Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
lenže ten zákon je principiálne na hlavu. za snahou o "zlepšenie rodinných vzťahov" sa skrýva len tlak KDHáckej ideológie.
1) môžu za rodinné problémy práve obchody otvorené cez sviatky a víkend?
2) môže prispieť k zlepšeniu rodinných vzťahov zatvorenie obchodov v spomínanom čase, či už zo zákona alebo po otvorenej diskusii spoločnosti?
3) budeme vídavať v nedeľu na zelenej lúke štastné rodiny so širokým úsmevom bežiace ruka v ruke v spomalenom zábere len vďaka tomu, že nebude otvorené miestne Tesco?
1) môžu za rodinné problémy práve obchody otvorené cez sviatky a víkend?
2) môže prispieť k zlepšeniu rodinných vzťahov zatvorenie obchodov v spomínanom čase, či už zo zákona alebo po otvorenej diskusii spoločnosti?
3) budeme vídavať v nedeľu na zelenej lúke štastné rodiny so širokým úsmevom bežiace ruka v ruke v spomalenom zábere len vďaka tomu, že nebude otvorené miestne Tesco?
silmarill unika ti jedna vec, KDHkom nejde o to, aby stastne rodinky v nedelu pobehovali po luke...KDHkom ide o to, aby tieto rodinky pekne v nedelu naklusali do kostolov a tam nechali nejake tie peniazky miesto hnusnych prizemnych obchodnych domov...
ruka ruku myje...
-
javatar
Hardcore addict
ephramko to je dost silne obvinenie ale kedze ide o politiku tak mi je to jedno (ani ja KDH nefandim), ja osobne netusim kam tym mieria - pravdepodobne ide skor o volebne preferencie konzervativneho obyvatelstva...
v kazdom pripade svoj nazor som vyjadril a dovody uz za mna napisal sillmaril pod mojim postom...
v kazdom pripade svoj nazor som vyjadril a dovody uz za mna napisal sillmaril pod mojim postom...
silne obvinenie? ...ked sa pred volbami citaju v kostoloch pastierske listy, ktorych jedinym ucelom bolo agitovat za zaujmy KDH...to su tiez len obvinenia? 
Nie je povinnosť prispieť. Máš a chceš dať, dáš. Nemáš/nechceš dať nedáš. Je to na tebe.ephramko napísal:silmarill unika ti jedna vec, KDHkom nejde o to, aby stastne rodinky v nedelu pobehovali po luke...KDHkom ide o to, aby tieto rodinky pekne v nedelu naklusali do kostolov a tam nechali nejake tie peniazky miesto hnusnych prizemnych obchodnych domov...ruka ruku myje...
ephramko, KDH NIEje jediná kresťanská strana SR, tak láskavo sa takto nevyjadruj na účet KDH. Ani mne sa nepáčia isté strany, nebudem ich tu teraz ale rozoberať, ale nehovorím o nich. Mal si možnosť voliť - mohol. Volil si, nepodarilo sa ti. Tým, že tu budeš nadáva´t na jednu stranu, ktorá ti nie je tak blízka, si nepomôžeš.
ephramko neuniklo mi to, písal som to tu už neraz... zrejme to uniklo tebeephramko napísal:silmarill unika ti jedna vec, KDHkom nejde o to, aby stastne rodinky v nedelu pobehovali po luke...KDHkom ide o to, aby tieto rodinky pekne v nedelu naklusali do kostolov a tam nechali nejake tie peniazky miesto hnusnych prizemnych obchodnych domov...ruka ruku myje...
Spoiler
samozrejme že by boli radšej keby všetci namiesto do obchodu išli do kostola a tam sa "skultúrnili"... plus nechali niečo vo zvončeku
...
takže za dojímavou starostlivosťou o rodinný život pokladníčky z Tesca vidím zase len presadzovanie ich ideologických záujmov
...
za snahou o "zlepšenie rodinných vzťahov" sa skrýva len tlak KDHáckej ideológie
...
takže za dojímavou starostlivosťou o rodinný život pokladníčky z Tesca vidím zase len presadzovanie ich ideologických záujmov
...
za snahou o "zlepšenie rodinných vzťahov" sa skrýva len tlak KDHáckej ideológie
hwip: čo sa týka KDH tak nevôľa ateistov voči nim je pochopiteľná. táto strana totiž presadzuje záujem kresťanov (aj to len tých konzervatívnejších) nad záujmy celej spoločnosti. aký by si mal ty postoj k strane, ktorá by sa presadzovala napríklad o zákaz vyučovania náboženskej výchovy na školách alebo o zákaz náboženských kníh vo verejných knižniciach? prepokladám že by si im tiež moc nefandil, že?
pochopím snahu o reguláciu trhu, pokiaľ má nejaký logický základ a je prospešné pre celú spoločnosť (protimonopolné opatrenia, kontrola hygienických noriem). som však proti zákonu, ktorý je postavený na ideológii určitého náboženstva a má slúžiť len minoritnej časti občanov na úkor zvyšku spoločnosti.
PS: mimochodom nehovorilo sa v Starom zákone, že dňom oddychu má byť sobota a nie nedeľa?
-
Iron-Eddie
Light Professional
Hovorilo. Niektoré odnože kresťanstva (napr. Adventisti siedmeho dňa) to tak aj majú, akurát ostatné si to zmenili na nedeľu (malo by to byť preto, lebo v nedeľu vstal Kristus z mŕtvych).silmarill napísal:PS: mimochodom nehovorilo sa v Starom zákone, že dňom oddychu má byť sobota a nie nedeľa?
len aby som vás všetkých upozornil. peniaze zo "zvončeka" idú na farské veci aby mohla budova bežať, na stavanie krížov, opravovanie zvonov či elektriku. Zvyšok ide na charitu. Vy tomu neveríte? Tak si skočte do kostola na nový rok, číta sa vyúčtovanie fary. Ak tomu nebudeš veriť pre to, že to číta muž s kolárikom, popýtaj sa ho, aby ťa zaviedol do farskej kancelárie, a dal ti účtovnú knihu. V nej nájdeš bločky na jedlo pre kňazov, záznamy o daroch, a účty od rôznych stavebných firiem. Ak nebudeš veriť ani tomu, kľudne si zavolaj do tých firiem a pokojne sa na to opýtaj. Niečo musí ísť na beh budovy, ostatné ide na charitu. A majú o tom dôkazy.ephramko napísal:silmarill unika ti jedna vec, KDHkom nejde o to, aby stastne rodinky v nedelu pobehovali po luke...KDHkom ide o to, aby tieto rodinky pekne v nedelu naklusali do kostolov a tam nechali nejake tie peniazky miesto hnusnych prizemnych obchodnych domov...ruka ruku myje...
Hovorilo. Ale starý zákon platí hlavne pre židov. Oni neuverili novému. Nový zákon niečo mení, iné zanecháva tak. Napríklad, starý zákon hovorí:mimochodom nehovorilo sa v Starom zákone, že dňom oddychu má byť sobota a nie nedeľa?
Oko za oko, zub za zub. Nový však hovorí: Ak ťa niekto udrie po jednom líci, nastav mu i druhé.
Pre kresťanov má byť dôležitejší Boh, majú mu priniesť aj nejaké tie obety. Starý ľudia chodia do kostola, hoci sú na tabletkách a bolia ich kĺby. Prečo? Lebo už nič iné nemôžu Bohu ponúknuť. Myslím že žiť bez príplatku za sviatok sa dá, nie?
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2011, 12:05)
len aby som vás všetkých upozornil. peniaze zo "zvončeka" idú na farské veci aby mohla budova bežať, na stavanie krížov, opravovanie zvonov či elektriku. Zvyšok ide na charitu. Vy tomu neveríte? Tak si skočte do kostola na nový rok, číta sa vyúčtovanie fary. Ak tomu nebudeš veriť pre to, že to číta muž s kolárikom, popýtaj sa ho, aby ťa zaviedol do farskej kancelárie, a dal ti účtovnú knihu. V nej nájdeš bločky na jedlo pre kňazov, záznamy o daroch, a účty od rôznych stavebných firiem. Ak nebudeš veriť ani tomu, kľudne si zavolaj do tých firiem a pokojne sa na to opýtaj. Niečo musí ísť na beh budovy, ostatné ide na charitu. A majú o tom dôkazy.
Hovorilo. Ale starý zákon platí hlavne pre židov. Oni neuverili novému. Nový zákon niečo mení, iné zanecháva tak. Napríklad, starý zákon hovorí:
Oko za oko, zub za zub. Nový však hovorí: Ak ťa niekto udrie po jednom líci, nastav mu i druhé.
Pre kresťanov má byť dôležitejší Boh, majú mu priniesť aj nejaké tie obety. Starý ľudia chodia do kostola, hoci sú na tabletkách a bolia ich kĺby. Prečo? Lebo už nič iné nemôžu Bohu ponúknuť. Myslím že žiť bez príplatku za sviatok sa dá, nie?
-
Iron-Eddie
Light Professional
©_ME: Niektoré veci sa síce možno zmenili, ale práve táto sa v rámci celej Biblie nejak nezmenila. Alebo je niekde v novom zákone napísané, že odteraz sa za siedmy deň považuje nedeľa? Ak áno, poprosím citáciu, knihu, kapitolu, verš.
A kto vraví, že to musí byť v Biblii? Iba ty. Vieš prečo vôbec kresťania chodia do kostola?
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2011, 14:34)
Ale dobre. Lk 6,1-11. Citáciu budem ešte musieť pohľadať.
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2011, 14:34)
Ale dobre. Lk 6,1-11. Citáciu budem ešte musieť pohľadať.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Prečo chodia do kostola? Prezraď nám. Citácia je tu, nájdi mi tam niečo o nedeli http://www.biblegateway.com/passage/?se ... ersion=NIV
Slovenčina http://www.biblegateway.com/passage/?se ... ersion=NPK
Slovenčina http://www.biblegateway.com/passage/?se ... ersion=NPK
Prakticky týmto sa povedalo, že v sobotu sa bude pracovať.Veď Syn človeka je pánom aj soboty!
Kód: Vybrať všetko
Chcem sa vás spýtať, či sa smie v sobotu konať dobro alebo zlo? Či je dovolené zachrániť život, alebo ho zahubiť?-
seth82
Darca
Prakticky sa týmto povedalo? LOL. A ja si myslím, že prakticky sa tým povedalo, že Aštar Šeran už čaká. No vyvráť mi to...
Bohoslužba má slúžiť na rozhovor s bohom? A nie je ten pán náhodou všadeprítomný dokonca až v trojitej (minimálne) forme? Takže si to zhrnime - rozhovor s bohom môžem spraviť všade, aj na záchode, pretože je aj tam. Čas každý normálny človek obetuje 5x do týždňa v práci, kľudne môžem vyhlásiť, že je to obeta môjmu bohu, veď môžem byť aj na podpore. Poznávať bibliu a rozoberať kázeň (ktorá je mimochodom, vo veľa prípadoch, absolútne o ničom) môžem aj doma. Pozorne čítať bibliu môžem aj doma, takže môžem prijímať božie slovo živé, a účinné (nevidím dôvod, prečo by malo byť v kostole také a doma inaké).
A božie telo? Už Jéééžiš lámal obyčajný chlieb a požehnával ho, dám si požehnať potraviny v kosceľe a môžem si doma pri telke pochutnávať na slaninke, cibuľke a požehnanom chlebe, ktorý je vlastne božím telom :3 Mimochodom, Jééééžiš je prítomný v každom chlebe, a ako sám povedal: Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba“ (Jn 6,51).
Dúfam, že mi na toto odpovieš nejakou všehovoriacou frázou "ty tomu nechápeš", alebo niečím podobným...
Bohoslužba má slúžiť na rozhovor s bohom? A nie je ten pán náhodou všadeprítomný dokonca až v trojitej (minimálne) forme? Takže si to zhrnime - rozhovor s bohom môžem spraviť všade, aj na záchode, pretože je aj tam. Čas každý normálny človek obetuje 5x do týždňa v práci, kľudne môžem vyhlásiť, že je to obeta môjmu bohu, veď môžem byť aj na podpore. Poznávať bibliu a rozoberať kázeň (ktorá je mimochodom, vo veľa prípadoch, absolútne o ničom) môžem aj doma. Pozorne čítať bibliu môžem aj doma, takže môžem prijímať božie slovo živé, a účinné (nevidím dôvod, prečo by malo byť v kostole také a doma inaké).
A božie telo? Už Jéééžiš lámal obyčajný chlieb a požehnával ho, dám si požehnať potraviny v kosceľe a môžem si doma pri telke pochutnávať na slaninke, cibuľke a požehnanom chlebe, ktorý je vlastne božím telom :3 Mimochodom, Jééééžiš je prítomný v každom chlebe, a ako sám povedal: Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba“ (Jn 6,51).
Dúfam, že mi na toto odpovieš nejakou všehovoriacou frázou "ty tomu nechápeš", alebo niečím podobným...
Áno rozprávať sa môžeš s bohom aj doma. Na záchode som to ešte neskúšal... Ty áno?seth82 napísal:Prakticky sa týmto povedalo? LOL. A ja si myslím, že prakticky sa tým povedalo, že Aštar Šeran už čaká. No vyvráť mi to...
Áno, to môžeš vyhlásiť. Môžeš. Len neviem či by bola z teba tvoja rodina nadšená. Existujú svätci, ktorý takto myslím žijú. Ale ak by si to vyhlásil, a nerobil, porušil by si Božie prikázania ako kresťan. Veď Boh povedal:"V pote svojej tváre si budeš zarábať na chlieb...". Takže robiť by si to mohol, ale ako kresťan by si sa veľmi neuplatnil. Áno, poznávať Bibliu môžeš aj doma. A veľa ľudí to aj robí. Ale kňaz je vyučený profesionál, ako ty vo svojej práci(ak nejakú máš) a vie ako to podať menej skúsenému obyvateľstvu. A ak je kázeň o ničom, čo som už aj ja zažil, tak ti to potom zdôvodním. Aj kňaz je človek. Ako pekár môže upiecť zlý chlieb, a príroda dať zlý plod, stavbár postaviť zlý dom a maliar zlý obraz, tak môže aj kňaz podať možno iba z pohľadu neskúseného poslucháča zlú kázeň, lebo je len človek. (Len nie naschvál, mal by byť čo najlepšie pripravený.) A ja som nepovedal, že božie slovo je doma iné, než živé a účinné. Je tak všade. Nie, len som povedal, že na to, pre čo chodiť do kostola, prídeš ak to budeš robiť. Ale je možné že som sa v poslednom príspevku zle vyjadril a ku jednej myšlienke som usadil druhú, ale upozorním ťa, aj ja som len človek. Alebo prekrúcaš, ale to je v tvojej pozícii normálne(už som si zvykol).
Áno. Ježiš lámal obyčajný chlieb, ale slovami "Toto je moje telo" ho v momente premenil na Božie telo.
Pre viac informácii http://www.oscadnica.fara.sk/index.php/ ... manie.html. Myslím, že je to pre prvopríjmajúce deti vo veku okolo 9 rokov, takže môžeš pokojne čítať aj bez teológa.
Požehnané jedlo v kostole nieje Božím telo! To si na omyle!"Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba"
Myslel tým, že pre nás svojou obetou otvoril možnosť spásy, a bez neho nebudeme žiť. Význam poslednej vety ti možno unikne, ako niekedy unikal mne a iným ľuďom, či stále niekomu uniká, čiže už očakávam otázku týkajúcu sa práve tejto vety.
keď už si taký útočný, môžeš si zájsť aj na kresťanské fórum. Minule som ho tu napísal.
-
seth82
Darca
Nie, na záchode som to neskúšal, pretože ja v boha neverím. Moja rodina je zo mňa nadšená aj bez toho, aby sme sa navzájom škatuľkovali na základe viery. Oni veria v boha, ja môžem v Aštara Šerana, je to úplne jedno. Nie som kresťan. Teda božie prikázania síce neporušujem, aspoň tie, ktoré pre mňa ako morálnu osobu niečo znamenajú, zvyšok ignorujem. Boh nič nepovedal, človek to totiž v biblii a evanjeliách napísal, to je asi tak všetko.
Kňaz ako "výlučný profesionál" nemôže predsa na omši stáť pri každom človeku a ukazovať mu osobne, ako vlastne lepšie študovať bibliu, nie? Takže ja rozdiel medzi jej štúdiom doma a v kostole vôbec nevidím. Môžem to s ním predsa prebrať aj pri pive. Ak dokáže niekto čítať a má vychodenú aspoň školu ľudovú, bibliu ako znášku nekonečnej alegórie pochopí, aj keby bol aj neviem ako "neskúsený". Zvyšok, ktorý ty nazývaš "profesionálnym chápaním" je iba to, čo kňaz prebral od svojich "učiteľov" na seminári, pričom ide väčšinou o poriadny výplach založený na ich pocitoch, dohadoch, teóriách a podobne.
Takže v podstate (ak ignorujem tvoje poučenie o zlých kázniach, ktoré bolo z mojej strany iba podotknutie na BS na omšiach) do kostola chodiť netreba, pretože všetko, čo robím tam, môžem robiť aj doma, pritom si môžem aj nahlas prdnúť a nebudem sa červenať a v zime si zapnem kúrenie.
Aj ja som len človek, všetci sme predsa ľudia, chyby a omyly robím pravidelne aj ja, neberiem ti to a ani tvoje výhrady.
Prvé prijímanie som podstúpil, tak isto aj birmovku, krst a iné výplachy, nekonečné množstvo omší a stretnutí a boh vie čo ešte - biblie, zákonov, evanjelií mám prečítané X krát a omšu ti môžem odrecitovať aj z pamäti. To len tak medzi rečou, keď ma už posielaš čítať nejaké veci pre prvoprijímajúce deti :3
V závere už iba vykladáš moju citáciu tak, aby sedela tebe. Žiaľ, ja som tiež schopný využiť alegorický takt biblie a preto som si to vyložil tak, že žrádlo, ktoré mi pán farár požehnajú v kosceľe, je tak isto božím telom, pretože pán farár sú predstaviteľom trojjediného boha (OXYMORON ALERT!!) a teda sú ako Jééééžiš, ktorý lámal chleba a tým pádom je to božie telo. A okrem toho, one je živý chlieb, a keďže je všade, je aj v chlebe a teda keď jem chlieb, jem automaticky božie telo.
Na kresťanské fórum sa ja môžem zvysoka vykašľať, útočný (alebo skôr nadmieru sarkastický) som preto, lebo tu boli poniektorí "kresťania" rovnakí a ja sa riadim pravidlom "kto do teba kameňom, ty do neho gumený rebrík".
Kňaz ako "výlučný profesionál" nemôže predsa na omši stáť pri každom človeku a ukazovať mu osobne, ako vlastne lepšie študovať bibliu, nie? Takže ja rozdiel medzi jej štúdiom doma a v kostole vôbec nevidím. Môžem to s ním predsa prebrať aj pri pive. Ak dokáže niekto čítať a má vychodenú aspoň školu ľudovú, bibliu ako znášku nekonečnej alegórie pochopí, aj keby bol aj neviem ako "neskúsený". Zvyšok, ktorý ty nazývaš "profesionálnym chápaním" je iba to, čo kňaz prebral od svojich "učiteľov" na seminári, pričom ide väčšinou o poriadny výplach založený na ich pocitoch, dohadoch, teóriách a podobne.
Takže v podstate (ak ignorujem tvoje poučenie o zlých kázniach, ktoré bolo z mojej strany iba podotknutie na BS na omšiach) do kostola chodiť netreba, pretože všetko, čo robím tam, môžem robiť aj doma, pritom si môžem aj nahlas prdnúť a nebudem sa červenať a v zime si zapnem kúrenie.
Aj ja som len človek, všetci sme predsa ľudia, chyby a omyly robím pravidelne aj ja, neberiem ti to a ani tvoje výhrady.
Prvé prijímanie som podstúpil, tak isto aj birmovku, krst a iné výplachy, nekonečné množstvo omší a stretnutí a boh vie čo ešte - biblie, zákonov, evanjelií mám prečítané X krát a omšu ti môžem odrecitovať aj z pamäti. To len tak medzi rečou, keď ma už posielaš čítať nejaké veci pre prvoprijímajúce deti :3
V závere už iba vykladáš moju citáciu tak, aby sedela tebe. Žiaľ, ja som tiež schopný využiť alegorický takt biblie a preto som si to vyložil tak, že žrádlo, ktoré mi pán farár požehnajú v kosceľe, je tak isto božím telom, pretože pán farár sú predstaviteľom trojjediného boha (OXYMORON ALERT!!) a teda sú ako Jééééžiš, ktorý lámal chleba a tým pádom je to božie telo. A okrem toho, one je živý chlieb, a keďže je všade, je aj v chlebe a teda keď jem chlieb, jem automaticky božie telo.
Na kresťanské fórum sa ja môžem zvysoka vykašľať, útočný (alebo skôr nadmieru sarkastický) som preto, lebo tu boli poniektorí "kresťania" rovnakí a ja sa riadim pravidlom "kto do teba kameňom, ty do neho gumený rebrík".
samozrejme...vzdy ked vidim tie okazale ceremonie rimskokatolickej cirkvi a nazi papeza...mam iste ten dojem, ze sa drzia Kristovho ucenia a ziju v skromnosti a pokore©_ME napísal:len aby som vás všetkých upozornil. peniaze zo "zvončeka" idú na farské veci aby mohla budova bežať, na stavanie krížov, opravovanie zvonov či elektriku. Zvyšok ide na charitu. Vy tomu neveríte? Tak si skočte do kostola na nový rok, číta sa vyúčtovanie fary. Ak tomu nebudeš veriť pre to, že to číta muž s kolárikom, popýtaj sa ho, aby ťa zaviedol do farskej kancelárie, a dal ti účtovnú knihu. V nej nájdeš bločky na jedlo pre kňazov, záznamy o daroch, a účty od rôznych stavebných firiem. Ak nebudeš veriť ani tomu, kľudne si zavolaj do tých firiem a pokojne sa na to opýtaj. Niečo musí ísť na beh budovy, ostatné ide na charitu. A majú o tom dôkazy.
btw. ked vie cirkev vyzit z milodarov a este z nich dava aj na charitu, preco rocne Slovenska republika vyplaca cirkvam milionove prispevky na cinnost z penazi vsetkych danovych poplatnikov (aj neclenov cirkvi) ??? ...a zaroven SR nema ziadnu pravomoc skontrolovat, ako sa dane prostriedky pouzili...
Nechcú sa mi momentálne riešit tieto nezmysly, ale k tej eucharistii niečo pošlem, aspoň vyvrátime ďalší mýtus.
Držia sa Kristovho učenia, a zlaté kalichy, a všetko to, čo ty považuješ za prebytočné bohatstvo sú predmety vytvorené na oslavu Boha. Oslavoval by si s kamennou miskou plnou vody z potoka svoje narodeniny? Nie. Skôr s pekným pohárom plným kvalitného vína. A pre kresťanov má byť dôležitejší Boh ako ich život, preto vytvárajú veci na jeho oslavu. A čo sa týka vyplácania, je potrebné. Totiž cirkev nevyžije len zo "zvončeka". Musí mať nejaký príjem. A ďalej, ak človek dá peniaze do truhlice s nápisom:"na charitu", nemyslíš že by bolo trošku blbé dať to na beh kostola? Nie, pre teba by to bolo zaiste normálne, keď si mi položil takúto otázku. Skôr by si si pomyslel: "Však čo? Ja len oblbnem zopár starčekov a kúpim si letné gumy na auto. Čo mňa po nejakých prikázaniach! Však ja v Boha neverím! A polícia na to nepríde...".ephramko napísal: samozrejme...vzdy ked vidim tie okazale ceremonie rimskokatolickej cirkvi a nazi papeza...mam iste ten dojem, ze sa drzia Kristovho ucenia a ziju v skromnosti a pokore![]()
![]()
![]()
btw. ked vie cirkev vyzit z milodarov a este z nich dava aj na charitu, preco rocne Slovenska republika vyplaca cirkvam milionove prispevky na cinnost z penazi vsetkych danovych poplatnikov (aj neclenov cirkvi) ???
Ale každý jeden kresťan si môže vôjsť do farského kostola, prísť k farárovi a požiadať ho o prezretie účtovnej knihy. Namiesto toho aby to kontrolovali ľudia ktorý, ako si ich pomenoval, iba stláčajú gombíky ich môže kontrolovať každý. Nieje to lepšie? Alebo viac veríš tým čo stláčajú gombíky a kradnú?...a zaroven SR nema ziadnu pravomoc skontrolovat, ako sa dane prostriedky pouzili...
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2011, 18:58)
Hughito: Nieje náhodou zakázané akékoľvek publikovanie knihy či len jej časti? Iba taká malá otázočka..
Ja mám na to "protiknihu" - Kauza Kristus. Tam bolo niečo v tom zmysle, a krásne rozvrátené... Nechcem porušovať nijaké autorské práva. Nie som si istý, či je to legálne publikovať a to by ma neospravedlnilo.
doteraz ste sa ohanali tym, ze je dolezita uroven duchovna, vlastne vnutorne citenie, vztah s bohom a viera kazdeho jedinca...a ty tu prezentujes presny opak, zlate kalichy, hromadenie bohatstva, prepych...a vsetko pod zamienkou "oslavy boha", mozem vediet co z toho ma Boh ??? neprosperuju z toho vsetkeho bohatstva vylucne ludia, ktori tie peniaze zhromazduju ??? ...myslis si, ze keby Kristus teraz prisiel na "audit" do vatikanu, tak by bol spokojny s cirkvou, s ich sposobom zivota, mocou a nadobudnutym bohatstvom ?
...nechod na mna s tym, ze si kazdy jeden clovek moze dojst skontrolovat uctovne knihy...ved farari bezne odmietaju pochovat nekrestana (a to tu niekto raz tvrdil, ze preto SR plati cirkvi z dani vsetkych obcanov, lebo vsetci obcania mozu vyuzit jej sluzby, co je jasna loz), uz vidim ako by som u nich mal dvere otvorene, aby som sa mohol prehrabavat v ich financiach
...okrem toho si velmi naivny, ked si myslis, ze z daru sa nedaju nejake peniaze uliat aj mimo...to nemusim byt ani sikovny uctovnik, aby som si takym sposobom dokazal uliat peniazky aj pre seba a na ine ucely ako "na charitu"...
a este tvrdis, ze je potrebne platit cirkvi milionove prispevky z dani vsetkych obcanov, lebo ona chudatko cirkev nevyzije z milodarov...to je fer, ked sa na jej chod skladaju ludia, ktori maju presne opacne nazory ako cirkev, ktori s cirkvou nemaju nic spolocne ??? vies o tom, ze na Slovensku existuje niekolko cirkvi, ktore odmietli tieto prispevky zo statu a ziju vylucne z milodarov??? preco to tieto cirkvi dokazu a preco take nieco nedokaze RKC ??? ...pretoze im ide iba o peniaze, hromadenie bohatstva a o sebecke zamery...nic ine...to je v sulade s kristovym ucenim ?
mne absolutne ako dokaz neexistencie Boha staci to, ked sa pozriem ako funguje Vatikan a RKC, keby Kristus skutocne existoval, myslim ze cirkev by bola prva, ktoru by zmietol z povrchu zemskeho...
...nechod na mna s tym, ze si kazdy jeden clovek moze dojst skontrolovat uctovne knihy...ved farari bezne odmietaju pochovat nekrestana (a to tu niekto raz tvrdil, ze preto SR plati cirkvi z dani vsetkych obcanov, lebo vsetci obcania mozu vyuzit jej sluzby, co je jasna loz), uz vidim ako by som u nich mal dvere otvorene, aby som sa mohol prehrabavat v ich financiach
a este tvrdis, ze je potrebne platit cirkvi milionove prispevky z dani vsetkych obcanov, lebo ona chudatko cirkev nevyzije z milodarov...to je fer, ked sa na jej chod skladaju ludia, ktori maju presne opacne nazory ako cirkev, ktori s cirkvou nemaju nic spolocne ??? vies o tom, ze na Slovensku existuje niekolko cirkvi, ktore odmietli tieto prispevky zo statu a ziju vylucne z milodarov??? preco to tieto cirkvi dokazu a preco take nieco nedokaze RKC ??? ...pretoze im ide iba o peniaze, hromadenie bohatstva a o sebecke zamery...nic ine...to je v sulade s kristovym ucenim ?
mne absolutne ako dokaz neexistencie Boha staci to, ked sa pozriem ako funguje Vatikan a RKC, keby Kristus skutocne existoval, myslim ze cirkev by bola prva, ktoru by zmietol z povrchu zemskeho...
Kauza Kristus nie je žiadna protikniha, lebo sa nejedná o vedeckú monografiu a Strobel nie je vedec ani odborník v danej oblasti.Hughito: Nieje náhodou zakázané akékoľvek publikovanie knihy či len jej časti? Iba taká malá otázočka..
Ja mám na to "protiknihu" - Kauza Kristus. Tam bolo niečo v tom zmysle, a krásne rozvrátené... Nechcem porušovať nijaké autorské práva. Nie som si istý, či je to legálne publikovať a to by ma neospravedlnilo.
Ale ukáž teda iné argumenty.