naformatovanie di

Informácie o software, ankety...
iduska
Novice
Novice

naformatovanie di

Príspevok od používateľa iduska »

ahoj mozno to pre teba bude smiesne :oops: , ale stala sa mi taka nehoda , mala som v oprave pc , a mala som nainstalovanu vistu , ale povedali mi ze si ju budem musiet nainstalovat este raz, lebo mi menili maticnu dosku . Tak som si ju nainstalovala , DALSIU, takze aj stara nefunkcna mi ostala .. viem ze sa neda vymazat,lebo je tam operacny system (STARY) , a musim len preformatovat disk ...
Len ze tam mam stary system , takze mi to nedovoli , mohol by si mi poradit nejaky sposob ?

Dakujem
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: naformatovanie di

Príspevok od používateľa brm »

Pri inštalácii sa Ťa pýta, na ktorý disk inštalovať operačný systém a pri tejto voľbe by mala byť aj možnosť naformátovať disk.. (pozor, prídeš o všetký údaje na tom disku)
iduska
Novice
Novice

ja ho uz mam nainstalovany , ale nevedela som ze mi tam ostane aj stary sys. (C-cko), ale to sa mi zmenilo teraz na d-cko ak som ho nainstalovala 2-krat ..
Tak ze teraz mam C programy a novu vistu , a d-cko mam media a stary operacny .. media som si uz vsetky presunula na ext.disk , a potrebujem len nejaky sposob ako naformatovat D-cko .. ? lebo tam ma stary operacny , ktory mi zabera strasne vela miesta ..
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Klikni pravým tlačidlom myši na D-ečko a zvol formatovať.
brm
Darca
Darca

jojo1996.. to asi nepôjde, pretože sa bude brániť starý operačný systém.. si myslím.

iduska.. no veď začni inštalovať znova nanovo operačný systém, nedávaj žiadne opravy ani nič, vždy klikaj nainštalovať čistý OS a pri výbere miesta, kde sa má nainštalovať Windows, sformátuj pre istotu všetky "zasiahnuté" disky..

:)
iduska
Novice
Novice

Jasne asi mi nic ine neostava :) ale Dakujem , chcela som sa tomu vyhnut , lebo budem musiet vsetky programy este raz instalovat .. ale aspon sa prebavim :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

a nejde rychly format?to by malo zabrat :)
iduska
Novice
Novice

nie som si ista , ale rychly format mi odstrani len subory , ale neodstrani ani nenaformatuje stary OS :(

Pravdepodobne
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja som to myslel ze skusis rychly format a ten ti musi vymazat stary os
brm
Darca
Darca

Veď áno, pri inštalácií, čo som spomínal vyššie, ponúkne aj rýchly formát.. samozrejme stačí ho použiť, ten Ti zmaže komplet všetky údaje a na Tvoj účel je plne postačujúci a trvá iba pár sekúnd. Keby si dala úplný formát, mohla by si ísť aj na kávičku s kamarátkami pokecať a keby si sa vrátila po 5 hodinách, ešte by možno stále formátovalo (v závislosti od veľkosti disku). Rozdiel medzi rýchlym a klasickým je ten, že pri rýchlom formáte sa vymažú len hlavičky a pri úplnom sa formátuje sektor po sektore.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

pomohlo by aj bootovatelne cd gparted
Napísať odpoveď