Problem s instalaciuou Windows7
Problem s instalaciuou Windows7
Chcem na notebooku nainstalovat na novo Win7, problem je ked som sa snazil win nainstalovat tak som tam mal len moznost Opravit system, tak som dal opravu, a teraz mi uz neda ani len moznost opravit ale rovno mi nacita Win, skusal som tam hodit Win Xp a cez ten sformatovat systemovy disk,ale pri botovani mi vyhodi blue screan, nevie mi niekto poradit co s tym?
Re: Problem s instalaciuou Windows7
Ako si tam mohol mať len možnosť Opraviť? Je to original inštalačka?
Ak chceš inštalovať XP budeš musieť asi v BIOSE prepať SATA Mode z AHCI na IDE (prípadne hľadaj niečo podobné tomu).
Ak chceš inštalovať XP budeš musieť asi v BIOSE prepať SATA Mode z AHCI na IDE (prípadne hľadaj niečo podobné tomu).
z toho isteho DVD som uz instaloval win aj na ine PC a islo vsetko normalne, len na tomto notebooku je to niejake cudne, nechapem velmi tomu...
Teraz je tam nejaký Windows nainštalovaný?
ano momentalne win xp...bol tam win7 ako som notebook kupil, checel som ho tam hodit na novo lenze, pri botovani som mal moznost len "Oprava systemu" tak som nakoniec pomocou win Xp naformatoval systemovy disk, ale aj tak mi nechce nabotovat instalacku win7, pri botovani mi nahodi "Hardverovy profil" dam enetr a nacitava mi win xp 
Ak tam bola sedmička nainštalovaná, možno máš recovery partíciu, z ktorej môžeš nahodiť Windows tak, ako bol nainštalovaný od výrobcu. Inak skúsil by som ešte druhú inštalačku.
a nevies ako spustim tu recovery partíciu?
skusal som 2 instalacky, ktore na inych PC bez problemov win7 nabotovali
inac ked disk soformatujem ze tam nieje ziaden system, a chcem nabotovat win7 tak mi len vypise "NTLDR is missing"
ide o notebook asus pro5da
skusal som 2 instalacky, ktore na inych PC bez problemov win7 nabotovali
inac ked disk soformatujem ze tam nieje ziaden system, a chcem nabotovat win7 tak mi len vypise "NTLDR is missing"
ide o notebook asus pro5da
Keď po naformátovaní napíše tamto a CD je 100% bootovateľné, tak máš zle nastavené bootovacie priority (resp. nebootuješ z mechaniky). Poriadne skontroluj bootovanie v BIOSe, prípadne nejakou klávesou spustíš boot menu, pri Asuse by to mohol byť ESC a v tomto menu následne vybrať mechaniku.
mam nadstavne na prvom mieste botovanie z CD, skusal som aj cez ESC zvolil som CD, chvilka cierna obraozvka, a zalo mi zas nacitavat win Xp, ako keby sa ten notebook vobec nesnazil botovat win7, skusal som aj cez USB ho tam dostat a nic
Ja netuším, podľa toho čo hovoríš, tak sa to správa, ako keby to CD nebolo bootovateľné (ale keď hovoríš, že na inom PC ide). Skús resetnúť BIOS. Prípadne skús nabootovať niečo iné ešte (nejaký Linux, Ubuntu napríklad).
win XP ide nabotovat bez problemov z CD.... skusil som tam hodit win7 na USB nabotoval som to cez klavesu ESC, a zatial to ide v pohode, nechapem preco notebook nechcel nabotovat ten win7 z CD, v Biose boloa CDromka nadstavena ako primarna na prvom mieste...