Tak som si pred pár dňami kúpil nový PC. Zložil som ho, spustil a hodil som tam Windows 7. Všetko v poriadku. Potom som sa rozhodol, že si tam radšej dám staré dobré XP. Zakaždým pri inštalácii vyhodilo modrú obrazovku a nejaké chybové hlášky o poškodenom disku alebo vírusoch v PC. Vírusi tam však ešte žiadne nemohli byť keďže dnu nebol okrem Win 7 žiaden software, taktiež som nikde nesurfoval ani nič podobné. Myslel som si, že je to chybný win XP alebo nejako poškodené CD. Tak som vyskúšal iné verzie, nešla ani jedna, stále vypíše tú istú chybu. Sedmička tam však ide úplne normálne. Aby som sa uistil, že nie je chybný disk vyskúšal som ešte raz nainštalovať sedmičku. To sa aj podarilo, žiadne chyby a teda disk musí byť v poriadku. Akonáhle tam však skúsim nahodiť Win XP, vyhodí to chybu a nič z toho. Nerozumiem, prečo to nefunguje. Môže mať byť matičná doska nejako obmedzená proti tomuto OS?
Matičnú tam mám túto: http://www.alza.sk/asus-p8p67-m-pro-d204992.htm
Nejde nainštalovať Windows XP
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nejde nainštalovať Windows XP
v Biose si prepol SATA operation? Nejako tak to bolo, aby ti na novych slo XPcko.
Prečo chceš dávať XP? Na novom PC to nemá význam.
Inak musíš prepať v BIOSE mód disku z AHCI na IDE (sata mode, prípadne native mode, niečo také hľadaj, neviem presne ako to tam je).
Inak musíš prepať v BIOSE mód disku z AHCI na IDE (sata mode, prípadne native mode, niečo také hľadaj, neviem presne ako to tam je).
Spravil som to tak, ide to, vďaka
Ale teraz tam mám 2 OS - XP aj 7 ale pri spúštaní PC mi vôbec nedáva na výber, ktorý OS chcem spustiť. Stále mi zapne XP. Ako na to, aby som si mohol pred každým zapnutím vybrať? Niekde som čítal, že to ide len ak ich inštalujem podľa poradia od najstaršieho windowsu až po najnovší. Lenže ja som to už spravil naopak a ozaj sa mi nechce robiť to od znova. 
Vďaka, ale všetky tie rady pomôžu len ak mám zatiaľ nainštalovaný len jeden z OS. Pokiaľ ich tam mám už oba a nechcem žiaden z nich inštalovať odznova, tak asi nič z toho 
Pozri sa do "When Windows 7 Installed First", prejdi na 6. krok a pod ním je "Tip" ... to je postup už po inštalácii. Sprav to podla toho.
Opravíš cez Windows 7 inštalačku loader a potom cez program EasyBCD prídaš Windows XP.
Opravíš cez Windows 7 inštalačku loader a potom cez program EasyBCD prídaš Windows XP.
Cawte mam Pavilion dv 5 1000ec a skusam hladat v biose to aby som prepol na to SATA ale nikde to tam nieje ...pls help