenicove) a na tych pocut rozdiel uz krasne.
Na Portach by som ho ale urcite nespozoroval, su to prebasovane kravy z 80. rokov minuleho tisicrocia a 80. rokov buduceho tisicrocia zaroven.
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

FLAC a z neho spraveny Wav budu zniet totozne. Flac subor bude mensi preto, lebo na rozdiel hudbu skomprimuje. Nikdy vsak na ukor kvality (ako mp3), pretoze FLAC je bezstratovy format. Podobne ako ked si spakujes nejaky povedzme .DOC subor do RARu, bude mensi, ked ho vsak opat rozpakujes bude to 1:1 s povodnym suborom, pretoze RAR je tiez bezstratovy format.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

moosha - mal som 3 flacy, všetky som skonvertoval do mp3 320kbps a rozdiel som absolútne nepočul. zrejme to bude individuálne.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Na tému hudby so mnou ťažko debatovať, som extrémista, takže nie hudba z PC. Hudba a PC ? Iba sa snažím povedať, ako to riešiť - ku rannomu kafču zvládnem aj *flac. Som inde, a viem to, iba hovorím, ako na to. :D Kvalitná hudba je predovšetkým o priestore /min. 100 m kubických, akustika, tlmenie, aparatura PERFI nad 100 db.../ :) Nespamujme.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

No jarda presne u Teba mi to prislo divne, kedze si asi najvacsi audiofil akeho som kedy stretol :|
j@ro
Star
Star

Na Portach by som ho ale urcite nespozoroval, su to prebasovane kravy z 80. rokov minuleho tisicrocia a 80. rokov buduceho tisicrocia zaroven.
Suhlasim, basy su v popredi, ale nelutujem, ze som v danej cenovej kategorii pred 2 rokmi siahol prave po nich. Mne ich prednes i dizajn vyhovuje, ziadne kravske prejavy nepozorujem...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Moosha, máš šanciu počúvnuť si to. :) Ale výnimočne. Predsa len po negatívnej karme ponúknúť svetovú špicu v súkromiu, nie? A v KE? /ss/
j@ro
Star
Star

Provokater, nepisem o ziadnej spici, radsej sa pridem pozriet ja k tebe na tie oldschoolove haraburdy, mozno mi vysvetlis na co sa zamerat (v sukromi :sly: ).
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

Ked uz stahujete tie FLACy tak si hlavne davajte pozor odkial, lebo len tak z niekade z netu to stiahnut neznamena ze to aj bude skutocny rip z cd. Moze to byt kludne nejaka upsamplovana mp3. Da sa to pripadne spatne s urcitou pravdepodobnostou overit cez napr. Audiochecker.
Vlado_nice
Light Expert
Light Expert

samy spam az na dvoch uzivatelov dakujem ze ste mi ozrejmili to co som sa pytal ze sa nestraca kvalita a ostatny si rieste svoju hudbu cez spravy a nie cez tuto temu dakujem. mna nezaujma MP3 otazka bola ina dik
a ak nepocujete rozdiel medzi mp3 a CD tak ste hluchy.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Neber to tak, máš viacero názorov, a to by nemalo vadiť. A nakoniec je aj tak všetko na nete. CD je CD. Keď to nehrálo v tom formáte, nebol kodek. S tými zvukovkami býva občas viac roboty. A s SW prehrávačmi tiež. A ludia si radi poklábosia a vymenia skúsenosti. Mne *flac ide v Linuxe bez problémov, a dobre.
http://flac.sourceforge.net/
http://www.freerip.com/frmmanual/tutori ... o_flac.php
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

skus potom napr spravit VBR to je tiez o nieco lepsie ako 320kbps mp3 ;)
Vlado_nice
Light Expert
Light Expert

a mimochodom mam sustavu asi tak za tych 5t Eur.
Napísať odpoveď