situácia ako z romantickej komédie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
rainbow
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

situácia ako z romantickej komédie

Príspevok od používateľa rainbow »

Tak po čase zase zakladam na Vašom fore tému, lebo sa cítim dosť zmätená. Možno ani nečakám odpovede a rady, len sa chcem podeliť o svoj príbeh. Koncom minulého roku som sa rozišla s priateľom. Po nejakých mesiacoch keď som sa z toho relatívne dostala som začala postrádať tie "milostné" rečičky a dostala som chuť na nejaký nezáväzný flirt. Tak som skočila na pokec. Ja viem, pokec :oops: Ale našla som tam jedného príjemného chalana. CHvíľu sme si písali, potom sme si vymenili icq a facebook. Čo čert nechcel, zistili sme že bývame v panelákoch cez cestu, a vidíme si z okna do okna. Takže sem tam vybehneme do okna, zakývame si. Taký typický "detský" vzťah. Píšeme si každý večer, sem tam sa prezvoníme či pošleme sms, sem tam si zakývame a podobne. Toto sa deje už nejaký čas, tuším sú to tri týždne čo si píšeme a ja začínam cítiť že by som sa chcela stretnúť či zavolať alebo niekam to možno posunúť. Na druhú stranu však stále nie som vyrovnaná s rozchodom a po nociach často myslím na svojho bývalého. Mám plnú hlavu otáznikov - je vhodné sa už po troch týždňoch stretnúť s človekom s pokecu? Je vhodné po pol roku od rozchodu z ktorého som sa ešte nedostala vstúpiť do vzťahu? Mala by som mu povedať že ho mám rada? Nebude to zle pochopené keď sme sa ešte nestretli?
Aj keď ho nepoznám, cítim že máme spolu omnoho viac spoločného ako som mala so svojím ex priateľom keď sme sa dali dokopy. Už len to že bývame tak blízko seba. Všetky tie spomienky na detstvo, keď tam boli ešte preliezky čo už roky rokúce neexistujú a podobne. Paradoxom je, že nemáme na facebooku žiadnych spoločných priateľov a ani podľa výzoru sa nepoznáme. Napriek tomu že nás delí jediná cesta a chodník

obaja nad 20, rozdiel 2 roky
qwerty-xyz

Re: situácia ako z romantickej komédie

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

nerob NIC, .... ostatni ti este neradili ale nespoliehaj sa ani nato, na icq by som ti vysvetlil preco nemas nic robit. :wink:

-- ked nie si vysporiadana este poriadne s byvalym vztahom tak do noveho ani len neskusaj ist ani do kamaratstva, pokial by sa totiz veci zvrtli vo vasd prospech po case by to na tebe mohlo krachnut a znicis nieco co mohlo fungovat keby si trochu viac pockala a dala sa dokopy. :smt049
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

A čo keď budem čakať príliš dlho? Tiež môžem zničiť niečo čo mohlo fungovať keby som tak dlho nečakala
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

rainbow: Dievča zlaté, tak poďme na to.
Musíme si najprv ujasniť jednu vec - s bývalým si to skončila hej? Viem, že rozchod narobí človeku v hlave pekný bordel, no uvedom si, že si to s ním skončila z nejakého dôvodu a 6 mesiacov je už celkom dlhá doba. Vraví sa klin sa klinom vybíja - aplikovať túto ľudovú múdrosť na medziľudské vzťahy je síce pokrytectvo hrubého zrna, no napriek tomu v tom je kus pravdy. Pozri sa. máš cez ulicu známosť s ktorou si virtuálne rozumieš. Bolo by načase si overiť, či by to rovnako fungovalo face-to-face. Nemôžeš si dovoliť, aby Ťa predchádzajúci vzťah takto blokoval. Buď je to za Tebou, alebo sú tam ešte nedoriešené záležitosti, ktoré by bolo načim uzavrieť.
Osobne by som byť Tebou dal priestor novému vzťahu, no v prvom rade je dobré vstupovať do nového vzťahu s čistým štítom, aby Ta neťažilo nič z minulosti.

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2011, 12:48)
rainbow napísal:A čo keď budem čakať príliš dlho? Tiež môžem zničiť niečo čo mohlo fungovať keby som tak dlho nečakala
Najprv sa vysporiadaj s tým, čo bolo, potom rieš to, čo bude. Pozri - dobu čakania si určuješ len a len ty a je to tak dlho, pokiaľ si nespravíš v hlave poriadok. Potom máš voľnú cestu a môžeš sa naplno vrhnúť na nové známosti.
qwerty-xyz

JIN mam ta rad ale nesuhlasim. Dievca si v hlave moze povedat ze ma vsetko poriesene ale v podvedomi nema. A potom to blbo konci :wink:
MUSI si byt plne vedoma toho ze s byvalym je KONIEC, akoze fakt KONIEC. Lebo potom tieto dievcata robia somariny. Vedel by som pisat priklady.

RAINBOW, nerob hovadiny pokial si nie si 100% tne ista. mozes zbytocne ranit chlapca, ktory nemoze zato ze si trafena (prepac) na hlavu a nie si vysporiadana s vecami z minulosti.
Jedy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jedy »

vrat sa k byvalemu 8)
p0s3r4_69
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa p0s3r4_69 »

Musím oponovať qwertymu a súhlasiť s jinom...
6 mesiacov od rozchodu je dosť dlhá doba a myslím si, že tvoj pocit, že ešte nie si vyrovnaná s predchádzajúcim vzťahom je iba o spomienkach, ktoré máš v hlave. Mal som vzťah vyše 2 a pol roka a priateľka sa so mnou rozišla min. roku v septembri, tzn. čoskoro tu máme rok. Ona vhupla do nového vzťahu do 2 mesiacov od rozchodu (nevyčítam jej to) a doteraz sú spolu. Myslíš, že ona nemala zo začiatku blbé myšlienky? Aj keby mi sama tvrdila, že nie, neuverím jej to, lebo po takej dlhej dobe to určite nebolo ľahké ani pre ňu aj napriek tomu, že to ukončila práve ona (mali sme, myslím, krásny vzťah - na určité momenty). Na mojej strane, opäť pripomínam, je skoro rok od rozchodu a taktiež ako ty, myslím na ňu denno-denne a minimálne raz za týždeň sa mi s ňou sníva a v podstate je to vždy o tom, že sa dáme dokopy. Netvrdím, že za obdobie od rozchodu nemal žiadne "aféry" - boli a nikdy som to neľutoval.
Takže určite Ti radím, skús to, vyjdite si spolu von a po prvom stretnutí uvidíš... veľa šťastia :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:JIN mam ta rad ale nesuhlasim. Dievca si v hlave moze povedat ze ma vsetko poriesene ale v podvedomi nema. A potom to blbo konci :wink:
MUSI si byt plne vedoma toho ze s byvalym je KONIEC, akoze fakt KONIEC. Lebo potom tieto dievcata robia somariny. Vedel by som pisat priklady.

RAINBOW, nerob hovadiny pokial si nie si 100% tne ista. mozes zbytocne ranit chlapca, ktory nemoze zato ze si trafena (prepac) na hlavu a nie si vysporiadana s vecami z minulosti.
Rozumiem tomu čo hovoríš, ale...
Podvedomie je nevedomé, takže vyvstáva otázka - môžeme nadobudnúť vedomie o tom, že je naše podvedomie vysporiadané s predošlým vzťahom? Priamo určite nie, môžeme dostávať len náznaky. Ak by sme furt len sledovali tieto náznaky a snažili sa ich analyzovať, život by nám utiekol pomedzi prsty.
V živote sa človek častokrát kopne, častokrát ho podvedomie bodne od chrbta. No o tom život je. Raz si dole, raz si hore. Pokiaľ je tu možnosť ísť "hore", tak by si rainbow mala vyriešiť maximum vecí o ktorých vie a keď bude cítiť, že chce, nech sa s tým chalanom stretne.
Viac sa povedať nedá.
qwerty-xyz

moze nastat porovnavanie, chalana bude mat rada, ale taky ten zakerny hlas v hlave jej bude hovorit, ale tamten bol predsa lepsi (hoci nebol) a podobne, rovnako ako aj pri jednej zaujimavej cinnosti kedy dievcata na moment vypinaju mozog, sa moze podvedomie dostat na rad, rovnako ako aj v spanku, a ked sa jej sniva s byvalym a zobudi sa vedla terajsieho je fuk ci sa zaplo vedomie alebo nie, "pocitacovy virus" je stale na HDD a bude sposobovat systemove chyby a to moze viest k zlyhaniu systemu alebo poskodeniu niektorych hardware zariadeni napojenych na system.
:wink: vid nas dotycny s PLUG and play systemom bez firewall moze dopadnut zle, ...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:moze nastat porovnavanie, chalana bude mat rada, ale taky ten zakerny hlas v hlave jej bude hovorit, ale tamten bol predsa lepsi (hoci nebol) a podobne, rovnako ako aj pri jednej zaujimavej cinnosti kedy dievcata na moment vypinaju mozog, sa moze podvedomie dostat na rad, rovnako ako aj v spanku, a ked sa jej sniva s byvalym a zobudi sa vedla terajsieho je fuk ci sa zaplo vedomie alebo nie, "pocitacovy virus" je stale na HDD a bude sposobovat systemove chyby a to moze viest k zlyhaniu systemu alebo poskodeniu niektorych hardware zariadeni napojenych na system.
:wink: vid nas dotycny s PLUG and play systemom bez firewall moze dopadnut zle, ...
Chvíľku mi to dalo, ale nakoniec som pochopil čo tým básnik myslel.

Nuž ale toto, čo si tu práve opísal sa deje asi v každom jednom vzťahu, v ktorom jeden, alebo obaja z partnerov mali bývalé/bývalých. Zážitky s nimi / myšlienky / spomienky atď. sa síce po čase vytrácajú z pamäte, no v podvedomí zostávajú, podvedomie nezabúda. Takto žijú na svete spolu milióny párov, vyskytujú sa systémové chyby, aj iné neduhy, no vzťahy sa kvôli tomu nerozpadajú.
qwerty-xyz

ked mas dobry firewall, antivirusovy system, a hlavne ked si sa s podobnym problemom stretol, tak mas imunitu voci nemu. :) aj napriek obcasnym systemovym chybam.

-- mne len ide o to aby chlapec nedostal preplesk od rainbow len preto lebo este sama holka nevie bud co chce, alebo sa jej v hlave zacnu vytvarat prilis casto spomienky na byvaleho alebo jej tlacit na nejaku dolezitu sustavu nervovych zakoncenina zaklade coho to schyta chlapec ktory zato nebude moct. Pol roka je dlho, ale niekedy to nemusi byt dost. Zalezi ako ten pol rok travis casom. Pozri niektore individua (nebudem na seba prstom ukazovat) vedia v hlave DELETE FOLDER gutmanovou technikou, a neexistuje potom ziadna spojitost medzi dotycnym a jeho byvalou. a niektori to zase nevedia,.... Lenze ti co to nevedia mozu ublizit, a mozno povies JIN ze som svina ale ja budem hajit vzdy muzske pokolenie, lebo som videl X kamaratov ktorym dievca ublizilo lebo nevedelo co cche alebo slo za byvalym alebo podviedlo a ani sama nevedela preco spravila co spravila alebo preco sa spravala ako sa spravala. :wink: a v niektorych veciach aj z vlastnej skusenosti.....
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Jedy napísal:vrat sa k byvalemu 8)
nereálne

Vy ste tu rozprúdili takú diskusiu o podvedomí, že ani neviem či správne chápem čo mi chcete povedať. Dokonca mám pocit že nič, iba si píšete medzi sebou :) Každopádne k bývalému sa nevrátim a ani by som nechcela keby bola taká možnosť. Sú to len spomienky. Chýbajúce objatie keď mi je smutno a podobne, čiže nemyslím že by ma tieto spomienky držali aj keby som vo vzťahu.

Ono by to možno bolo jednoduchšie keby nebýva oproti mne. Ale takto sme sa nejak extrémne rýchlo zblížili
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rainbow napísal: nereálne

Vy ste tu rozprúdili takú diskusiu o podvedomí, že ani neviem či správne chápem čo mi chcete povedať. Dokonca mám pocit že nič, iba si píšete medzi sebou :) Každopádne k bývalému sa nevrátim a ani by som nechcela keby bola taká možnosť. Sú to len spomienky. Chýbajúce objatie keď mi je smutno a podobne, čiže nemyslím že by ma tieto spomienky držali aj keby som vo vzťahu.

Ono by to možno bolo jednoduchšie keby nebýva oproti mne. Ale takto sme sa nejak extrémne rýchlo zblížili
In your face qwerty :D
rainbow: Daj tomu šancu. Nič viac Ti nemôžem povedať. To skôr ty nám potom budeš rozprávať o tom, ako to medzi Vami prebieha. Prvé stretnutie veľa napovie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

"je vhodné sa už po troch týždňoch stretnúť s človekom s pokecu? "

-ked som este chodil na pokec tak som sa parkrat stretol s babami este v ten den, alebo nasledujuci a to sme sa predtym vobec nepoznali, takze podla mna tie 3tyzdne su uplne v poho. :wink:
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:"je vhodné sa už po troch týždňoch stretnúť s človekom s pokecu? "

-ked som este chodil na pokec tak som sa parkrat stretol s babami este v ten den, alebo nasledujuci a to sme sa predtym vobec nepoznali, takze podla mna tie 3tyzdne su uplne v poho. :wink:
ale to asi závisí aj od veku, nie? :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak analyza dokazala hovno ... treba k tomu pristupit radikalne ... zaklad je "poriesit ho" - ostatne sa uz nejak vykrystalizuje :-D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

rainbow napísal: ale to asi závisí aj od veku, nie? :)
No podla mna su 3 tyzdne az az, internetove "vztahy" je dobre cim skor zrealnit, lebo potom si clovek toho druheho zbytocne idealizuje alebo nespozna aj jeho dalsie schopnosti, ktore by ti pomohli (tak ako pise nord) poriesit ho :D
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Tak dnes sme si volali, bolo to veľmi milé a príjemné. Dohodli sme sa na stretnutí v piatok. Teším sa :)
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

no uvidis co z toho vylezie ..
silmarill
King
King