Praskanie v reproduktoroch + sekanie
Praskanie v reproduktoroch + sekanie
Caute, mam nejake Creative repraky, male k PC, okolo 10-15W + subák a dnes mi zacalo v nich nejak praskat ked dam viac hlasu a akokeby sa zasekavali, prestanu a zlomok sekundy hrat a potom hraju zas ... potom sa zas seknu a zas idu ... co s tym moze byt ? ... da sa to nejak opravit ?
Re: Praskanie v reproduktoroch + sekanie
skus stiahnut najnovsie ovladace na zvukovku, vyčistiť konektor
skusil som pripojit mobil a tiez to robi, takze chyba nebude v notebooku
Chýb tam môže byť niekoľko....zaoxidovaný konektor,zaprášený-zodratý potenciometer,prasknutý blokovací kondenzátor-má zvod v napájaní,studený spoj na plošnom spoji,vadný niektorý rezistor,atd...
Pri vyššej hlasitosti sú aj vyššie vibrácie v skrinke,čo môže spôsobovať výpadky pri studenom spoji.Nenapísal si,či to robí na všetkých reproduktoroch - ak vypadáva basový (tam je to najviac poznať),môže byť ulomený pletený drôtik priamo na membráne repráku.Na drôtiku čo vedie z membrány na svorku-letovacie očko.Vôbec to na ňom nemusí byť vidno,lebo nosné jadro býva z umelých vláken.
Chcelo by to viac info....
Je to jednoduché zariadenie...opraviť sa dá...
Pri vyššej hlasitosti sú aj vyššie vibrácie v skrinke,čo môže spôsobovať výpadky pri studenom spoji.Nenapísal si,či to robí na všetkých reproduktoroch - ak vypadáva basový (tam je to najviac poznať),môže byť ulomený pletený drôtik priamo na membráne repráku.Na drôtiku čo vedie z membrány na svorku-letovacie očko.Vôbec to na ňom nemusí byť vidno,lebo nosné jadro býva z umelých vláken.
Chcelo by to viac info....
Je to jednoduché zariadenie...opraviť sa dá...
Vypadavaju vsetky naraz .. proste chvilu (sekundu) je ticho a potom zas hraju.
Konektor skusim zajtra vymenit, ale asi pred tyzdnom som tam daval novy lebo sa mi porusili kable pri konektore. Potenciometer sko zistim ci je vadny ? ... myslim, ze bude OK, lebo potenciometer ked dobre viem, je pri tom cudliku na nastavovanie hlasu, nie ? ... a s tym nehybem .. pridavam hlas len v notebooku a ajtak to zaske trhat ... alebo zeby predsa ?
Mozno tie kondenzatory alebo nejaky rezistor ... skusim prezriet zajtra, ci ide cez nich prud.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2011, 13:45)
este som teraz zistil, ze ked pohnem jednym kablom ktory ide do subwoofera od reprakov tak prestane jeden maly reprak hrat, mozno v tom bude chyba
Konektor skusim zajtra vymenit, ale asi pred tyzdnom som tam daval novy lebo sa mi porusili kable pri konektore. Potenciometer sko zistim ci je vadny ? ... myslim, ze bude OK, lebo potenciometer ked dobre viem, je pri tom cudliku na nastavovanie hlasu, nie ? ... a s tym nehybem .. pridavam hlas len v notebooku a ajtak to zaske trhat ... alebo zeby predsa ?
Mozno tie kondenzatory alebo nejaky rezistor ... skusim prezriet zajtra, ci ide cez nich prud.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2011, 13:45)
este som teraz zistil, ze ked pohnem jednym kablom ktory ide do subwoofera od reprakov tak prestane jeden maly reprak hrat, mozno v tom bude chyba