auto alebo motorku ?
auto alebo motorku ?
takže čo ?
ešte pred hodinou som bol už jasne rozhodnutý si kúpiť motorku yuki 125 rs (na vodičák A1)(16.r) lenže určite chcem v 18.r. vodičák na auto a potom nebude penazí na auto a motorka ako yuki(čína) sa vraj predáva dosť tažko a s velkou strátou a po 2rokoch jej padne záruka a potom už čínana bez záruky nekupi nikto ........
takže by som chcel keby tu niekdo skúseny poprípade niekdo kdo ma aj moto aj auto napísal +/- auta a moto poprípade napísal čo je lepšie či teda moto v 16 na dva roky alebo počkať dva roky na auto
penazi je tak 70 000sk ciže zato sa dá kupiť aspon premna aj moto ktorá sa mi pači aj auto o ktorom snívam(honda crx)
ešte pred hodinou som bol už jasne rozhodnutý si kúpiť motorku yuki 125 rs (na vodičák A1)(16.r) lenže určite chcem v 18.r. vodičák na auto a potom nebude penazí na auto a motorka ako yuki(čína) sa vraj predáva dosť tažko a s velkou strátou a po 2rokoch jej padne záruka a potom už čínana bez záruky nekupi nikto ........
takže by som chcel keby tu niekdo skúseny poprípade niekdo kdo ma aj moto aj auto napísal +/- auta a moto poprípade napísal čo je lepšie či teda moto v 16 na dva roky alebo počkať dva roky na auto
penazi je tak 70 000sk ciže zato sa dá kupiť aspon premna aj moto ktorá sa mi pači aj auto o ktorom snívam(honda crx)
Síce nemám ani auto ani motorku, ale ak môžem poradiť.......... resp. poukázať na nejaké +/-..
Na aute jazdíš celý rok, či vonku svieti slnko, prší, sneží.. auto je praktickejšie, ak potrebuješ odviesť viac kamarátov/kamarátok.. ak potrebuješ previesť nejaký väčší náklad (napr. ak pôjdeš s frajerkou na dovolenku), ak potrebuješ mať auto zaparkované dlhší čas niekde mimo domov v meste, napr. v noci pred frajerkiným panelákom. Na druhej strane auto prináša viac dodatočných nákladov ako sú poistky, benzín, nedajbože niečo odíde a treba zháňať nové súčiastky.
Na motorke toľko toho nenajazdíš, hlavne v zime.. odvezieš maximálne jedného spolujazdca, o nejakom náklade ani nápad.. dlhšie ako pár hodín by som motorku nenechal stáť len tak niekde na ulici....... na druhej strane je však motorka ekonomickejšia.. a hlavne v meste praktickejšia.. o možnostiach parkovania v preplnených uliciach nehovoriac. Motorka je aj väčšia frajerina a zároveň väčšia pravdepodobnosť, že svojimi orgánmi podporíš niektorých pacientov čakajúcich na transplantáciu.. za čo Ti určite budú povďační..
Čiže ja osobne by som si radšej počkal 2 roky na auto (možno medzitým by som dosporil aj na niečo lepšie ako CRX)..
Na aute jazdíš celý rok, či vonku svieti slnko, prší, sneží.. auto je praktickejšie, ak potrebuješ odviesť viac kamarátov/kamarátok.. ak potrebuješ previesť nejaký väčší náklad (napr. ak pôjdeš s frajerkou na dovolenku), ak potrebuješ mať auto zaparkované dlhší čas niekde mimo domov v meste, napr. v noci pred frajerkiným panelákom. Na druhej strane auto prináša viac dodatočných nákladov ako sú poistky, benzín, nedajbože niečo odíde a treba zháňať nové súčiastky.
Na motorke toľko toho nenajazdíš, hlavne v zime.. odvezieš maximálne jedného spolujazdca, o nejakom náklade ani nápad.. dlhšie ako pár hodín by som motorku nenechal stáť len tak niekde na ulici....... na druhej strane je však motorka ekonomickejšia.. a hlavne v meste praktickejšia.. o možnostiach parkovania v preplnených uliciach nehovoriac. Motorka je aj väčšia frajerina a zároveň väčšia pravdepodobnosť, že svojimi orgánmi podporíš niektorých pacientov čakajúcich na transplantáciu.. za čo Ti určite budú povďační..
Čiže ja osobne by som si radšej počkal 2 roky na auto (možno medzitým by som dosporil aj na niečo lepšie ako CRX)..
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som rozmýšľal či si kúpim bandita 600 alebo auto a nakoniec som si kúpil passata. Potrebujes niekam ísť s vecami a to nie je dobre na motorku. Motorka je sezónná záležitosť... A ked budeš mať dosť peňazí vytuningujes auto a budeš spokojný... Tá slabá motorka ťa aj tak omrzi veľmi rychlo a budeš ľutovat tie peniaze... A ten bandit by ma vyšiel 66 tis. Sice nie nový ale malo najazdené a je to krásna motorka, nie nejaká šunka...
no tak na 125 až tolko orgánov nebude to vačšinou motorkári od 600ccm hore ale aj tak no asi tu moc motorkárov nebude a reakcie asi budu take iste ako teto 2 príspevky ale no počkám možno predcalen niekto bude aj za moto 
a čo sa týka tej crx.......no viem že za tu sumu su už aj ine auta lepšie ale tak mne sa páči (hovorím o starej crx 90.ročníky)a za 1000euro auto za tisic hudba a idem
.......ale tak to tu teraz neriežme za dva roky sa automobilovy priemysel zmeni a možno aj moj názor
a čo sa týka tej crx.......no viem že za tu sumu su už aj ine auta lepšie ale tak mne sa páči (hovorím o starej crx 90.ročníky)a za 1000euro auto za tisic hudba a idem
ZIjes na SK? ak ano kup si auto, na slovensku su este v celku schopne mesta zvladat spicky aut, potencial motorky nevyuzijes...
Ohladom toho ze ci to je sezonna vec, tak na SK uz o tom mozme hovorit, lebo tam aj snezi, naprv tu v Toulouse sa jazdi aj v zime, motorkari maju specialne plachty na motorkach, ktore im pokryju velku cast tela, cize az taka kosa tam nie je, ale ak ide o sneh neriskujem.
BTw aj 125 zabija, dva dni dozadu som prisiel na kliniku kde pracujem, jednej sestricke sa zabil 14 syn, tu v FR mozu jazdit takyto mladi na bicykloch s motorom... a puf drbol chudak a zabil sa.
a este ku tomu zabespeceniu motoriek, tu je teraz populatne davat stipce na kotucove brzdy plus s nejakou masivnou retazou, cca hrubka 10 cm
Ohladom toho ze ci to je sezonna vec, tak na SK uz o tom mozme hovorit, lebo tam aj snezi, naprv tu v Toulouse sa jazdi aj v zime, motorkari maju specialne plachty na motorkach, ktore im pokryju velku cast tela, cize az taka kosa tam nie je, ale ak ide o sneh neriskujem.
BTw aj 125 zabija, dva dni dozadu som prisiel na kliniku kde pracujem, jednej sestricke sa zabil 14 syn, tu v FR mozu jazdit takyto mladi na bicykloch s motorom... a puf drbol chudak a zabil sa.
a este ku tomu zabespeceniu motoriek, tu je teraz populatne davat stipce na kotucove brzdy plus s nejakou masivnou retazou, cca hrubka 10 cm
ja by som sa už ani nebál o krádež to už by som si zabezpečil aj keby mam nosiť pri sebe 10 zamkov na moto ...........len ja som to chcel aj preto lebo keby natom chodím do školy tak ma to vinde pri spotrebe 125.. tak isto ako buss akurat že mám zábavnu cestu do školy len som sa hned zobudil že žijem na SK a do mesiaca by nejaky žiarlivý školák svoju žiarlivosť dal pocítiť mojej motorke ,kým by som ja bol v škole ..........to už ma trápy viac .......nejaká poistka by mi to asi nepreplatila a reklamacia nepripadá do úvahy
edit//
jasné že aj 125-ka zabíja aj korčule zabíjaju aj bicykel a niekedy to neni ani chyba motorkára ...........vid dneska v správach polský kamijonista prešiel cyklistku a všimol si to až ked jej telo prešlo posledne koleso prívesu a predbežné šetrenie ukázalo že mu tam asi vletela s chodníka .............ciže si myslim tak isto ako aj na bicykli tak aj na moto ked jazdíš opatrne a nespoliehaš sa nato že ostatný učastníci dopravy dodržuju predpisy (smerovky,rýchlosť) ale spoliehaš sa na seba a istotu tak sa nezabiješ
edit//
jasné že aj 125-ka zabíja aj korčule zabíjaju aj bicykel a niekedy to neni ani chyba motorkára ...........vid dneska v správach polský kamijonista prešiel cyklistku a všimol si to až ked jej telo prešlo posledne koleso prívesu a predbežné šetrenie ukázalo že mu tam asi vletela s chodníka .............ciže si myslim tak isto ako aj na bicykli tak aj na moto ked jazdíš opatrne a nespoliehaš sa nato že ostatný učastníci dopravy dodržuju predpisy (smerovky,rýchlosť) ale spoliehaš sa na seba a istotu tak sa nezabiješ
sme na slovensku ........škola sice neni nejaka zlá že tam chodia vandali(SPS) ale tak vždy sa nájde niekto kto si povie a čo frajerovy čo sa nechce voziť na busse odrapime speťák na motorke alebu mu prerežeme gumu .......alebo švacneme zo stojana ........................a to by ma mrzelo kedže som si nanu dosť dlho a poctivo šetril
možno to stým prerezaním som už prehnal ale take sfučanie kolesa je na slovensku oblubený žart (ako pre koho) samozrejme to potom spríjemní deň
edit//
možno len prehnane reagujem a mám strach ale tak človek nikdy nevie a prísť a celoživotné uspori
za jeden deň neni najlepšie
možno to stým prerezaním som už prehnal ale take sfučanie kolesa je na slovensku oblubený žart (ako pre koho) samozrejme to potom spríjemní deň
edit//
možno len prehnane reagujem a mám strach ale tak človek nikdy nevie a prísť a celoživotné uspori
ano na SVK je mozne vsetko. kamarat mal zaparkovane auto pri jednom bare hodinu a nasiel si vydrapene zrkadlo polozene na kapote. zrkadlo samozrejme elektronicke a daval to dokopy cely den. tak isto ako sa da poskodit motorka, tak isto sa da poskodit aj auto, bicykel, moped, kazdy dopravny prostriedok.
k teme:
kup si jazdeny stary moped za par kaciek s ktorym budes jazdit dva roky. potom si kup jazdene auto na ktorom sa naucis ako sa k autu spravat a ako sa o neho postarat + ako opravit rozne lahsie zavady a ked budes starsi, tak potom nieco seriozne. auto je o dost praktickejsie ako motorka. ked pojdes na stanovacku do ineho mesta, tak ti motorka vobec nepomoze. motorka je imho len ako dodatok k autu pre ludi, ktorych to bavi a maju to ako hobby, ale nie ako hlavny sposob dopravy.
k teme:
kup si jazdeny stary moped za par kaciek s ktorym budes jazdit dva roky. potom si kup jazdene auto na ktorom sa naucis ako sa k autu spravat a ako sa o neho postarat + ako opravit rozne lahsie zavady a ked budes starsi, tak potom nieco seriozne. auto je o dost praktickejsie ako motorka. ked pojdes na stanovacku do ineho mesta, tak ti motorka vobec nepomoze. motorka je imho len ako dodatok k autu pre ludi, ktorych to bavi a maju to ako hobby, ale nie ako hlavny sposob dopravy.
Ja som stál tiež pred takýmto problémom, lebo otec povedal že buď mi kúpi motorku tj. Honda CBR 125 ale nekúpi mi auto na 18 alebo peniaze odloží a kúpi mi lepšie auto tak som sa rozhodol vydržať tie dva roky. A zase keby mal aspoň dakto z kamarátov motorku tak by sme sa mohli chodiť voziť ale kedže nemá by som bol sám tak som to nechal tak. Poradím ti počkaj na auto. A ohľadne značky...Yuki? neblázni...
to tu neriešme moj názor je nato že yuki čo su nove su kvalitne nepočul som zatial na nove modely nič zle iba same chvály ...........a prinajhoršom má to záruku ..........toto ma tu nepresviečajte ........kedže si zatým stojim keby mam peniaze na nejaku hondu tak si kupim hondu ale nemam a nebudem kupovať z bazaru niečo čo mohlo viac padať ako jazdiť .....
jednoducho téma o yuki tu je možme sa hádať tam tunak riešme či aut alebo motorku
godlub momo ?? mali ste vobec této moto ? yuki ? alebo ste sa aspon viezli ?ja myslim že nie
jednoducho téma o yuki tu je možme sa hádať tam tunak riešme či aut alebo motorku
godlub momo ?? mali ste vobec této moto ? yuki ? alebo ste sa aspon viezli ?ja myslim že nie
Ja som za auto...I keď na motorke som nikdy nejazdil, tak si myslím, že možno zo začiatku by bola motorka dobrá, ale keď si predstavím, že by som mal ísť na nejakú dlhšiu cestu, na ktorú by som potreboval aj nejakú batožinu alebo iný náklad, tak 50 ccm motorka mi príde ako nie príliš komfortná doprava
Pričom dnes ak by si ešte niečo za tie 2 roky pošetril, tak by si kúpil podľa mňa auto s veľmi slušnou výbavou a v dobrom stave, ktoré by malo oveľa viac výhod ako je praktickosť, väčší komfort, nosnosť atď...Ako tu už bolo spomínané, motorka je viac frajerina, ale také malé motorky si ako plnohodnotný dopravný prostriedok predstaviť neviem.
no tak ja hovorim o 125ccm ee o 50ccm a tak vieš ako sa to vezme .....aj na motorku naložíš veci jasne že nie ako do auta ale zas si neužiješ tu cestu na aute tak ako ked ideš na moto ........ja to nechcem na nejake cestovania po štátoch ale po meste možno sem tam nejaký výjazd do susedného mesta .........ešte porožmýšlam ........lebo fuu keby to bolo už iba rok tak to vydržim ale 2 roky
to je ako droga 
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
po prve..nerozmyslaj .. pockaj si na auto.. po druhe..zabudni na crx .. a kup si fabcu, rio, getz, a podobne.. su to vsetko pekne auta.. vykon ako mlady chalan vobec nepotrebujes.. vydrzi ti uplne dlho.. crx sice bola legenda..ale nezozenies zachovaly kusok..viem, ze auta z 90tych rokov su najrajsie..tiez su to moje srdcovky..ale treba rozmyslat hlavou.. crx ma 20 rokov.. kazda suciastka v nej ma 20 rokov.. a to uz neni sranda..ked bdues muset menit setky tie gumene chobotiny..gufera a tesnenia.. a podobne srandy.. za 2 roky dosetri este 50 a kupis si 2-3 rocne auto..co ti vydrzi uplne dlho..nebudes mat starosti.. nebude vnutri nic vrzgat ako v crx, nebudes na vsetko potrebovat taku silu ako v crx, nebude ti hrdzaviet ako crx .. hovorim ti to z vlastnej skusenosti..ja som kupil civic 5gen .. podla mna najkrajsie auto na svete.. a teraz zistujem, ze som mal pockat s peniazkami a kupil by som si nieco uplne ine..
+ motorka
dobry pocit, mala spotreba, lahko skladovatelne
- motorka
nikoho nezoberes, ked spadnes tak si skoncil, dazd - nejazdis, zima - nejazdis..tvoje tazko vydrene peniazky ti sedia v garazi..
+ auto
pohodlie, odvezes 4 ludi a batozinu, dobry pocit, v dnesnej dobe nutnost
- auto
rezia (naklady), treba pockat na 18
nesprav taku istu chybu ako ja..
musis trosku ratat s tym, ze za tie 2 roky co budes setrit..sa toho dost zmeni.. a ceny pojdu len a len dole..
+ motorka
dobry pocit, mala spotreba, lahko skladovatelne
- motorka
nikoho nezoberes, ked spadnes tak si skoncil, dazd - nejazdis, zima - nejazdis..tvoje tazko vydrene peniazky ti sedia v garazi..
+ auto
pohodlie, odvezes 4 ludi a batozinu, dobry pocit, v dnesnej dobe nutnost
- auto
rezia (naklady), treba pockat na 18
nesprav taku istu chybu ako ja..
musis trosku ratat s tym, ze za tie 2 roky co budes setrit..sa toho dost zmeni.. a ceny pojdu len a len dole..
Auto ci Moto
Cau , jedna sa o mojho suseda ma 19 rokov a potrebuje poradit ci auto alebo moto . Prestahoval sa sem pred tyzdnom a nieco , a este im sem nenamontovali Net tak ma poprosil ...
Zvazuje kupu motorky Yamaha xj 600 alebo automobilu Volkswagen passat 1.8 T ale na LPG ... Ja som mu hovoril ze radsej auto ale on ze motorka by bola tiez dobra , ze sa mu na nej nepokazi nic ako na aute ... ALE ! moze si vybrat len 1 !
Skuste dat + a - pre moto a aj pre auto .
Zvazuje kupu motorky Yamaha xj 600 alebo automobilu Volkswagen passat 1.8 T ale na LPG ... Ja som mu hovoril ze radsej auto ale on ze motorka by bola tiez dobra , ze sa mu na nej nepokazi nic ako na aute ... ALE ! moze si vybrat len 1 !
Skuste dat + a - pre moto a aj pre auto .