nastavenie priority druhej particie disku

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
PiLLi04
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

nastavenie priority druhej particie disku

Príspevok od používateľa PiLLi04 »

Zdravím, nainštaloval som si win 7 a rozdelil disk na 2 partície (na jednej je OS, na druhej data).. A problem je v tom že každý program ktory inštalujem dáva do C (teda do tej particie kde je win) (príp. sa opýta kam to chcem dať a priorita je nastavená C) a ja chcem aby to dávalo do tej druhej. Ako nastaviť aby to ukladalo tam kde nieje windows ? :? Dá sa to ?

prakticky povedané chcem presunúť zložky Program Files, Documents and Settings, Plocha atd. na druhu particiu, aby mi neukladalo nič na tú kde je windows.

Dakujem
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

Re: nastavenie priority druhej particie disku

Príspevok od používateľa D.I.K. »

ja ti viem poradiť len k tím programom a hrám ,pri inštalovaní prepis cestu z tej čo tam je na tu čo chceš ti ,a máš to na tom druhom hardisku ;)
robbo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa robbo »

Dá sa zmeniť predvolený adresár pre Program files. Spusti regedit (win + r, napíš regedit), tam choď postupne:
HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Windows --> CurrentVersion a tam budeš mať položku "ProgramFilesDir" a vedľa nej cestu, ktorú môžeš upraviť
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

tento pocitac > vlastnosti > spresnenie > premenne prostredia
dole si najdi co potrebujes a editni, ak to tam nie je tak pridaj (napr. premenna pre "Documents and Settings" sa vola APPDATA)
ale nic (okrem tych tvojich, ak chces) z tade nevymazavaj
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nezdá sa to byť logické. Zásadou je komplet Win na C: a dáta na D:. Pri páde W sa preinštaluje C: Tak, ako to chceš - no neviem, robíš si iba problémy.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Nechápem načo to tak komplikovane riešiš... ja to mám tak že na SSDčku 64gigovom mám win vegas a podobné app a na terovom mám všetko ostatné t.j. hry,app, dáta, etc.

Keď inštalujem napr. hru tak normálne si vyhladám zložku do ktorej to chcem nainštalovať a tam to nainštalujem :D
Napísať odpoveď